ROZHOVOR

 

Judge Jules: "Našel bych se na lavičce fotbalových náhradníků"

Klub Mecca slaví desáté narozeniny a vy si můžete být jisti, že gratulanté jsou opravdu hvězdní. Jedním z nich je Judge Jules, kterého jsme při té příležitosti vyzpovídali po emailu. Rozhovor obsahuje například důvody jeho rozsáhlé charitativní činnosti, momentální stav jeho fyzické kondice, ale hlavně exkluzivní recept z jeho rodinné kuchařky! Dobrou chuť a příjemné čtení.

 

Předně… Jak se vůbec máš?

Velmi dobře. Hodně jsem tento rok cestoval a kdykoliv jen bylo možné najít trochu volného času, dokončoval jsem ve studiu své druhé album.

Velmi horkým tématem je letošní hlasování do Dj Mag Top 100 Djs. Jak ty na tento uznávaný žebříček nahlížíš?

Lidé dávají podstatnou část svých příjmů na paření, takže se teď snažím nevnímat to velké množství nejrůznějších elektronických flyerů a bannerů. Ovšem tento průzkum každoročně podává skvělou výpověď o trendech taneční hudby a nabízí lidem možnost volit od A do Z djs, které chtějí vídat celý následující rok.

Další aktualitou je, že ses stal mezinárodním velvyslancem projektu Dance4Life, na jehož britském eventu v listopadu vystoupíš. Můžeš nám přiblížit, o co vlastně jde?

Velvyslancem Dance4Life jsem se stal poměrně nedávno. Je to celosvětový charitativní spolek, který má za úkol podpořit a rozšiřovat jeho mezinárodní osvětovou kampaň v boji proti AIDS a viru HIV. Mimo mě se na projektu podílí ještě mnoho dalších podobných velvyslanců. Namátkou bychom mohli z projektu Dance4Life vyzdvihnout umělce jako je Tiesto, Paul van Dyk, Maxi Jazz z Faithless, jakož i Kofi Annan, dřívější generální tajemník Spojených států, nebo Dr. Sadik, zvláštní poradce generálního tajemníka pro OSN.

Jako část svého vyslanectví jsem věnoval pro kompilaci sdružení Dance4Life track z mého nadcházejícího alba. Jak jsi zmínila, bude v listopadu provázet britskou část jejich mezinárodního eventu.

Mimo jiné také podporuješ organizace jako Shelter, Cancer Research UK, Samaritans, C.A.L.M. a tak dále. Máš nějaké zvláštní důvody, proč sis vybral právě tyto spolky?

Cancer Research podporuji proto, že moje matka zemřela na rakovinu. I když já sám netrpím depresí, je to problém velké skupiny dospělých mladých mužů. A proto jsem se zapojil i do podpory The Campaign Against Living Miserably a rozšiřování povědomí o jejich programu a práci.

Jsi ženatý a máš dvě děti. Jak se ti daří skloubit nabitý diář společně s rodinným životem?

Snažím se zůstat duševně zdravým a dávat životu určité uspořádání. Jsem šťastný, že mám kolem sebe výborný tým, který mi den co den pomáhá sladit nejrůznější okolnosti života.

Tvá žena Amanda se jako zpěvačka objevila i v tvé hudební produkci. Jaké to je v podstatě pracovat se svojí ženou?

Má nádherný hlas, takže naše spolupráce byla přirozeným vyústěním okolností. Je to jako další rozšíření naší rodiny. Při práci na společném projektu jsme si užili moc legrace. Už dlouho jsme nic dalšího neudělali.

A na čem pracuješ v současné době?

Zrovna mám venku singl Electronic Snare a právě jsem skončil práci na svém druhém albu Bring the Noise, které vyjde na začátku října. Hodně se liší od mého předešlého alba. Single z alba, který stojí za zmínku, se jmenuje Judgement Theme. Je to jakási reflexe posledního roku stráveného na Ibize.

Jak takový tvůj track vzniká?

