RECENZE

 

Technická recenze: SoundLink Mini Bluetooth Speaker II

Bose představil novou generaci SoundLink Mini Bluetooth Speaker II, který přímo  navazuje na velmi úspěšnou první generaci SoundLink Mini...

 

Co se týče designu, tak ten se nezměnil až na povrchové úpravy a nabídku ovládacích tlačítek. Hliníkové tělo díky barevnému provedení je na omak mnohem hladší a navíc má zbroušené hrany po celém obvodu namísto původních ostrých. Díky tomu je nový SL Mini II velmi příjemný na dotyk a následnou manipulaci s ním. Tlačítka umístěné na horní části jsou stejně jako u předchozího modelu pogumované s tím, že už je jich pouze pět – ON/OFF, ovládání hlasitosti (mínus a plus), Bluetooth a uprostřed se nachází multifunkční tlačítko nabízející spoustu ovládacích funkcí. 

Bose

A tady je další zásadní rozdíl oproti první generaci, kdy nový SoundLink Mini II je naplněný novými technologiemi a dovednostmi, které ovládáte pouze jedním tlačítkem. Multifunkční tlačítko umožňuje spuštění skladby a následné přerušení - pauza. Přeskakovat skladby vpřed a vzad, přijímat hovory a používat SL Mini II jako hands free pro telefonování, nebo aktivovat hlasové vytáčení (Siri). Tlačítkem také můžete vypnout instalované hlasové výzvy, které umožňují snadnější párování, upozorňují na stav baterie nebo na příchozí hovor. Hlasové výzvy jsou k dispozici v několika jazykových mutacích a kdykoliv je můžete i vypnout. 

Bose

Připojení přes Bluetooth je opět čisté a zcela bezproblémové. Navíc můžete k SL Mini II připojit hned dvě zařízení najednou a jednoduše mezi nimi přepínat. Paměť pro párování je navýšena až na osm zařízení a to samé platí i o baterii, která na jedno nabití vydrží až 10 hodin provozu. Záleží, jestli se rozhodnete přehrávat přes Bluetooth nebo AUX vstup a taky jak hlasitě svůj SL Mini budete týrat. Nicméně tlačítko AUX zde již nenajdete. Po připojení 3,5 mm jacku do AUX vstupu se u Bluetooth tlačítka automaticky rozsvítí nápis AUX a hned automaticky přehráváte přes externí vstup.



Praktického vylepšení se dočkalo i samotné napájení a dobíjecí základna. Nyní můžete SL Mini II dobíjet s většinou USB nabíječek a nejste odkázáni pouze na jeden napájecí zdroj. V případě ztráty nabíječky, nebo možnosti dobíjení v autě je to velký posun. Vstup pro napájení USB kabelu do základny najdete zezadu a ne ze  strany, jak tomu bylo doposud. Tím pádem je kabel schovaný a nikde nepřekáží. Zvuk jako takový už není žádným překvapením a zázračný zvukový výkon je již  vynášen do nebes od dob uvedení první generace na trh. V pohodě nahradí domácí mikrosystém a jeho silné basy jsou asi tou nejsilnější devízou.

Bose

Pokud jste neměli možnost ještě SoundLink Mini slyšet, tak věřte, že tak silné basy a přirozený zvukový projev jste ještě u žádného tak malého reproduktoru neslyšeli. A je jedno při jaké hlasitosti budete svou muziku poslouchat. Basy budou stále zřetelné. Zůstanete v klidu i při maximální hlasitosti u extra nabasovaných skladeb, protože ani v tomto případě nehrozí žádné chrčení, zkreslení, nebo nepříjemné rezonance. Takto zvládá i další frekvenční pásma. Bez problému se vždy můžete spolehnout na čisté a jasné výšky společně se středy, které nijak nezaniknou. 

Bose

Jak už bylo stokrát řečeno, jedná se o malý zázrak, který v poměru ceny a velikosti zatím nenašel srovnatelnou konkurenci. Nová generace je navíc doplněna o technologické komunikační vychytávky a spousty dalších drobných vylepšení. Prostě platí: i když takovou věc nepotřebujete, po prvním poslechu zjistíte, že takovou věc potřebujete už dlouho, jen jste o tom nevěděli.



Nový SoundLink Mini Bluetooth Speaker II je k mání v Rstore.cz ve dvou barevných variantách se spoustou volitelného příslušenství a své přátele ohromíte nejen zvukem, ale i parádním designem v provedení buď karbonově černé nebo perleťově bílé. Doporučená cena Bose SoundLink Mini Bluetooth Speaker II je 5.790,- Kč.

Bose SoundLink Bluetooth Speaker zapůjčil Rstore.cz.

Alois Suk

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016