PARTYINFO

 

NAROZENINY FLÉDY: ELEKTRO GUZZI (AT)

Datum konání:
23.12.2016 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Elektro Guzzi (AT), 1flfsoap
2nd stage: Heldenkëllerz
Afterparty: Joshek, Ban Jarnet
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 20:00, vstup: předprodej: 250,- Kč (+ poplatky sítě) Café Eleven, Indies, SMSTicket.cz https://www.smsticket.cz/vstupenky/7741-elektro-guzzi-at, GoOut.cz https://goout.net/cs/listky/elektro-guzzi/evs/, 300,- Kč na místě
 
 
Elektro Guzzi popřejí Flédě k narozeninám i k Vánocům

Poklidného ducha Vánoc v Brně rozčísne narozeninová párty klubu Fléda. V předvečer Štědrého dne oslaví klub 16. narozeniny s originální taneční akcí a nekonvenčními elektronickými tvůrci. Mechanicky přesnou show předvedou 23. prosince akustičtí technaři z Rakouska Elektro Guzzi. V české premiéře představí skladby z nového alba "Clones", čímž završí celoroční cestu klubu k elektronicky vyhraněnější a žánrově otevřenější dramaturgii. Jejich vystoupení doplní nadějné brněnské duo 1flfsoap a sváteční afterparty s rezidenty Flédy Heldenkëllerz a s DJ Joshkem.

 

Narozeninová oslava uzavře letošní nabitou podzimní sezonu, která dosud nabídla přes 50 hudebních akcí. S rakouskými Elektro Guzzi propojí Fléda v jednom večeru hlavní rysy nově nastavené a celoročně pilované dramaturgie. "Letos se nám na Flédu podařilo pozvat ještě více elektronických projektů než v minulých letech. I díky klubové noci Elektra a festivalu Echoes u nás mohli fanoušci vidět jak dobře známá jména jako Danger, Digitalism nebo DJ Hell, tak aktuální projekty jako Zebra Katz či Kiasmos. Zároveň u nás dostaly prostor i svérázné indie kytarovky se zálibou v digitálním zvuku," shrnuje dramaturgyně klubu Fléda Marie Butula Cichá a dodává: "Elektro Guzzi svou instrumentální verzí techna zajímavě kopírují obě roviny. Jejich koncertní vystoupení jsou fascinující ukázkou až strojové přesnosti. Kromě toho ale vyzařují krystalickou energii, která strhává fanoušky po celém světě. Skladby z nového alba "Clones" jsou navíc ve srovnání se svými staršími sourozenci melodičtější a často zvukově hutnější."

Elektro Guzzi


Experimentální projekt Elektro Guzzi vznikl v roce 2004 v Rakousku. Trojici Bernhard Breuer, Jakob Schneidewind a Bernhard Hammer tehdy spojovala láska ke krautrocku a postpunkovým kapelám. Rodáci z Düsseldorfu přesto chtěli v nově vznikajícím projektu tvořit především taneční muziku. Obě roviny se jim nakonec povedlo spojit v originální fúzi instrumentálního techna. Na minimalismu založené skladby Elektro Guzzi vycházejí z do detailu propracovaného spojení kytary, basy a bicích. Eponymní debut kapela vydala až po několika letech společného hraní v roce 2010. Na něj navázala dvojice alb "Parquet" (2011) a "Observatory" (2014). Pod hlavičkou Elektro Guzzi vzniklo také několik dalších úspěšných singlů a EP. Jejich strhující živá vystoupení viděli návštěvníci velkých festivalů typu MELT!, Roskilde nebo Sonar. Na aktuálním albu "Clones" (2016) se navíc trio pouští do hutnějších a písničkovějších aranžmá. Ta slibují ještě intenzivnější koncertní zážitek.

Elektro Guzzi

O druhou stage se postarají Heldenkëllerz, kteří spojují umělce s vizí ve vzájemné inspiraci, provázanosti a spolupráci jednotlivých členů. Program narozeninových oslav rozšíří brněnské duo 1flfsoap (One foot long fecal sandwich of audio penis). Bubeník Michal Janík (Ghost of You) a kytarista Lukáš Palán si kromě neortodoxního názvu zakládají především na nepředvídatelném a živelném vystupování. Hudba 1flfsoap vychází ze spojení úderných živých nástrojů (bicí, kytara) a elektroniky. Dvojice si o pozornost řekla už i v zahraničí, když po necelém roce existence hrála na showcase festivalu Spring Break v polské Poznani a v Londýně. O afterparty se postarají DJ Joshek a Ban Jarnet.

Ukázky

Elektro Guzzi – "Room"
Elektro Guzzi – "Pentagonia"
1flfsoap – "Track 02 (live)"

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016