PARTYINFO

 

SZIGET FESTIVAL 2022

Datum konání:
10.08.2022 - 15.08.2022
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Honey Dijon, John Talabot, Calvin Harris, Steve Aoki, Denis Sulta & Mella Dee, Nina Kraviz, Kölsch, Seth Troxler, Folamour, Bob Moses, Ben Klock, Denes Toth, Eelke Kleijn, Paula Temple, Patrice Baumel, Perc, Sasha, Shanti Celeste, Joris Voorn, Francois X, Gerd Janson
Live:
Arctic Monkeys, Dua Lipa, Justin Bieber, Rilès, Yung Lean, Ofenbach, Viagraboys, Tokimonsta, Tourist, Taahliah, Boston 168, Kings Of Leon, Tame Impala, Anne-Marie, Bastille, Lewis Capaldi, Stromae, Sam Fender, Rüfüs Du Sol, Alan Walker, Caribou, FKJ, Jungle, Jon Hopkins, Sigrid, Slowthai, Ronnie Flex & The Fam, Woodkid, Alice Merton, Alfie Templeman, Apashe, Badgyal, Badbadnotgood, Beabadoobee, Black Honey, Channel Tres, Clutc, Dirtyphonics, Echonomist, Etapp Kyle & Daria Kolosova, FKA.M4A, Fontaines D.C., Floating Points, Giant Rooks, Glowal, Hector Oaks & SPFDJS pres SPFOAKS, Holly Humberstone, Iceage, Imogen, Inhaler, Jade Bird, Kensington, Kid Francescoli, La Fleur, Lauren Sanderson, Lola Marsh, Matador, Mezerg, Meute, Milky Chance, Musemecimyd, Myd, Nicolas Lutz, NGHTMRE, Noga Erez, OR:LA, Princess Nokia, Roi Perez, Remi Wolf, Role Model, Sevdaliza, SNTS, SLV (IT), TSHA, Viperdiva, Willikens & Ivkovic, Yunglean, Yves Tumor & Its Band, Lenny, SYML (USA), cleopatrick (CAN), Shelter Boy (D), Nova Twins (UK), French79 (F)
Info:
http://szigetfestival.com...
Popis:

vstup: předprodej: https://szigetfestival.com/cz/vstupenky/

 
 
Sziget odstartoval prodej vstupenek na nový ročník
Na festival Sziget zbývá pár posledních permanentek

Arctic Monkeys, Justin Bieber, Dua Lipa, Calvin Harris, Tame Impala nebo Kings of Leon, to jsou hlavní taháky letošního ročníku festivalu Sziget, který startuje již ve středu 10. srpna a bude trvat po celých 6 dní. Celý program Szigetu čítá stovky vystoupení a pořadatelé hlásí, že zájem fanoušků je opravdu velký. Celofestivalové permanentky i některé jednotlivé dny jsou téměř vyprodány.

 

Dvacátý osmý ročník unikátního festivalu se uskuteční tradičně na ostrově Óbudai v samotném centru Budapešti. Na Sziget si denně najde cestu až 80 tisíc fanoušků z více než sto zemí z celého světa, kdy se festival vrací po dvouleté pauze vynucené pandemií Covid-19. Vyjma headlinerů v čele s Arctic Monkeys, Justinem Bieberem nebo Dua Lipou festival nabízí řadu dalších zajímavých jmen současné hudby. Fanoušci se mohou těšit na hvězdy jako Anne-Marie, Woodkid, Lewis Capaldi, Stromae, Bastille, Sam Fender, Fontaines D.C., Jungle, RÜFÜS DU SOL, Sigrid, Palaye Roayle, Yung Lean nebo Sevdaliza.  

Sziget


Elektronická a taneční hudba se u Szigeťanů těší velké oblibě a tak jí budou patřit dvě unikátně naprojektovaná pódia – Samsung Colosseum a Ticketswap Party Arena. Na nich se představí hvězdní DJs a producenti jako Alan WalkerSteve AokiSeth Troxler nebo Ofenbach. Posluchači dalších žánrů ale také nepřijdou zkrátka, protože žánrových pódií bude na festivalu hned několik – hiphopový DropYard, na kterém se představí např. Kneecap nebo Ulfur Ulfur, na World music zaměřená Global Village, kde vystoupí Arat Kilo feat. Mamani Këita & Mike Ladd či Sofiane Saidi, nebo blues rockové pódium Music Box, na němž zazní písně Old Sea Brigade nebo hudebníka Jamese Lega.

