ROZHOVOR

 

Holy Goof: "Musí mě ta muzika vzrušovat!"

Zní přímočaře a striktně, zároveň však hravě a nikdy mu u toho nechybí odzbrojující úsměv na tváři. Britský DJ a producent Holy Goof řádí v rytmech house music, UK garage, grimeu, ale poslední dobou stále častěji i drumandbassu. Vyrůstal na hip hopu a k tomu závodně boxoval. V květnu se chystá navštívit pražský klub Roxy a my jsme díky tomu měli možnost si s tímto sympaťákem v krátkosti popovídat. Více už v rozhovoru!

 

Vítám tě u rozhovoru pro techno.cz a tradičně první otázka je tu. Jak se ti daří?

Mám se skvěle, díky za optání! Právě jsem oznámil vydání nového singlu "Over You" s TS7 a tvrdě makám ve studiu na další nové muzice.

Vzhledem k nedávno uvolněným covid restrikcím se zeptat musím... Jak jsi trávil svůj volný čas během lockdownu?

V podstatě jsem během lockdownu dělal jen tři věci. Tvořil hudbu, pařil Call of Duty a jezdil na kole.

Holy Goof

Ty jsi dříve závodně boxoval... Jak se člověk od boxu dostane k tvorbě a ke hraní elektronické hudby?

Ke konceptu DJingu jsem se dostal už ve velmi mladém věku. Tuším, že mi tehdy bylo tak osm roků. V průběhu následujících let jsem znovu a znovu navštěvoval akce, různými způsoby se vracel k DJingu a pak jsem se rozhodl změnit!

Tvůj sound se pohybuje na hranici house music, garage a grimu. Co tě k těmto žánrům přivedlo?

Vždycky jsem poslouchal spoustu různých žánrů... Bassline, Garage, Grime, House, Drum´n´Bass, Happy Hardcore, Hip Hop a další styly... Myslím, že všechno, co jsem kdy poslouchal, mě dovedlo přesně tam, kde je můj zvuk teď. Je to prostě živá hudba!


Mohl bys nám britskou scénu více přiblížit? Jak to u vás aktuálně vypadá s kluby, akcemi a festivaly? Máš v hledáčku nějaká nová zajímavá jména?

Anglie měla vždycky neuvěřitelnou hudební scénu! Neustále vznikají nové zvuky a objevuje se nová vzrušující hudba! Všechny kluby a festivaly se po covidu znovu budují a už loňská festivalová sezona byla šílená poté, co si covidem prošel celý svět! Je tu spousta nových talentů, u nichž si nejsem jistý, zda je znáte, ale někteří mají opravdu našlápnuto. Například Bou, TS7, Hedex, Gentleman’s Club, MPH, Sammy Virji, Notion a mnoho dalších!

Měl jsi možnost hrát na festivalech jako Coachella či Glastonbury. Máš nějaké další cíle, kam bys 
rád svou kariéru směřoval a je vůbec možné dosáhnout ještě někam výš, než je hraní na těchto obřích open-airech?

Ty festivaly byly neuvěřitelné! Měl jsem také příležitost vystoupit třeba na EDC Las Vegas a Tomorrowland, jež jsou rovněž úžasné. Creamfields je boží festival, tam se taky vždycky skvěle bavím! Rád bych si jednou také zahrál na Red Rocks v USA - to je podle mě opravdu výborný místo!


Před půl rokem vyšel drumandbassový singl "Untouchable", kde hostuje Takura, se kterým jsi již v minulosti spolupracoval. Je drumandbass cesta, kterou bude tvůj zvuk dál směřovat?

Tuším, že drumandbass ve svých setech hraju někdy od roku 2017. Prostě jsem cítil, že je ten správný čas udělat si vlastní drumandbassovou pecku! Budu určitě pokračovat ve tvorbě bassline tracků spolu s dalším drumandbassem a vlastně s jakýmkoliv jiným žánrem, na který mám chuť... V tomto směru nejsou žádné limity!

Co je pro tebe stěžejním faktorem při tvorbě nové skladby a kde čerpáš inspiraci?


Musí mě ta muzika vzrušovat! To je hlavní věc, kterou to ve mně musí vyvolat, jinak mi to přijde nudné a bezduché! Inspirace může pocházet odkudkoli. Může to být zvuk, který udělám, nebo který najdu a mám z něj dobrý pocit. Zvuk, který spustí melodii, anebo to klidně může být inspirující osobnost jiného člověka… Může to být doslova cokoliv!

Holy Goof
Staráš se také o chod svého labelu HGMusic... Co tě vedlo k založení hudebního vydavatelství a co nás v tomto směru letos čeká?

Nastavil jsem to opravdu jen jako prostředek k vydávání vlastní hudby. Rád bych jednoho dne založil nový label, na kterém budu moci vydávat i hudbu jiných lidí!

V květnu zamíříš k nám do Prahy roztančit klub Roxy... Máš nějaký vzkaz pro své české fanoušky a sleduješ třeba i nějaké interprety z naší scény?

Nemůžu se dočkat, až k vám dorazím! Praha je jedno z mých oblíbených míst, kde si můžu zahrát, a kde je dav vždy neuvěřitelně energický a zábavný. Chtěl bych vám všem poděkovat za veškerou vaši podporu! Ano, u vás jsou skvělí DJs a producenti!


Díky za rozhovor a těšíme se na viděnou v Roxy!


Já moc děkuju za pozvání a nemůžu se dočkat, až vás všechny, už brzy, uvidím!


Ptal se Pavel Aeling v dubnu 2022.

foto: Kolab Studios

Britský DJ a producent Holy Goof opět vystoupí v České republice a to 13. května v klubu Roxy.

Sledujte také:

Holy Goof Facebook
Holy Goof YouTube

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016