PARTYINFO

 

KITTIN & THE HACKER

Datum konání:
20.05.2022 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Cicciolina e Giuliano, Peal, Servicebot
Live:
Kittin & The Hacker
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 21:00, vstup: předprodej GoOut.net, SMSTicket.cz: 490,- Kč

Line-up:
Main stage:

22:00 - 00:00 Peal
00:00 - 02:00 Kittin & The Hacker

Second stage:

21:00 - 23:00 Cicciolina e Giuliano
02:00 - ??:?? Servicebot
 
 
Kultovní duo Kittin & The Hacker již zítra na Flédě

Kittin & The Hacker vystoupí ve společné české premiéře 20. května na Flédě. Zásadní tvůrčí tandem undergroundové taneční scény posledních dekád představí v Brně dlouho očekávané "Third Album". Autoři legendárních hitovek "Frank Sinatra", "1000 Dreams" nebo "1982" uvedou v Brně speciální live-hybrid set, který zahrnuje živé nástroje. Jako support vystoupí čerstvé brněnské projekty Servicebot, Cicciolina e Giuliano a bratislavská stálice Peal. Vstupenky za 490,- Kč jsou v předprodeji v sítích Goout a Smsticket.

 

Nezaměnitelní producenti temného francouzského elektra Kittin & The Hacker vystoupí vůbec poprvé v Česku. Jejich show na Flédě uvede skladby z dlouho očekávaného titulu "Third Album". Jde o první řadovou nahrávkou od LP "Two" z roku 2009. "Tentokrát jsme se nemohli vyhnout otázkám, kým jsme dnes, co chceme říct po třech dekádách na scéně, v tomto novém světě," přibližuje Kittin vznik třetí řadové nahrávky pro Metal Magazine a dodává: "Rozhodně jsme se zaměřili na to, co umíme nejlépe, v čem jsme dobří. Přesto došlo na experimenty, které nás pořád baví." Slova Kittin potvrzují už první minuty čerstvé nahrávky. Rukopis dua je na desce jasně rozpoznatelný, osvěžují ho ale nové postupy. Tracky jako "Ostbanhof" nebo "Purist" se směle řadí mezi nejlepší singly jejich kariéry.




Zpěvačka a producentka Caroline Hervé (Kittin) se potkala s producentem a DJem Michelem Amatem (The Hacker) v rodném Grenoblu na přelomu milénia. Navzdory tomu, že každý z tvůrců následně pokračoval v úspěšné sólové kariéře, stali se pro sebe navzájem zásadními hudebními partnery. V počátcích je spojoval zájem o kapely nové vlny jako Kraftwerk, Depeche Mode nebo New Order. Přitom ale oba pokukovali po živelné domácí i zámořské rave komunitě. Průsečíkem těchto zájmů se stal electroclash, žánr, s nímž je nejvíce spojována zejména jejich premiérová nahrávka s lakonickým názvem "First Album" (2001). I díky ní se Kittin s Hackerem stali jeho formujícími osobnostmi. Nahrávka dvojici vynesla zájem laické i odborné veřejnosti, a to včetně účasti v žebříčcích TOP 100 alb nultých let Fact magazínu nebo Resident Advisor.




Druhé řadové album "Two" (2009) znamenalo pro Kittin a Hackera důležité vykročení ze žánrové škatulky. Na nahrávce jsou cítit vlivy devadesátkového techna, house music, EBM, ale i disca. Podobným směrem se ubírá i aktuální třetí nahrávka, kde se jednotlivé žánrové vlivy míchají v pestrý a výrazný elektronický koktejl. Střídají se i jazyky, když kromě angličtiny a francouzštiny zazní také ruština ve skladbě "Soyuz". Tvorba obou hudebníků vycházela během let na více než dvou desítkách vydavatelství včetně Different, Infiné, Return to Disorder, International Deejay Gigolo, Minimal Wave, Dark Entries nebo NovaMute. Každý z autorů zároveň následně založil svůj vlastní label. V případě Harvé jde o Nobody's Bizzness, Hacker zase stojí za vydavatelstvím Zone.




V sólové kariéře má Hervé na kontě čtyři oceňovaná sólová alba, to poslední z roku 2018 nese název "Cosmos". Jako žena-DJka musela v prvních letech kariéry bojovat o své místo v převážně mužském prostředí. Dnes je respektovaná po celém světě. Kromě Hackera spolupracuje třeba také s Golden Boyem nebo Felixem Da Housecatem. I Amato vydal jako The Hacker čtyři sólo alba. Prvotina "Mélodies En Sous-Sol" vyšla koncem 90. let, následovala průlomová deska "Reves Mecaniques" (2004), poté "Love/Kraft" (2014) a nakonec zatím poslední "Le Théâtre Des Opérations" (2017). Uznávaný producent spolupracoval s interprety jako Gesaffelstein, DJ Hell nebo Dave Gahan z Depeche Mode. Kromě toho oběma umělcům vyšlo několik desítek singlů, remixů, mixtapů a EP. Hervé s Amatem jsou pravidelnými hosty klubů, jako je Berghain nebo festivalů Melt, Dekmantel, Nuits Sonores, či Tauron Nowa Muzyka. V Brně spolu s nimi vystoupí bratislavský DJ Peal nebo nové projekty brněnských stálic Servicebot (Kadaver) a Cicciolina e Giuliano (Hnát+Plast).

Facebook

Spotify

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016