PARTYINFO

 

LET IT ROLL 2022

Datum konání:
04.08.2022 - 06.08.2022
Místo konání:
Milovice - letiště Milovice
DJs:
Dimension, Sub Focus & ID, Wilkinson & AD-APT, A.M.C, Alix Perez, Black Sun Empire, Bou, Culture Shock, Delta Heavy, DJ Marky, Fox Stevenson, Friction, Kanine, Koven, Maduk, Matrix & Futurebound, Mefjus, Metrik, S.P.Y, 1991, A-Cray, Andromedik, B-Complex, Changing Faces, Chaser, Degs & Lens, Dub Elements, Emperor, Enei, Fade Black, Flava D, Forbidden Society, Gest, Grafix, Gydra, Halogenix, Harriet Jaxxon, Hedex, Holotrope, IMANU, John B, K Motionz, Kasra, Keeno, Kove, Kutlo, Kyrist, Legion, Levela, Luude, Madface, Magenta, Magnetude, Mandidextrous, Merikan, Millbrook, Mizo, Monrroe, Monty, Nais, Neonlight, Nu:Tone, Particle, Phibes, Pythius, QO, QZB, Rido, Ripple, Simple Souls, Something Something, State of Mind, Stay-C, Subtension, Symplex, Synergy, TC, Technimatic, Teddy Killerz, The Sauce, Trilo, Turno, Urbandawn, Visages, Workforce, Zombie Cats
Live:
Pendulum, Hybrid Minds feat. Tempza, Eatbrain League x Jade b2b MNDSCP b2b Agressor Bunx ft. Coppa
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 16:00, vstup: předprodej: www.letitroll.cz

 
 
Let It Roll je poprvé v historii kompletně vyprodán
Let It Roll dokazuje, že jde i obří akce dělat ekologicky

Festival Let It Roll, jehož letošní ročník se uskuteční v termínu 4. - 6. srpna, dlouhodobě dokazuje, že kde je vůle, tam je i cesta. Na tento drum & bassový festival v srdci České republiky, který je celosvětově největší žánrovou akcí svého druhu, proudí každý rok desítky tisíc návštěvníků z různých zemí. Patří tak mezi vůbec největší festivaly v České republice. I přesto se mu daří svou, pro mnohé utopickou, vizi o zredukování dopadů hromadných hudebních akcí na okolní prostředí úspěšně realizovat. Jak to dělá?

 

V rámci dedikovaného ekologického programu "Rollin’ Green" festival už od roku 2014 pravidelně zavádí nová vylepšení, jejichž primárním smyslem je redukovat dopad festivalu na životní prostředí. Od omyvatelných zálohovaných kelímků, přes všudypřítomné třídící nádoby v areálu po jednotné nádobí a další. Let It Roll zároveň klade důraz na maximalizaci využití všech druhů odpadu, které festival vyprodukuje - tak, aby žádný odpad neskončil "pouze" na skládce.

V průběhu let festival navázal spolupráci také s Fakultou životního prostředí České zemědělské univerzity i Univerzitou Karlovou, a v roce 2020 získal grant od Technologické agentury České republiky. Díky tomuto grantu a spolupráci na projektu Enviromentálního a behaviorálního výzkumu má od roku 2021 Let It Roll jako jediný český festival přímo na místě také třídící linku. Systém třídění odpadu na festivalu se tak posunul o krok dál. Kromě pasivního třídění prostřednictvím nádob na různé druhy odpadu rozmístěných v areálu je nyní na místě přítomen i element aktivního třídění právě v podobě třídící linky. Ta byla v loňském roce schopna vytřídit úctyhodných 38% z celkového objemu odpadu, který byl na festivalu vyprodukován. Díky tomu mohl tento odpad putovat k dalšímu zpracování či případné recyklaci.

LIR


Nejen třídící linka z něj ale dělá mezi tuzemskými festivaly unikát. Ani zbylý odpad z Let It Rollu 2021 neskončil na skládce - stalo se z něj alternativní palivo do cementárny. Veškerý festivalový odpad tak nalezl další využití. I následná cesta jednotlivých druhů odpadu je zajímavá. 100% nádobí používaného na festivalu lze kompostovat, tím pádem může přispět k pěstování dalších zemědělských plodin, jako například kukuřice. Zároveň může sloužit jako palivo v bioplynárnách při výrobě zelené energie. Hliník z plechovek zase dobře poslouží třeba při výrobě ráfků kol. I plastový odpad tu je kompletně recyklovatelný, velkou devizou festivalu je také téměř úplná eliminace používání jednorázových plastů.

Oficiální čísla z posledních ročníků navíc naznačují sestupný trend v množství vyprodukovaného odpadu. Zatímco v roce 2017 festival vyprodukoval celkem téměř 112 tun odpadu, v roce 2019, kdy festival naposledy proběhnul ve svém tradičním obřím formátu, to bylo už jen 74 tun. I v letošním roce Let It Roll pokračuje v širokém spektru ekologických aktivit. Samozřejmostí jsou zálohované kelímky na studené i teplé nápoje, třídící nádoby po celém festivalu (včetně nádob na BIO odpad), na festivalu od roku 2019 návštěvníci nenaleznou ani plastová brčka. Jak již bylo zmíněno, veškeré nádobí na občerstvení používané na festivalu je vyrobeno z lisovaných palmových listů, takže je plně kompostovatelné. Naopak na festivalu návštěvníci nenaleznou nádoby na papír, neboť mimo zázemí se na festivalu jako odpad vyprodukuje pouze znečištěný papír, který už nelze nadále zrecyklovat.

LIR


Zmíněné kroky však organizátoři festivalu nerealizují "ve vakuu". V rámci programu "Rollin’ Green" je kladen důraz na to, aby si pro-enviromentální chování osvojovali i návštěvníci festivalu. Ti jsou nejen na festivalu samotném pravidelně informováni o přínosech ekologicky zodpovědného chování v rámci svého každodenního života. Programu se v roce 2020 podařilo navázat spolupráci s Dewii, která se stala jeho ambassadorkou. Návštěvníci festivalu se také mohou zastavit ve stánku "Rollin’ Green point", kde je studenti z ČZU informují o různých ekologických aktivitách a realizují i tematické workshopy.

Součástí doprovodného programu festivalu je hudební konference Beats Evolution Conference, v jejímž rámci pravidelně probíhá diskuzní panel na téma festivalové ekologie. V letošním roce bude navíc na festivalu přítomna partnerská Greenpeace zóna, která se věnuje zeleným tématům i v širším kontextu přesahujícím hromadné akce.

Přehledné informace o veškerých ekologických aktivitách lze také získat na oficiálních webových stránkách festivalu v sekci o programu "Rollin’ Green".

Více zde.

 
Let It Roll chystá vylepšení areálu a spoustu dalších novinek Pendulum zahrají živě z obří vesmírné lodi Pendulum hlavní hvězdou festivalu Let It Roll 2022

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016