Sziget
Česká stopa v programu

Dostat se do programu festivalu je vždy prestižní záležitost a je skvělé, že letos se podařilo hned několika zástupcům české a slovenské scény. Největší českou hvězdou bude v pátek 12. srpna zpěvačka Lenny, která na festival přiveze písně z nové chystané desky. Na festivalu ji doplní rappeři Idea a slovenský Pil C, kteří se objeví na novém pódiu dropYard. V Colosseum zahraje slovenský DJ a producent Denes Toth. Nejen hudbou je zastoupena ČR v programu, představí se také české taneční duo Mr. Kriss & Marsson se svým vystoupením Breaking Jazz a slovenský tanečník Viktor Černický s autorským představením Pli, které v minulých letech získalo Hlavní cenu České taneční platformy a také Cenu diváků.

Sziget


Love Revolution

Sziget festival dlouhodobě pracuje na komunitních a charitativních projektech. Před několika lety spustil projekt Love Revolution, který bude na festivalu pokračovat i letos ve formě krátkých vystoupení, která mají za cíl upozornit na společenské změny kolem nás a naši kolektivní odpovědnost za ně. O důležitosti přijetí bude hovořit jako host Szigetu Aynouk Tan. Tato queer aktivistka, známá svými interaktivními přednáškami, se specializuje na vztah mezi sebepřijetím a naším chápáním identity. Love Revolution také nemůže opomíjet válku na Ukrajině. Ve spolupráci s Music Saves Ukraine budou mít návštěvníci možnost podpořit oběti války po celou dobu festivalu a vystoupí také ukrajinská kapela Kazka, jejíž členové promluví za svobodu a mír pro svou zemi.

Sziget


A co Budapešť?

Festival nabízí spojení s turistickou Budapest Card, v jejímž rámci mohou návštěvníci cestovat městskou hromadnou dopravou a nebo využít řadu slev na nejznámější turistické atrakce v Budapešti včetně vyhlášených lázní. Festival samotný pak pořádá několik za hranicemi ostrova. První z nich je plavba na lodi po Dunaji spojená s odpolední párty. Druhou pak je speciální akce přímo v Budínském hradě, kde zahraje VIP DJ set například jedna z hvězd festivalu, britská kapela Jungle. Festivalový tým připravil ještě několik možností, jak si užít a poznat Budapešť. První z nich je prohlídka známých maďarských Ruin barů, další jsou pak odpočinkové a spojené s vodou – paddleboarding po Dunaji a návštěva unikátní pláže a jezera Lupa.

Sziget


O Szigetu:

Festival Sziget každý rok vítá stovky tisíc návštěvníků a jeho cílem je přivézt během šesti dnů ta největší hudební jména z nejrůznějších žánrů! Sziget však není jen o hudebních zážitcích: Je o lásce, umění a svobodě ve všech možných formách! Je to hudební a kulturní festival, který návštěvníkům nabízí jedinečné léto plné koncertů, uměleckých programů, představení, besed a mnoho dalšího. Protože Sziget v maďarštině znamená "ostrov", samotný festival Sziget se nachází na nádherném ostrově Óbuda v srdci maďarské Budapešti. Leží v blízkosti centra města a dává návštěvníkům festivalu možnost prozkoumat Budapešť kdykoli během návštěvy Szigetu. Život na festivalu nezastavuje. Koncerty a hudební vystoupení běží každý den od časného odpoledne a trvají až do úsvitu. Sziget si však můžete užít i jinak než na koncertě. Ať už navštívíte některou z besed a přednášek, zhlédnete některé z divadelních představení nebo se rozhodnete si zasportovat či jen odpočinout na pláži, vyžití na Szigetu najdete vždy.

Kompletní program zde.

https://szigetfestival.com/cz/

@szigetcz

 
Sziget festival hlásí kompletní line-up Na Sziget míří další čeští umělci Sziget představil line-up Colosseum stage Sziget Festival oznámil další hvězdy pro tento ročník Festival Sziget představil první tři headlinery Mimořádný předprodej vstupenek na Sziget již brzy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016