PARTYINFO

 

FAMUFEST NIGHT #1: MIDI LIDI, FAMU70, JIMMY PÉ, FVLCRVM

Datum konání:
23.11.2016 - středa
Místo konání:
Praha - Studio Hrdinů
DJs:
Famu70, Jimmy Pé, Fvlcrvm
Live:
Midi Lidi
Popis:
start: 19:00, vstup: GoOut: https://goout.net/cs/listky/famufest/ars/
 
 
FAMUFEST odhalil hudební program v čele s polskými RYSY

Třicátý třetí ročník festivalu studentských filmů FAMUFEST se nezadržitelně blíží! Letos proběhne ve dnech 23. - 27. listopadu na pražské Letné v kině Bio Oko, Café Jedna a také ve Studiu Hrdinů - krásném podzemním divadle Veletržního paláce. Právě tam se mimo tradiční projekce filmů z FAMU mohou návštěvníci těšit i na bohatý hudební program plný zajímavých koncertů a DJ setů.

 

Jedním z vrcholů doprovodného programu festivalu se zajisté stane čtvrteční koncert dua polských elektronických producentů RYSY. Wojtek Urbański a Łukasz Stachurko vytváří inovativní taneční hudbu, se kterou doslova pokořili Polsko a vystoupili na prestižních festivalech Off a Tauron Nowa Muzyka. "Polská hudební scéna je na vzestupu a důkazem je i čím dál vyšší koncentrace polských interpretů na českých a evropských festivalech. Jsme proto rádi, že můžeme na FAMUFESTu přivítat RYSY, kteří se v Čechách představí úplně poprvé, a to s živě zpracovávanými vizuály, na které bude Praha dlouho vzpomínat," dodává hudební dramaturg festivalu David Čajčík. RYSY potěší návštěvníky i vyhlášeným DJ setem.




Dalším velkým lákadlem je speciální projekce animovaného francouzského snímku Divoká planeta z roku 1973. Živý soundtrack k nápaditému sci-fi, které vyhrálo několik cen, složený speciálně pro tuto příležitost vznikl pod taktovkou elektronického mága a výherce ceny Vinyla za loňský rok Aid Kida. Ten se pro tento projekt spojil s producentem Tomášem Havlenem (post-hudba, Murder Bear Doug), violoncellistkou Terezií Kovalovou (Calm Season) a pianistou Jiřím Libanským (Floex). Aid Kid festival uzavře i svým DJ setem, naopak o pořádně roztancovanou otvíračku se postarají Midi Lidi. Od roku 2007 vydalo toto známé elektronické uskupení čtyři ceněná alba a podílelo se na nespočtu filmových soundtracků. Jejich nedávno vydaná deska "Give Masterpiece a Chance" zahájila novou éru kapely, v níž se dostane na více živých nástrojů, a beznadějně vyprodaný křest v MeetFactory naznačuje, že o její zářnou budoucnost se bát nemusíme.

RYSY

Slovensko bude mít v programu hned tři zástupce. Elektronická scéna sousedů plodí velké objevy a jedním z nich je i sourozenecké duo Bulp. Pohlcující basové linky obeplouvají tajemný dívčí vokál, který už si podmanil nejen publikum letošního ročníku festivalu Pohoda. Trenčínské letiště moc dobře zná také producent juke-bass ražení Jimmy Pé, zakladatel progresivního vydavatelství Gergaz, který se spolu s žánrově spřízněným, byť více hip-hopem ovlivněným FVLCRVM, postarají o to, aby zábava vydržela do ranních hodin. Tak jako tomu dělají na nespočtu parties bratislavské i zahraniční scény nebo s producenty jako Hudson Mohawke, Four Tet nebo Thundercat.

Nejsou to však jen známá jména, která tvoří program FAMUFESTu. Představí se také finalisté soutěže Radia Wave Startér: synthpopoví Orient a post-punková Introspekce. Těšit se můžete na páteční AMU Night, v rámci níž vystoupí celkem osm různorodých projektů od studentů AMU. Feministicko-anarchistický rap Potmě, rurální pop Johuš Matuš nebo elektronický pop HOLY Live dotvoří mozaiku studentské tvořivosti na profesionální úrovni. A to zdaleka není vše. Kompletní program téměř dvaceti hudebních vystoupení naleznete na stránkách festivalu nebo na Facebooku.

Hlavní event:

Akce: FAMUFEST <33
Datum 23. - 27. 11. 2016
Místo: Bio Oko, Studo Hrdinů, Café Jedna
FB Event
Web

Night 1

23.11. Studio Hrdinů
Midi Lidi, Jimmy Pé, FVLCRVM
FB event

Night 2

24.11. Studio Hrdinů
RYSY (PL), Orient, Tetris crew, PSJ & Disco Møreti
FB event

Night 3

25.11. Studio Hrdinů
Introspekce, Nikola Tesla, Potmě, rejfpank, HAYGA, Johuš Matuš
FB event

Night 4

26.11. Studio Hrdinů
Divoká planeta (Aid Kid, Tomáš Havlen, Terezie Kovalová, Jiří Libanský), Bulp, HOLY Live, Aid Kid DJ set
FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016