Tvořit hudbu a hrát jsou nedílné součásti procesu při tvorbě nového materiálu. Zkušební testování nejrůznějších zvuků nebo částí tracků v klubech dává reakcí publika velmi dobrou představu o tom, jaký by měl být výsledek. U některých skladeb je proces vývoje delší, u některých kratší.

Jsi hravý? Děláš nějaké sporty?

Chodím hodně do posilovny, ale pravidelně se už sportem nezabývám. Hrával jsem fotbal, ale kdybych se dnes připojil k nějakému mužstvu, pravděpodobně bych se našel na lavičce náhradníků. Moje kondice už není to, co bývala.

Ptala jsem se také proto, že fandíš Arsenalu a byl jsi požádán o remix oficiální hymny English Premier League v roce 2005. Jaká byla tato zkušenost?

Poskytnul jsem již mnoho hudby pro nejrůznější sportovní utkání od znělky vstupu do ringu pro Amira Khana až po kriket a rugby. Myslím, že mezi hudbou a sportem je dobrá paralela. Pro mě, jako fanouška Arsenalu a přiznivce English Premier League, byla možnost zremixovat hymnu, kterou jsem slýchal každý týden, nesmírnou poctou.

Kamarád mi říkal, že jsi velmi dobrý kuchař. Doporučil bys nám nějaký rychlý a chutný recept?

Třeba tento, protože ho děláme každý druhý den s mojí dcerou Phoebe.

Suroviny:

• 4 unce vanilkového pudinku v prášku
• 4 šálky odstředěného mléka
• 1 šálek čoček z burákového másla
• 1 a půl šálku čokoládových čoček
• šlehačka
Postup
• V kastrolu smíchej puding s mlékem. Za stálého míchání vař na střední teplotě, dokud se celá směs nezačne vařit.
• Odstraň ze sporáku. Rozděl horkou směs do dvou varných středně velkých misek.
• Okamžitě vmíchej jeden druh čoček do jedné misky a druhý do druhé. Míchej obě směsí dokud nejsou čočky změklé a směs není hladká. Pomalu chlaď, občas zamíchej.
• Koktejlové sklenice střídavě plň oběma směsmi, aby vznikly vrstvy. Sklenice překryj fólií a nech odpočinout v lednici několik hodin nebo přes noc.
• Před podáváním ozdob šlehačkou.

Prý také vlastníš restauraci na Ibize.

Už ne. Rozhodl jsem se ji prodat už před dvěma roky.

Díky tvým pravidelným nocím v klubu Eden na Ibize, můžeme tento ostrov nazývat tvým druhým domovem. Kdyby sis měl vybrat kde zůstat, zvolil bys Ibizu nebo Velkou Británii?

Přesto jak moc miluji Ibizu, bych si vybral Londýn, protože by pro mě zimní období na Ibize bylo příliš klidné a tiché. Londýn je město pulsující životem, které má co nabídnout po celý rok. Po pravdě by pro mě bylo velmi těžké ho někdy opustit.

Prý jsou nějaké novinky ohledně tvé show na BBC Radio1…

Mé páteční vysílání se posouvá ze stávajícího času 01.00-03.00 do časnějších hodin od 23.00 do 01.00.

Toto interview děláme v první řadě proto, že budeš hrát na desátých narozeninách klubu Mecca. Popřál bys jim něco pěkného?

Už jsem tam hrál před méně než rokem a byla to skvělá noc. Ovšem slavit deset let je fantastický úspěch a přínos pro českou klubovou scénu. Velmi se na tu noc těším!

Jaká byla nejlepší oslava narozenin v tvém životě?

Víkend, kdy mám narozeniny, vždy hraju na západním pobřeží Spojených států napříč Los Angeles. Je to částečně únik před oslavami dalšího roku, který mi přibude.

Poslední bod našeho rozhovoru… pozvi své české fanoušky a všechny ostatní clubbery na své pražské vystoupení.

12. září značí impozantní desáté narozeniny klubu Mecca. Doufám, že se připojíte a společně oslavíme tento mezní úspěch na party, kterou město nikdy nezapomene!

Pokud se vám bude líbit páteční set Jugde Julese, můžete pro něj hlasovat v Top 100 DJ Poll na www.djmag.com

www.judgejules.net

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016