PARTYINFO

 

KLARA LEWIS + HYPERAKTIVIST + NEORU

Datum konání:
08.09.2016 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
DJs:
NEORU (CZ)
Live:
Klara Lewis (SE), Hyperaktivist (VE)
Info:
http://www.meetfactory.cz...
Popis:
start: 22:00, vstup: zdarma
 
 
MeetFactory roztančí ve čtvrtek experimenty

Na zářijovém Veřejném domě vystoupí 8.9. ve smíchovském centru současného umění výkvět současné evropské experimentální elektroscény. V rámci projektu SHAPE dorazí se svojí expresivně intuitivní hudební koláží složenou z nalezených zvuků, terénních nahrávek a elektronických textur švédská zvuková kouzelnice Klara Lewis a v Berlíně usazená venezuelská producentka Hyperaktivist, která míchá různé elektronické žánry do nevšedně sugestivních forem plných kontrastů. Domácí scénu bude se svým setem reprezentovat DJka NEORU. Celý večer je součástí akce Veřejný dům, na kterou je vstup zdarma.

 

Platforma pro evropskou inovativní hudbu a audiovizuální umění SHAPE (Sound, Heterogenous Art and Performance in Europe) je nová iniciativa podporovaná z grantového programu Creative Europe Evropské unie, která spojuje 16 organizací z 12 zemí napříč Evropou a vytváří tak platformu na podporu, propagaci a mobilitu inovativních a aspirujících hudebníků a intermediálních umělců se zájmem o zvuk.

Ve čtvrtek 8. září ve smíchovské fabrice v české premiéře vystoupí vycházející hvězdy elektronické experimentální scény:

Klara Lewis (SE)

Švédská skladatelka a producentka Klara Lewis na sebe výrazně upozornila hned svým debutovým albem "Ett", které v roce 2014 vydal vídeňský label Edition Mego. Kritika se rozplývala nad schopností mladičké umělkyně kombinovat nalezené zvukové záznamy, terénní nahrávky a elektronické textury do mnohovrstevnatých zvukových sculptur a oceňovala expresivně intuitivní charakter její tvorby. Ještě tentýž rok vychází na eponymním labelu švédského producenta Pedera Mannerfelta oceňované EP "Msuic". V roce 2015 se Klara Lewis pustila do studia audiovizuální produkce a začala rovněž spolupracovat s anglickým skladatelem Simonem Fisherem Turnerem a multimediálním francouzkým umělcem Rainierem Lericolaisem na sérii živých performancí k němému filmu Waltera Ruttmanse Berlin: Der Sinfonie der Grossstadt.

Hyperaktivist (VE)

V Berlíně usazená jihoamerická producentka Ana Laura Rincón alias Hyperaktivist stála na konci nultých let u zrodu venezuelské elektronické kultury. Drobné, ale hyperaktivní, aktivistce se po skromných undergroundových začátcích podařilo v rodném Maracaibu vydupat ze země vlastní klub SOLO, který se během několika let stal tepajícím srdcem celé venezuelské elektroscény a kolem kterého se později zformoval kolektiv podobně naladěných DJs, pouličních a vizuálních umělců, VJs a grafických designerů s názvem Next Phaze. S produkováním vlastní hudby nepřestala Ana Laura Rincón ani poté, co v roce 2012 přesídlila do Berlína. V jejích žánrově těžko zařaditelných fluidních setech se míchají dub, bass, electro a techno do nevšedních forem plných sugestivních a emocemi nabitých kontrastů.

NEORU (CZ)

Domácí scénu bude svým setem reprezentovat NEORU – DJka a moderátorka Radia Wave Veronika Ruppert.

Vystoupení Klary Lewis a Hyperaktivist jsou součástí platformy SHAPE 2016, která byla podpořena programem Kreativní Evropa Evropské unie.

Více informací:

https://soundcloud.com/klara-lewis

https://soundcloud.com/hyperaktivist

https://soundcloud.com/neoruppert


Večer 8.9. je součástí Veřejný dům. Vstup zdarma.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016