ROZHOVOR

 

Ed Ed v rozhovoru před svým pátečním hraním na party XX-House

Přístím hostem Ec3ntric Music je v Kanadě narozený a v Berlíně žijící Dj a producent Edmond Weinfeld známý pro fanoušky housu jako Ed Ed. Jeho styl hudby je směs deep house i tech-house a techno. Kromě jeho producentské a djské kariéry Ed Ed funguje jako A & R pro Moodmusic Records v Berlíně. Dnes, nejenže mu vycházejí dva singly na Defected Records, ale taky má za sebou silné příznivce jako NOIR, Sasse, Loco Dice, Simon Dunmore, Oliver Dollar, Robsonic, Rodriguez Jr, namito, Monika Kruse, Kiki, Tom Peters a další.

Pro Eda, od jeho dospívajicích let, legendy a labely jako Matthew Herbert, Glasgow Underground nebo Naked Recordings nebyly jenom sny, ale stanovené cíle. Následoval svou cestu s nadčením a pár let poté, co ukončil studium v SAE a trávil čas v rádiích jako Evosonic, si Ed Ed našel cestu směrem k jeho volbě číslo jedna - labelu Moodmusic.

Jeho vydání zahrnují hit "Mulackritze EP", který je top ten singlem na Traxsource a Beatportu, a djs jako Smash TV ho vidí jako 'underground track roku 2013'. EP Königswasser doplněné deep vokály od Erica Mcbride trhají taneční parkety v Berlíně, kde, pro něj není neobvyklé se setkávat s lidmi a labely na které čekal roky: Jesse Rose, Maceo Plex, Carl Craig, Oliver $, Solomun a Sasse. Hraje stejně jako oni v klubech jako je legendární Berghain, Katerholzig, Cookies, Sisyphos a Chalet. Tady Ed dokazuje svůj vytříbený vkus.

Po jeho EP The Dancer vydaném na Moodmusic Records s remixem Ninetoes (k dispozici na Beatportu), Ed Edovi vyšlo další vydání 6. října na Defected Records, hit 'I got' s remixy od Olivera $, Copyrighta a Bena Mona., které hrály exkluzivně na BBC Radiu 1 Dance Music.

 

Ahoj EDe, je nám velkou ctí hostit  na naší party rostoucí djskou a producentskou hvězdu jakou jsi ty. Už jsi byl někdy v Praze?

Byl jsem v Praze jednou a hrál sem v Radosti FX. Je to roky zpátky.



Vypadá to, že německá scéna se ti docela dostala pod kůži, které labely patří mezi tvoje favority?

Moji favoriti mezi labely jsou Suol, Stil vor Talent, Desolat a Mobilee records..



Zrovna máš venku pár žhavých produkcí, například 'The Dancer' EP. Co bylo tvou inspirací pro vytvoření tohoto úžasného tracku?

Track je v podstatě o tom chtít se někam v životě dostat, a odkaz na milion dolarů znamená s jiskrou v oku. Specifická atmosféra přichází se základní klávesovou linií a se 'synth pad'.. Měl jsem tento nápad kombinující zpěv a hudbu loni, a všechno se to spojilo ve studiu. 

 

 

Které úžasné klávesy jsi použil v tracku 'The Dancer' a který hudební nástroj je tvůj oblíbený?

Použil jsem Juno 106 a mám fakt rád EMU SP 1200 a Juno Synths, taky Moog je můj oblíbený.



Pracuješ na různých remixech například se Sassem v Blackhead Studiích, stejně jako produkuješ sólo materiál ve studiu Kreuzberg. Řekneš nám, na co se můžeme těšit?

Moje přístí vydání vychází v listopadu, jmenovat se bude Illusions. Udělali jsme ho s  Peterem Schumannem a Mat.Joem. Dál mi bude vycházet velká produkce v lednu, na labelu v New Yorku. Moje aktuální vydání na Defected je venku od 6. října a remix "Body Thing EP" od Davida Kena je venku na Karera Records už pár dní.



Začínáš hrát po Evropě a na středním východě, kde jsi byl poslední měsíc a kam se chystáš?

Hrál jsem na Ibize, ve Francii, v Dubai, Švýcarsku a čeká mě Itálie, Dubai, Anglie a zase Švýcarsko. Takže doufám, že to bude vytížená zima ;)))

 

 


Ptal se v říjnu 2014 team Ec3ntric.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016