PARTYINFO

 

SHOTGUN FESTIVAL 2018

Datum konání:
07.09.2018 - 08.09.2018
Místo konání:
Hrádek nad Nisou - areál Kristýna
DJs:
Loxy (Exit, UK), Umwelt (Rave Or Die, FR), Maghreban (R&S Records, UK), Ancestral Voices (Samurai Horo, UK), Solaris (Institut fuer Zukunft, DE), Reza (Metalheadz, PL), Sayko (Deafmuted Records), Silhouette, Sta & dMIT.RY, Kletis & Kuba´93, Frank Love & DJ Lamborghini, Volnej Průběh DJs
Live:
The Maghreban, Windowlickerz, Ethno Service, Citty
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
vstup: předprodej: 400,- Kč v limitovaném množství 100 ks, GoOut http://bit.ly/2oS7Oaz
 
 
Shotgun Festival 2018 má kompletní line-up

Patnáctý ročník Shotgun Festivalu uzavřel line up. V pátek 7. a v sobotu 8. září nabídne na dvou pódiích jako tradičně program zaměřený na experimentálnější spektrum klubové hudby. Mezi novými jmény, která se v Hrádku nad Nisou objeví, figurují Ancestral Voices, Solaris nebo Reza.

 

Za projektem Ancestral Voices stojí britský producent Liam Blackburn, který se po zlámaných experimentech s projektem Indigo vydal hlouběji ohledávat hranici drum´n´bassu, techna a ambientu. Jeho minimalistické klubové mutace si našly cestu do katalogu vlivného berlínského labelu Samurai Horo, u kterého vyšla obě jeho alba "Divination" a "Night of Visions". Následovalo několik EP včetně remixů od Samuela Kerridge, ASC, Abdulla Rashim a Pact Infernal.

Ancestral Voices

Zatímco v případě Liama a jeho Ancestral Voices již pojítko s drumandbassovými kořeny téměř úplně zmizelo, v případě polského Rezy ho lze stále zřetelně cítit. Rezident přístavního města Gdaňsk se však specializuje na jeho minimalistické formy silně koketující s technem, často tepající na 85 BPM. Množství releasů není příliš velké, o to více ale zazvoní jména labelů, které Rezovu hudbu upsaly: Metalheadz, Samurai nebo Cylon (ano, label Loxyho, který na letošním Shotgun Festivalu vystoupí v sobotu). O tom, že je skvělý selektor, se snad ani nemusíme rozepisovat. Reza patří mezi perlu polské scény, která našemu publiku dosud nepochopitelně zůstávala ukryta.

Solaris
Německou scénu bude reprezentovat Solaris, rezidentka a bookerka klubu Institut fuer Zukunft v Lipsku, a především eklektická DJka, která ve svých setech kombinuje techno s klasickým britským breakbeatem i new wavem. Pražský projekt Citty do Hrádku přiveze svůj modulární live set saturovaný hypnotickým technem a modulovaným noisem, se kterým už několik let brázdí české klubové vody. Naživo vystoupí také Ethno Service - společný projekt producentů Parle_G a Goro White Dog, kteří našli společnou zvukovou řeč rauše beatového šamanismu.

Reza

DJ sety obstarají matadoři zdejší scény Sta & dMIT.RY, Kletis & Kuba '93 a rezidentní seskupení Volnej Průběh DJs. Mezi již uveřejněnými jmény letošního ročníku je třeba francouzský electro mág Umwelt, house šaman The Maghreban, legenda ostrovního drum´n´bassu Loxy nebo český projekt Windowlickerz.



Shotgun Festival se koná 7. a 8. září 2018 v Hrádku nad Nisou, vstupenky jsou stále v prodeji prostřednictvím GoOut.cz.

Facebook event

Oficiální web

 
Severočeský Shotgun Festival hlásí termín a první jména

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Shotgun Festivalu 2018 od sody
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016