ROZHOVOR

 

Pavel Krejdl: "Nejlepší akce byly loni ty, co jsem si udělal sám..."

Pořád stejnej pohodář a pořád ten normální kluk... To vás nutně musí napadnout po přečtení rozhovoru s domácí techno legendou - Pavlem Krejdlem. Ano, i na otázku na tohle honosné označení se v něm dostalo, dále Pavel prozradil, jak to vypadá s malým Krejdlem, posteskl si, že Carl Cox už hraje divně, ve kterém klubu ho to nejvíc baví a proč, jak podle něho vypadá česká klubová scéna, jakým způsobem odmítá přání mimo mísu i proč by měli všichni tento pátek do Budějek dorazit. Hezké čtení!

 

Co říkáš na to, že si lidi automaticky spojují jméno Pavel Krejdl s českou techno legendou?

Jestli tvrdíš, že mě lidi tady spojují s českou DJ legendou, tak na to asi odpovím, že je to velice příjemný pocit, když na to pomyslím, ale taky je to asi tou neodbytnou podporou této scény a přístupem k hudbě, ale i k lidem. Přijdu si takovej normální a lidi to mají asi rádi, což je pochopitelné. Je to fajn...

Pavel Krejdl
13. ledna vystoupíš na XXL Duff Party v klubu K2 v Českých Budějovicích s Detrikem v seskupení Underground Children DJs. Na co se můžeme těšit?


V podstatě se můžete těšit na velice zajímavej a barevnej set, protože hrajeme společně (pokud jsou 4 gramce, tak i ve dvou najednou) a hlavně naše společná databáze desek je na Čechy až neuvěřitelně velká. Chceme to tedy lidem dát k poslechnutí a my si dobře zahrát, protože s Čendou aka Detrikem se známe, dalo by se říct, už odmalička a máme i podobné zájmy. Hledáme pořád v hudbě a technice mixu stále něco navíc, abychom ji následně mohli velice živě poslat do lidí, takže povětšinou se vlastně akce strhnou k nehorázným mejdanům. :) Za ta léta máme poměrně silnou podporu přátel, dalo by se říct i ve všech krajích ČR, kteří nás vyhledávají, aby s námi mohli strávit aspoň jeden výjimečnej večer, než se zase rozprchnou na všechny strany nebo za rodinami. :)

A co ty a Jižní Čechy?

Mám moc rád Jižní Čechy a za těch skoro 20 let, co hraju, jsem tady taky už nesčetněkrát hrál a většinou to bylo supr. Pamatuju v Budějkách na akci, kde jsem hrál s teplotou 40.3 stupňů a to bylo velice zajímavé. Tenkrát jsem zjistil, že ofiko léky jsou vlastně klasický drogy. :)

Pavel Krejdl
Na co se těšíš v roce 2012 a jaká akce tě oslovila v roce 2011?

Loni jsem zažil pěkné akce. Ale co je smutný, že to musím takto říct, nejlepší byly ty, co jsem si udělal sám a pak taky akce v Pekelným baru, kde to mám fakt rád, jak kvůli lidem, tak i kvůli tomu, že se mi to tam vždy daří rozjet do maxima a lidi odchází spokojeni. Jinak moc akcí v poslední době není. Teda pominu-li ty "White" a tak dále...

V roce 2007 jsi v jednom rozhovoru řekl, že až bude malej Krejdl, budeš zaučovat ve hraní. Přiblížilo se to?

Malej Krejdl někde ještě lítá, ale asi se to přibližuje, když se to tak vezme. :) Myslím tím, že čím jsem starší, tím jsem blíž tomu, aby se to přihodilo, ale jasný plán nemám. :)

Řěkni nám, zda máš nějakou svou DJ ikonu?

Od mých začátků to byl vždycky Carl Cox (byl, protože teď hraje divně, ale co uměl v technu i po technický stránce, to byla bomba) a pak Jeff Mills pro jeho umění a taky dost lidí v budoucnu jako třeba Ben Sims nebo Joel Mull, Charles Siegling a další...

Pavel Krejdl
Co uděláš, když si někdo přijde říct o desku, třeba Lunetic?

Většinou se zasměju a hraju dál, aniž bych to komentoval, což je takové nenápadné nápadné (jdi do...). Abych to vysvětlil, jak může svéprávný člověk chtít třeba Nirvanu nebo Vondráčkovou, když jde na párty?! Pak je to idiot, kterej vůbec neví, kde je a to nemám rád. Mám rád, když lidí trochu ví a dokážou se přijít odreagovat a pobavit kvalitní hudbou a ne ovečky (shon není špatnej).

V jakých nejhorších podmínkách jsi hrál? A jak to pak dopadlo?

Nejhorší podmínky? Těch už bylo kámo za tu dobu tolik, že už ani nevím... Nejhorší zážitek byl asi při hraní v Chorvatsku, kde nás zatkli. :) Pak si třeba vzpomínám, jak někde v nejmenovaných katakombách kapal hnus ze stropu na desky i na lidi a do toho vypadl proud. Krááása...

Pavel Krejdl

Co si představíš, když se řekne "česká klubová scéna"?

Trosky a lítost a trochu naděje...

Myslíš, že marihuana léčí?

Ano, léčí a uklidňuje nebo i prohlubuje vnímání v hudbě včetně představivosti, ale jen do určité míry. Pokud se dlouhodobě zneužívá, tak i bohužel škodí. Jenže to si většinou připustíte až po letech ve chvíli, kdy už jste její. :) Na závěr bych chtěl pozdravit a zároveň pozvat všechny kamarády a známé ve vašem kraji, protože jsme se dlouho neviděli a asi zase dlouho neuvidíme. Přijďte si trošku zapařit do K2. Moc se na vás s Čendou těšíme!

Ptal se Filip Smetana v lednu 2012.

foto: archiv

Pavel Krejdl se představí v pátek 13. ledna v českobudějovickém klubu K2 na akci XXL Duff Party.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016