PARTYINFO

 

BLONDAGE (FKA RANGLEKLODS)

Datum konání:
14.12.2016 - středa
Místo konání:
Praha - NoD
Live:
BLONDAGE (FKA RANGLEKLODS), Killiekrankie
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 19:00, vstup: předprodej: 280,- Kč + poplatky http://bit.ly/blondageNoD, kavárna NoD 290,- Kč
Line-up:
19:00 doors
19:35 Killiekrankie
20:50 Blondage
 
 
Blondage přivezou electro-pop do NoDu už tuto středu
Hypnotičtí Dáni Blondage přivezou svůj electro-pop do Prahy

Dánské duo Blondage (dříve Rangleklods) představuje v současné době ojedinělý mix elektroniky a popu. Mají za sebou tour s WhoMadeWho a shows na festivalech Sziget nebo MS Dockwille. U nás se představilo dvakrát v Brně a letošní léto na Besedě u bigbítu. Díky smyslnému 90. soundu a charismatickému živému projevu teď přišla na řadu i Praha! Společně s českými Killiekrankie si podmaní 14. prosince Experimentální prostor NoD.

 

Hypnotická a tak trochu mimozemská. Taková je tvorba dánského dua Blondage (dříve Rangleklods), která se pohybuje na pomezí indie popu a experimentální elektroniky. Esben Nørskov Andersen a Pernille Smith-Sivertsen jsou "pouze" dva, ale o to větší energie a preciznost z jejich tvorby i živých vystoupení sálá. Často také zapojují zvuk vlastnoručně vyrobených vychytávek a snaží se naživo dělat vše od zpěvu, přes tanec až po hru na několik nástrojů. Někdo by řekl, že je to chaos, ale opak je pravdou. Vše mají charismatičtí Dáni promyšlené.

Blondage

I přesto, že u nás zatím nejsou tolik známí, pro evropské publikum se řadí mezí nejzajímavější jména současnosti. Jejich první EP "Home" vyšlo v roce 2011 a společně s ním i první kladné recenze (např. singl "Young a Dumb" a recenze od NME). Ještě pod názvem Rangleklods vydali debutové album "Beekeeper" a minulý rok druhé s názvem "Straitjacket". Každá skladba je dokonalou souhrou tónů, éterický hlas Pernille se proplétá s hrubším Esbenovým a čiší z nich nádech nespoutaných 90. let, zároveň nadčasovost ("Lost U", "Lucky Black Skirt"). Jejich základna fanoušků se rozrostla i díky turné s WhoMadeWho a shows na festivalech jako Sziget, německém MS Dockville a dalších.

 



Nově teď vystupují pod jménem Blondage, od svého předchozího jména se ale určitě nedistancují. "Potřebujeme jen nový začátek, který nám pomůže dál se vyvíjet. Blondage je spojením slov "blond” a "bondage”, což je kombinace naivity a snění s agresí a smyslností.” nechala se dvojice slyšet při releasu skladby "Dive". U nás se zatím představili dvakrát v Brně a toto léto na Besedě u bigbítu. Pražské publikum se jich dočká 14. prosince v Experimentálním prostoru NoD, kde vystoupí společně s letošními objevy Killiekrankie. Obě elektronické dvojice jsou něčím jiné, jedno mají ale společné - osobitost a podmanivou energii, kterou stojí za to poznat naživo.

FB událost

Video/Audio:

Blondage - "Dive"

KillieKrankie - "Nuke the Moon"

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016