PARTYINFO

 

ZÁŘE 2020

Datum konání:
12.09.2020 - sobota
Místo konání:
Kladno - Poldi
DJs:
Pavel Bidlo & Josef Sedloň, Zjook & Tuneman, Hobleton
Live:
hlavní venkovní stage: The Young Gods (CH), Captain Jack´s Army (SWE), PSH, Fabrika, Manon Meurt, Oceán
Strojovna stage: V.A.D., Arrogant Twins, Bolehlav, Pavel Holeček - Kosmonaut, WWW Neurobeat
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 13:00, vstup: předprodej GoOut.net: 620,- Kč, na místě: 650,- Kč, děti do 12 let v doprovodu rodičů zdarma, mládež 13-16 let 250,- Kč, senioři nad 70 let zdarma, Fabrika + V.A.D. 100,- Kč, PSH + DJs 200,- Kč

Line-up:
hlavní venkovní stage:

13:15 Fabrika

15:30 Manon Meurt

17:15 Oceán

19:00 Captain Jack´s Army (SWE)

21:00 The Young Gods (CH)

23:30 PSH


Strojovna stage:

14:00 V.A.D.

16:30 Arrogant Twins

18:30 Bolehlav

19:30 DJ Hobleton

20:15 Pavel Holeček - Kosmonaut

22:30 WWW Neurobeat

00:00 DJ TBA

01:00 DJs Pavel Bidlo & Josef Sedloň

03:00 DJ Zjook & Tuneman
 
 
Nový kladenský festival Záře již tuto sobotu

Přípravy prvního ročníku multižánrového festivalu v kulisách někdejších kladenských železáren jsou v plném proudu a na původních plánech nic nemění ani pandemie koronaviru. Na sobotu 12.9. lákají organizátoři na švýcarskou rockovou legendu The Young Gods, hiphopové klasiky PSH nebo experimentátory WWW. Předprodej lístků na GoOut.cz.

 

"Chceme do Kladna přinést nový festival zaměřený na nemainstreamovou hudbu, situovaný do prostředí někdejších železáren, přímo pod ikonickou trojici vápenných pecí, kde je i skvěle opravená stará hala Strojovna. Prostor se po letech útlumu znovu vrací k životu, k čemuž by festival mohl pomoct," popisuje Petr Dočekal, provozovatel úspěšného kladenského klubu Autodafé a zároveň člen organizátorského spolku Oživme Kladno.


Hlavním tahákem pilotního ročníku bude švýcarská kapela The Young Gods, na jejíž účast vybrali pořadatelé finance prostřednictvím portálu HitHit. Uskupení, které v 80. letech zcela proměnilo povahu rocku a inspirovalo celou generaci hudebníků od U2 přes Davida Bowieho po Nine Inch Nails, vydalo loni novou desku a do Kladna by mělo přijet představit i svou novou biografii. "Měli jsme ambici přitáhnout do Kladna světovou kapelu. Postindustriální ladění muziky The Young Gods se navíc do prostředí železáren skvěle hodí. Je to něco jako splněný sen," uvádí další z organizátorů Jaroslav Zelenka.

The Young Gods

Pod kladenskými vápenkami se dále představí hiphopoví klasici PSH, experimentující hiphopeři WWW Neurobeat, legendární Oceán, nový elektronický projekt Michala Milka Bolehlav, shoegaze kvarteto z Rakovníka Manon Meurt a další. O tečku za programem se postarají DJ Bidlo a DJ Sedloň. Festival je koncipovaný jako multižánrový, vedle hudby tak na něm vystoupí například kladenské divadlo V.A.D., doprovodný program obohatí mimo jiné také umělecká performance Pavla Holečka Kosmonaut.

PSH


"Žhavou novinkou pro naše fanoušky je venkovní stage, kterou jsme přidali pro jejich maximální zážitek,"
doplňuje Petr Dočekal. "
Industriální zóny a technické památky jsou pro Kladensko velmi charakteristické. Myšlenka uspořádat hudební festival v kulisách Poldovky rezonuje v různých podobách již řadu let, ale teprve letos dostává konkrétní obsah v podobě festivalu ZÁŘE. Organizátoři mne oslovili již vloni a hned po první schůzce bylo zřejmé, že akci pro její jedinečnost podpoříme. Festival se uskuteční navzdory koronavirové krizi, ale i s nižším rozpočtem se bude na co těšit. Osobně jsem velmi zvědavý na legendární kapelu The Young Gods," uvádí Filip Zoubek, pověřený vedením oddělení kultury Magistrátu města Kladna.

Josef Sedlon + Pavel Bidlo


Festival připravuje spolek Oživme Kladno ve spolupráci a s finanční podporou Statutárního města Kladna. K dalším partnerům akce v tuto chvíli patří Ministerstvo kultury, Středočeský kraj a společnosti Tepo Kladno a Teplárna Kladno, obchodní dům Central, pivovar Dudák, Zanzibar a další.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016