PARTYINFO

 

Datum konání:
- čtvrtek
 
 
Cool v plotě představí v Praze techno roboty

Nekonveční sólový umělec, technologický geek, vynálezce, který s projektem R.E.M. - Robotic Electronic Music dokazuje, že i jeho roboti dělají precizní techno. S jeho projektem Sonic Robots se snaží posouvat limity a hranice možného a právě z jeho dílenské laboratoře pochází historicky první techno nahrávka, kterou hrají pouze podomácku vyrobení roboti. Moritz Simon Geist v roce 2012 sestrojil první čtyřmetrovou repliku legendární drum machine TR-808. Současná tvorba hudby již v mnoha případech není jen v rukou skladatelů a bude to právě on, kdo vám vše už brzy předvede naživo v Divadle Archa. Nebude však jediný... 

 

 

Moritz Simon Geist - R.E.M. - Robot Electronic Music

Geistovo sofistikované robotické inženýrství "Sonic Robots" posouvá hranice představitelnosti a on vymýšlí novou pluralitu v hudební tvorbě. V elektronické hudbě si mnoho lidí představuje stroje na hraní. Málokdo si představoval, že tyto hudební stroje jsou skutečnými roboty. Jeho vystoupení podpoří jeho vlastní vizuální projekce.

https://www.moritzsimongeist.com





Floex jako Tomáš Dvořák patří mezi dlouhodobé stálice tuzemské elektronické hudební scény. Složil hudbu k několika úspěšným soundtrackům k videohrám (Samorost, Machinarium a dalším). Na posledním albu "A Portrait of John Doe", vydaném na německé značce Mercury KX, spolupracoval s britským producentem Tomem Hodgem, se kterým se posunul k fúzi elektronické a vážné hudby. V rámci festivalu půjde výhradně o jeho sólové vystoupení. DJ Floex se svým vlastním robotickým bubeníkem Josefem, kterého naživo programuje a v reálném čase s beaty improvizuje. Jeho energický set doprovodí atmosferická projekce v podání visual art performace.

http://www.floex.cz




Stroon (SK)

Spektakulární propojení vibrafonu a elektronické hudby.

www.stroonmusic.net


FB event

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016