PARTYINFO

 

FESTIVAL SPECTACULARE 2022: DJ POOLBOI, TOR, VJ VALERIIA

Datum konání:
25.03.2022 - pátek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
DJ Poolboi, Tor, VJ Valeriia
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 19:30, vstup: předprodej: GoOut.net

 
 
Na Spectaculare vystoupí klubový introvert DJ poolboi

V pátek 25. března dorazí do Paláce Akropolis americký producent DJ poolboi, jehož lo-fi house tracky odráží melancholii generace Z. Sbírá miliony poslechů na internetu a nenápadně přepisuje DNA klubové hudby.

 

Během večera odehraje svůj set i vancouverský producent Tor. Noc zakončí afterparty DJs Hior Chronik, Josef Sedloň a myclick. Ještě ten den odpoledne ale mohou zájemci vyrazit na workshop právě s řeckým hudebníkem. Hior Chronik zasvětí do samplování a způsobu tvoření skladby.

DJ Poolboi

Ve svých sedmadvaceti letech je poolboi symbolem nové vlny producentů, kteří se nestydí za to, že jsou introverti. Adam Ansley z amerického Austinu začal vydávat tracky pod jménem DJ poolboi v roce 2017. Jeho introvertní lo-fi house přiznaně navazuje na klubové klasiky, je v něm ale cítit i svébytný přístup příslušníka generace Z, který do taneční hudby chce promítnout i svébytné úzkosti pociťované svými vrstevníky. Tvorba texaského producenta čerpá z estetiky "lo-fi hip hop" kanálů na YouTube, které dnešní internetová generace používá při učení nebo zahánění depresí. Jeho emo-house tracky jsou podobně uklidňující a žádný div, že si svůj průlom zažil v prvních měsících pandemie, kdy poptávka po této hudbě byla nejsilnější. DJ poolboi dělá taneční hudbu pro generaci introvertů a outsiderů.

Poolboi

Průlomovým singlem DJe poolboie byl "We can be happy", který původně vyšel v roce 2018, ale chvíli trvalo, než se díky YouTube začal šířit internetem. Jednoduchý house beat ponořený v jemné melancholické náladě zachytil ducha doby přelomu dekády a nasbíral miliony zhlédnutí. DJ poolboi podepsal německé značce Majestic Casual, která vznikla ze stejnojmenného YouTube kanálu a na níž vydává i český producent dné. Právě tady poolboi v roce 2020 vypustil debutové album "It's Good to Hear Your Voice". Vydává se zde i do krajin žánru Deep House, vždy je ale jeho hudba plná silných emocí. Jeho nahrávky si vysloužily srovnání se jmény jako Ross From Friends, DJ Boring nebo DJ Seinfeld, tedy postavami aktuální vlny outsider / lo-fi house, s nimiž se potkává v line-upech klubů. On sám přiznává inspiraci projekty, jako jsou Radiohead, Four Tet, Caribou nebo Jamie XX, tedy hudebníků přistupujících ke klubové hudbě z pozic někoho, kdo nepotřebuje přemýšlet o účelnosti tanečního beatu. V Praze představí jen pár dní staré album "Stay just a little while longer".

Poolboi

Hudební producent a DJ Tor pochází z Vancouveru. Debutoval roku 2016 albem "Blue Book", v dubnu loňského roku vydal druhý počin "Oasis Sky". Pro Torovy nahrávky je charakteristická vřelost, hluboké čerpání ze životních zážitků a emocí. Se svou hudbou projel USA, Evropu, Austrálii i Kostariku, je vyhledávaným producentem remixů. Na "Oasis Sky" zpomalil, soustředil se na své kořeny, navození pocitu domova, ve kterém hrají nezbytnou roli rostliny a květiny. Ty se ostatně dostaly také na obal desky. Tor prozkoumává melodie a rytmy, hraje si s hořkosladkým zvukem klavírem, zdeformovaným zvukem kláves, basů i rachotících bicích. Důležitou roli hraje samplování, Tor čerpá z eklektické palety: textur a útržků finských lidových písní, spirituálního jazzu, prog rocku, rwandských terénních nahrávek z 60. let a raných ambientních a experimentálních nahrávek dodávající skladbám osobitou hloubku.

Spectaculare

Projekcí doprovodí koncert ukrajinská VJka Valeriia. Ve své tvorbě využívá ilustrace, které doplňuje o minimalistické vzory a generativní textury. Spolupracuje s Floexem, Noisy Pots a dalšími.

YouTube:

DJ poolboi

www.youtube.com/watch?v=y1FxFWlp7h4
www.youtube.com/watch?v=icKvAp0EDU8

Tor

www.youtube.com/watch?v=JG0NeNs9w7U

Hior Chronik

www.youtube.com/watch?v=9gdH2bLNYM0

Další odkazy:

www.spectaculare.cz
www.facebook.com/festivalspectaculare
www.instagram.com/spectaculare_music

 

foto: mingchenphotography

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016