PARTYINFO

 

ECHOES: EXTRAWELT LIVE (DE)

Datum konání:
22.02.2019 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Extrawelt (DE)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 21:00, vstup: předprodej: 290,- Kč + poplatky Hostel Eleven, Indies, GoOut.cz, SMSTicket.cz

 
 
Extrawelt zasvětí Echoes minimalu

Ikony německé taneční scény Extrawelt se vrací do Česka. Tvůrci originálních minimal-elektronických tracků vystoupí 22. února na Flédě v rámci festivalu Echoes. Představí zde materiál z čerstvého alba "Unknown". To rozšiřuje nezaměnitelný rukopis tanečního dua do překvapivých rovin. Návštěvníci brněnského vystoupení vše zažijí v koncertním provedení, které oceňují fanoušci po celém světě. Vstupenky za 290,- Kč jsou k dostání na webu GoOut.cz a SMSTicket.cz, dále také v Indies a Hostelu Eleven v Brně.

 

Zkušené elektronické duo Extrawelt zraje s léty. Přes dvě dekády kariéry znamenají pro autory tracků s milióny poslechů a tisícovkami následovníků po celém světě hlavně stejně dlouhý čas na vlastní progres a vývoj. Nejlepším dokladem toho je nová deska "Unknown" (2018). Ta na půdorysu 12ti skladeb propojuje pro Extrawelt typické prvky minimalu s poměrně netradičními aspekty. Jde zejména o acid-electro, ale také post-klubovou či deep-house estetiku. Základy pestré hudební mozaiky přitom vznikly už před 10ti lety. Až koncem roku 2018 se ale duo spontánně rozhodlo písně dokončit: "Když jsme se k nim po těch letech vrátili, prostě jsme se zamilovali. Vlastně jsme si ani nikdy nelámali hlavu s tím, co na to kdo řekne."

Extrawelt

Arne Schaffhausen a Wayan Raabe se potkali v 90. letech v Hamburku. Tehdy zde stáli u zrodu oceňované undergroundové taneční scény. Za dobu spolupráce si dvojice získala renomé absolutních stálic německé scény. Oceňovaná jsou zejména jejich živá vystoupení, která spojují prvky analogové a digitální produkce. Popsané hudební kořeny jsou pak rozpoznávacím znakem kompozičně bohaté tvorby Extrawelt. Minimal-electro je v jejich podání synonymem neustálé změny. "Většinou se moc neohlížíme dozadu ani dopředu, alespoň pokud jde o kariéru nebo věk. Zdá se mi, že máme vlastně dost soutěživý přístup k práci. Pro nás je zásadní hlavně další koncert. No a ta aktuální skladba je vždy tou nejdůležitější," vysvětluje duo pro IDMmag.

Extrawelt
Oba členové projektu nejprve začínali jako konkurenti na hamburské DJ scéně. Společná vášeň pro neotřelé taneční subžánry a derivace je však nakonec v roce 1997 svedla dohromady. Od té chvíle spolu dvojice vytvořila několik projektů jako Midimilliz nebo Spirallianz. Ty reflektovaly charakter jejich tehdejší tvorby. Milníkem se však pro duo už jako Extrawelt stal rok 2005, kdy jejich tvorba zaujala věhlasného Jamese Holdena. Ten jim na svém labelu Border Community vydal první a dnes již legendární singl "Soopertrack". Skladba s milióny poslechů tehdy dvojici katapultovala do hledáčku hudebních fanoušků i relevantních publicistů.

Extrawelt

Debutová deska "Schöne Neue Extrawelt" (2008) vyšla záhy na Cocoon Recordings a potvrdila drtivý nástup Extrawelt na taneční scénu. Od uznávaných německých magazínů Raveline a Groove si duo vysloužilo cenu Album roku. Od druhého jmenovaného média dokonce přišla cena pro nejlepšího interpreta. Zároveň se jim otevřely dveře klubů i festivalů po celém světě od Berlína přes Sydney až po Tokyo. Druhé dlouhohrající album "In Aufruhr" (2011) sklidilo podobné ovace napříč odbornou i laickou veřejností. To pak dovršila také v pořadí třetí deska "Fear Of An Extra Planet" (2017). Extrawelt jsou vzácnou koncertní kapelou, když každoročně pečlivě volí destinace svých vystoupení. V Česku je mohli fanoušci naživo slyšet v pražském klubu Roxy nebo na festivalu Colours of Ostrava.

Festival elektronické hudby ECHOES pravidelně pořádá klub Fléda. Jeho cílem je představovat nejaktuálnější zahraniční projekty, ale také nadějné talenty české elektronické scény. Dramaturgie akce dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby.

Ukázky:

Extrawelt – "We Are The Asteroid!"
Extrawelt – "8000"
Extrawelt – "Soopertrack"
Extrawelt – "Live Time Warp 2017"

FB událost

foto: Linus Dessecker, Sebastian Magnani

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016