PARTYINFO

 

EXTREME CHILL FESTIVAL: PRAGUE EDITION

Datum konání:
19.05.2023 - pátek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
DJs:
Pan Thorarensen
Live:
Hekla, fyield + hosté, Flugvél og Geimskip
Info:
http://www.meetfactory.cz
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej: 450,- Kč www.meetfactory.cz, GoOut / 550,- Kč na místě 

 
 
Extreme Chill se přesouvá z islandské přírody na Smíchov

Extreme Chill pojí síly s MeetFactory. Společně v květnu představí první český showcase proslulého islandského festivalu zaměřeného na experimentální elektroniku a zvukové umění, jenž si klade za cíl propojit tamní hudební komunitu se zbytkem světa. Za uplynulých třináct let festival hostil Tangerine Dream, The Orb, KMRU, Biosphere, Plaid či Jana Jelinka.

 

Nápad na uspořádání festivalu v náruči islandské přírody se zrodil v roce 2009, kdy hudebník Pan Thorarensen a jeho otec Óskar Thorarensen pořádali s projektem Stereo Hypnosis koncert v malém městečku Hellissandur, bývalé rybářské osadě na poloostrově Snæfellsnes. Extreme Chill se od následujícího léta konal každý rok, a to nejen na islandském venkově, ale také v hlavním městě Reykjavíku nebo v Berlíně.

Pan Thorarersen

První český Extreme Chill showcase v pátek 19. května nabídne čtyři jedinečné hudební zážitky; spektrální zvukové krajiny a folklórní magii enigmatického projektu Hekla, hororově-vesmírnou elektroniku DJ Flugvél a Geimskip, česko-islandské uskupení fyield, jež v tvorbě zpracovává téma vlivu člověka na klimatické změny, a také hypnotickou selekci Pana Thorarensena, spoluzakladatele festivalu Extreme Chill a člena experimentálně ambientního tria Stereo Hypnosis.

fyield


MeetFactory je v roce 2023 podporována grantem hl. m. Prahy ve výši 10.000.000,- Kč.

foto: David Růžička a archiv

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016