RECENZE

 

Recenze: sluchátka Koss Pro4AA

Počet těch, kdo doma produkují vlastní hudbu, se díky stále výkonnějším počítačům a dostupnosti hudebních programů, stále zvyšuje. Právě jim je věnován náš článek o profi sluchátkách firmy Koss, která jsou vysoce kvalitní a přitom nejsou drahá.

 

Recenze techniky vám přináší Koogi a Maxistore
Recenzi provedl Koogi, techniku zapůjčila prodejna pro dje – Maxistore.
Mediální partneři prováděných recenzí jsou server
www.techno.cz a časopis BE.

kosspro4aatKoss Pro4AA Titanium
Profesionální studiová sluchátka

Už samotná půlkilová hmotnost těchto robustních sluchátek vás nenechá na pochybách, že držíte v rukou něco speciálního. Velké, zlatavé, titanem pokryté klapky jsou zevnitř vystlány hladkou a měkkou koženkou, stejně jako ramínko, které je spojuje. Sluchátka jsou samozřejmě uzavřená, výtečně izolují a jsou pohodlná i když se nedá říct, že je díky jejich váze na hlavě necítíte...

Design se opravdu povedl i když vzhledem k tomu, komu jsou sluchátka určena, na tom asi až tolik nezáleží. Díky svému krystalickému zvuku se totiž používají  hlavně ve zvukových studiích a v rádiích. Ano, hrají tak pravdivě, že to může být někdy až nepříjemné.

Žádné komerční změkčování zvuku, umělé přidávání basových frekvencí a jiné švindly nepřipadají vůbec do úvahy. Nasadíte-li si je na hlavu, uslyšíte naprosto čistý, konkrétní zvuk, kde nejen díky úplné izolaci od okolí slyšíte detaily, kterých jste si na svých oblíbených nahrávkách nikdy předtím nevšimli.
K úplnému pohodlí přispívá ještě i tři metry dlouhý kroucený kabel, zakončený kombinací malého i velkého jacku.

Jestliže produkujete hudbu, můžu je jedině doporučit. Ať už je použijete jako porovnávání se signálem z reprobeden nebo nastálo (když to nemůžete doma pouštět moc nahlas), nebudete litovat. Tato investice zhruba pěti a půl tisíce korun je na celý život a to nejen díky bezkonkurenční záruční době firmy Koss.
www.koss.com

Kmitočtový rozsah:  10-25.000 Hz
Impedance: 250 Ohmů
Váha: 590g
Citlivost : 95 dB /1mW
Zkreslení: <0,1%

Další recenze dále najdete na www.maxistore.cz, www.shadowbox.cz a www.techno.cz.
Uvedenou techniku je možné vyzkoušet přímo v prodejně nebo koupit (i na splátky) v Maxistore, Bořivojova 57, Praha 3.
Email:
x@maxistore.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016