PARTYINFO

 

SYNAPSE KNOWLEDGE

Datum konání:
23.09.2020 - 24.09.2020
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
lektoři: Holly Herndon, Mat Dryhurst, Never Sol, Floex, Ventolin, Lenka Dusilová, Brandon Rosenbluth, Bastl Instruments
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 10:00, vstup: registrace na oba dny: 390,- Kč (uzávěrka registrací 16.9.)

 
 
Holly Herndon jako hlavní řečník letošní Synapse Knowledge

Čtvrtý ročník mezinárodního hudebně vzdělávacího programu Synapse Knowledge nabídne ve dvou dnech přednášky, poslechovky, workshopy, inspirace a výzvy určené hudebníkům i profesionálům v hudebním průmyslu. Akce proběhne 23. a 24. září ve smíchovské MeetFactory. Mezi přednášejícími se objeví například v Berlíně usazená americká hudebnice Holly Herndon, digitální umělec a teoretik Mat Dryhurst nebo promotér a hudební manažer Brandon Rosenbluth.

 

Holly Herndon vydala minulý rok oceňované album "PROTO", na němž se umělecky podílela i umělá inteligence jménem Spawn. Tu Herndon vychovala společně s Matem Dryhurstem. A právě o využití umělé inteligence v hudební tvorbě bude jedna z jejich společných přednášek. V druhém bloku pak Holly Herndon účastníkům detailněji přiblíží svoji uměleckou praxi.

Mat Dryhurst je umělec a filozof, jehož zájem se pohybuje na průsečíku hudby, technologie, umění a aktivizmu. V poslední době rozvíjí myšlenku možnosti uměleckých komunit v době informačního kapitalismu – svůj koncept alternativy k nerealistické nezávislosti (independence) nazývá interdependence. Právě na něj a možnosti jeho využití v hudebním průmyslu, který je těžce postižen současnou pandemií COVID-19, se zaměří ve své přednášce.

Brandon Rosenbluth promluví o bookingu z perspektivy agenta i umělce. Čerpá ze svých zkušeností bookingového agenta v berlínské agentuře Little Big, kde domlouvá koncerty pro přední jména současné světové elektronické hudby, jakými jsou např. Actress, Aisha Devi, Mouse on Mars nebo právě Holly Herndon. Kromě toho Rosenbluth spoluzaložil hudební vydavatelství Portal Editions, jako kurátor spolupracuje s řadou hudebních festivalů (např. berlínský CTM nebo arménský Urvakan) a působí i jako aktivní hudebník (Shadah Tuum, xorzyzt).

Své osobité přístupy k hudební tvorbě dále představí Lenka Dusilová, multimediální umělec a hudebník Floex, zpěvačka a skladatelka Never Sol nebo zástupci celosvětově uznávaných výrobců modulárních syntezátorů se sídlem v Brně Bastl Instruments. Další jména budou postupně zveřejňována.

Cílem Synapse Knowledge je dlouhodobá podpora domácího hudebního podhoubí. Od roku 2017 každoročně představuje v prostorách MeetFactory české i zahraniční lektory se zaměřením na hudební produkci i budování hudební kariéry. Pozvání přednášet na minulých ročnících přijali například Tim Brinkhurst, Mike Rosenthal nebo hudebnice Born in Flamez.

Přednášky a workshopy jsou pouze pro registrované a budou probíhat v českém a anglickém jazyce bez tlumočení. Zájemci se mohou registrovat na webu www.meetfactory.cz do 16. září. Volný vstup bude jen na přednášku Mata Dryhursta o interdependenci ve čtvrtek 24. září vpodvečer.

Více zde.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016