ROZHOVOR

 

Nakadia: "Bojím se, že svět skončí v roce 2012..."

Není to úplně běžné, že v Praze zahraje někdo tak exotický, jako je DJane Nakadia. Evropských DJs tu máme plno, ale asijských skutečně jen pomálu. A nyní máte skvělou šanci, potkat se s tropickou kráskou původem z Thajska, ostrova Koh Samui, který je mnohými považován za jedno z míst, které lze nazvat Rájem na Zemi. Jistě si ji pamatujete například ze Summer Of Love i dalších eventů. V pátek 15. dubna vystoupí DJane Nakadia na Riverside párty na Lávce - a to hned dvakrát! Nejprve na OAF V.I.P. Party Boatu, krátce nato přímo na Lávce. Rozhovor s tak vzácným hostem jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít...

 
Naposledy jsme se potkali před pár lety na Summer Of Love, byl jsem také za tebou v Bangkoku. Tak se zeptám jako první - Co je od té doby nového?

Ó jé, kolik na to máš stránek? :) Všechno je nové... Nic není, jako bývalo. Ale všechno je jen lepší, než to bylo. Lepší hudba, lepší bookingy, jezdím po celém světě a zažívám opravdu hodně zábavný život.

Nakadia


Už víc jak 10 let se pohybuješ v showbyznysu... Začala jsi jako modelka (a prozradím, že jsi úspěšně bodovala na Miss Universe 1999), už dost let jsi DJka. Jak je těžké se udržet a přitom pocházet z Asie?

Mám takový dojem, že skutečná hvězda jsem teprve nyní. Ty první roky mého hraní byly spíše o zkoušení a hledání se. Můžu říct, že se svým zvukem jsem spokojená tak poslední tři roky. A poslední dva mám čím dál víc nabídek po celém světě. Hraju na velkých festivalech a v klubech, o kterých se mi dříve mohlo jen zdát. A většinou je to velmi úspěšný začátek, i když na tom místě hraju poprvé. Obvykle se nejpozději do roku vrátím a musím říct, že ta druhá párty je pak skvělá. Je to jako se vracet za svými přáteli. A když přijedu potřetí do toho samého klubu, je to jako se vracet domů. Víc a víc lidí mě zná, a víc a víc lidí chodí na mé párty. Takže se vždycky těším na každé další hraní a tvrdě na sobě pracuju, abych byla zase lepší...

Které země máš nejraději? Vím, že jsi už hrála ve více jak v padesáti(!) státech, takže máš z čeho vybírat.

Každá země je jiná... V Holandsku mají ty nejbláznivější, ale opravdu nejbláznivější párty. Často tam hraju ve třech klubech za jedinou noc - a to miluji! V Itálii mají opravdu super open air kluby a lidé mají rádi dobrou muziku. Ve východní Evropě zase máte nejlepší partypeople. Ale také mám ráda Jižní Ameriku, můj NEJ klub je D Edge v Sao Paulu.

Nakadia


A co tvoje nová muzika, máš nějaké nové releasy?

Poslední roky jsem bohužel měla opravdu velké problémy s vízy a díky tomu mi nezbýval čas na práci ve studiu. Letos jsem konečně dostala šanci zakotvit v Německu v Berlíně a tak mohu veškerý volný čas trávit ve svém studiu. Moje novinky jsou na cestě a těšit se můžete na konci léta. Také pracuji na svém prvním albu a chtěla bych ho mít hotové do konce roku...

Tvým domovem je Koh Samui, kouzelný ostrov v thajském gulfu. Někdo by řekl, že žiješ v samotném Ráji. Co ty na to?

Ano! Je to skutečný ráj a miluji svůj ostrov. Thajsko je pro mne stále tou nejlepší zemí na světě. Nikoliv kvůli clubbingu, to vůbec ne - kvůli přírodě, jídlu a skvělým lidem.

Nakadia


Do Thajska každý rok jezdí milióny turistů, ale pro tebe je to domov - Co Thajsko znamená pro tebe?

Miluji svou zemi a přála bych si tam být víc. Thajsko mi chybí každý den, když tam nejsem... Do budoucna mám hodně plánů, když zrovna nejsem na turné a také bych chtěla začít stavět nový krásný dům pro mě a mou rodinu.

V roce 2004 Thajsko zasáhlo tsunami a teď je u vás další přirodní pohroma. Dokonce tvůj dům je v ohrožení. Co se vlastně děje? Je tvoje rodina v pořádku?

Co se stalo za posledních 6 měsíců je neuvěřitelné! Počasí zničilo opravdu mnoho částí ostrova a hodně lidí zemřelo... Moje rodina a přátelé jsou v pořádku - naštěstí! A také můj dům ještě stojí. Ale hodně, opravdu hodně lidí přišlo o všechno, co měli.

Nakadia


V jednom z emailů jsi mi napsala: Opravdu se bojím, že svět skončí v roce 2012. Pravdou je, že problémy jako zemětřesení, tsunami, hurikány, sopky, to všechno hrozivě kulminuje. Když o tom mluvíme, co myslíš že se stane v roce 2012?

Přála bych si vědět, co přijde. A začínám se skutečně obávat těch mnoha příběhů, které se k roku 2012 vyprávějí. Bojím se, že jsou pravdivé, protože když vidím, co se děje u nás doma... Příroda se zbláznila na celé planetě a osobně si myslím, že to je teprve začátek. Ale není to jen o přírodě - lidé se k sobě chovají strašně - čím dál hůř. Pár super bohatých lidí s námi hraje hru na monopoly. Chtějí nám vzít všechno a zcela nás všechny ovládnout, aby oni sami byli ještě bohatší a bohatší - a normální lidi nechávají v naprosté bídě. Obyčejní lidé jsou chudší a chudší, všechno je dražší a dražší. Tady u vás v bohaté Evropě to třeba ještě tolik nevnímáte, ale třeba Thajsko a další země už jsou plné velmi chudých lidí. To je moc špatné znamení pro budoucnost, pokud ty lidi někdo nebo něco nezastaví.

Pojďme na veselejší téma. Vracíš se do Prahy do klubu Lávka. Máš ráda Prahu?

Miluji Prahu! S jistotou mohu říct, že je to jedno z nejhezčích a nejzajímavějších měst na světě! Byla jsem v Praze před třemi, možná čtyřmi lety a to už je hodně dlouho. Takže se hrozně těším nejen na Lávku, ale také na Prahu a její krásu - na jaře jsem ji rozkvetlou ještě neviděla...

Nakadia

Tak lidi pozvi na svůj set!

Pokud máte rádi párty s tak vzrušujícím stylem, jako je tech-house, budu moc šťastná - "Rock you!" na Lávce, už tento pátek. A k tomu pojedeme ještě na lodi večerní Prahou - to bude vzrušující!

foto: archiv
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016