PARTYINFO

 

BOHEMIAN LIKE YOU: HOLY FUCK (CAN)

Datum konání:
29.09.2016 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
Holy Fuck (CAN)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 20:30, vstup: 350,- Kč na www.meetfactory.cz, 350,- Kč (+ poplatky) v předprodejích Ticketportal, Ticketpro, www.goout.cz, 450,- Kč na místě
 
 
Kanadští Holy Fuck představí svou novou desku

Holy Fuck hlásí comeback! Kanadští hlukaři vydali po dlouhé šestileté odmlce svoji čtvrtou desku "Congrats" a na podzim s ní vyrazí také na starý kontinent. Jejich koncerty bývají parádní jízda a pražská premiéra v MeetFactory má termín 29. září.

 

Už dvanáct let určují podobu (nejen) zámořské experimentální indie scény, za sebou mají čtyři veleúspěšná alba, řadu hudebních cen, bezpočet odehraných koncertů a davy nadšených fanoušků i spokojených kritiků. Nebýt ale náhody v podobě brooklynského rappera Beanse, který potřeboval doprovodnou kapelu, mohlo být všechno úplně jinak. S náhodou, nebo jak tomu chcete říkat, se ovšem torontský kolektiv zformovaný v roce 2004 kolem Grahama Walshe a Briana Borcherdta naučil rychle pracovat. V improvizovaných koncertních show tak kapela z rozličných analogových hejblátek, dětských kláves a filmových synchronizérů slepených k sobě elektrikářskou páskou vykřesala jedinečný zvuk, který z ní zakrátko udělal tahouna lo-fi noisové scény.

Holy Fuck

Neoposlouchanou syrovostí a uhrančivou energií srší také eponymní debut z roku 2005, který alternativní Montreal Mirror zařadil mezi desítku nejlepších desek roku. Během následující dvouleté šňůry po USA a Evropě, na které jim dělali společnost třeba Wolf Parade, Enon, Mouse on Mars, Super Furry Animals nebo Buck 65, posbírala kapela materiál na novou desku, kterou vydala pod názvem "LP" v roce 2007 u labelu Young Turks. Album, na kterém se kromě torontského kvarteta podíleli také Dave Newfield (Broken Social Scene) a Owen Pallett (Final Fantasy), znamenalo krok směrem ke srozumitelnější elektronice a možná i díky tomu vyneslo kapele hned dvě nominace na ceny Juno Award a Polaris Prize.

Holy Fuck

Dlouhohrající trojka s názvem "Latin" z roku 2010 tradici neporušila a zabodovala jak u kritiky, tak u posluchačů (14. příčka v Billboard Dance Chart a 40. v Heatseekers Chart). Šestiletý půst, který členové kapely vyplnili po svém (Borcherdt s Walshem produkovali kanadské popové hvězdičce Lights album "Siberia", druhý jmenovaný se pak také podepsal třeba pod nahrávky kapel Viet Cong, Doomsqaud nebo Operators), pak ukončilo v květnu letošního roku vydání čtvrté studiovky s názvem "Congrats" (Innovative Leisure).

Holy Fuck
Dlouho očekávaná deska, kterou kvarteto Borcherdt, Walsh, McQuaid a Schulz nahrálo za pouhé tři dny, přináší vedle neúprosných vypalovaček i temně laděné dance-punkové kompozice, které ukazují, že po dlouhé pauze jsou kanadští hlukaři v té nejlepší formě. Na vlastní uši si Holy Fuck můžete v pražské premiéře užít už ve čtvrtek 29. září v MeetFactory.

holyholyfuckfuck.tumblr.com
soundcloud.com/holyfuc

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016