PARTYINFO

 

FLOEX

Datum konání:
30.11.2021 - úterý
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
Floex
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej: 300,- Kč na www.meetfactory.cz, 300,- Kč + poplatky Ticketportal a GoOut, 350,- Kč na místě

 
 
Floex pokřtí letošní soundtracky v MeetFactory

Pro českého multiinstrumentalistu a skladatele Floexe byl tento rok bohatý na soundtracky. V květnu vydal hudební doprovod k videohře Papetura, o pár měsíců později vyšel soundtrack k celovečernímu filmu Je Suis Karl. Obě alba pokřtí 30. listopadu v pražské MeetFactory provedením několika skladeb z uvedených novinek v exkluzivních aranžích pro malé komorní těleso. Během večera zazní i současný koncertní set s Never Sol a robotem Josefem.

 

K papírovém světu adventury Papetura ze studia Petums, která se od svého uvedení těší nejen velké oblibě "gamerů", ale sbírá i jedno mezinárodní prestižní ocenění za druhým jako Pixel Awards nebo CEEGA '21, zkomponoval Floex hudbu podtrhující křehkost a čistotu a využil k tomu hlavně zvuků piana a smyčců.

Floex

Doprovod k politickému thrilleru Je Suis Karl je založen spíše na fúzi temného, destruovaného, špinavého soundu se symfonickým orchestrem. Na soundtracku spolupracoval s britským kolegou, skladatelem a pianistou Tomem Hodgem a bylo to právě s Hodgem, kdy Floex v MeetFactory vystoupil naposled. Tehdy dvojice křtila desku "A Portrait of John Doe", která následně získala ocenění Anděl (2018). Zatímco na uvedení filmu Je Suis Karl do českých kin se ještě čeká, stejnojmenné album vyšlo u vydavatelství Minority Records letos v září.

Ačkoliv není Floexovým zvykem křtít desky soundtrackové tvorby, rozhodl se tentokrát využít příležitost a aranžemi pro smyčce, dechy a vibrafon ozvláštnit první část chystaného koncertu 30. listopadu v pražské MeetFactory. Bude to zároveň jediná možnost, kdy budou mít fanoušci možnost slyšet tuto tvorbu provedenou naživo.

Floex
 
Ve druhé části koncertu vystoupí Floex se svou kapelou, včetně Never Sol, Jakuba Tenglera a oblíbeného bubnujícího robota Josefa. Ten je od roku 2019, kdy bylo vydáno album "Machinarium Remixed" oslavující 10 let od vydání kultovní hry Machinarium (Amanita Design), již nepostradatelnou součástí týmu. Společně pak zahrají skladby napříč rozsáhlou Floexovou autorskou tvorbou.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016