PARTYINFO

 

TODD TERJE (NO)

Datum konání:
17.06.2016 - pátek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
DJs:
Todd Terje (NO), Roi Perez (IL), Diom
Popis:
start: 21:00, vstup: 590,- Kč www.meetfactory.cz, 590,- Kč (+ poplatky) v předprodejích, 690,- Kč na místě
 
 
Todd Terje již dnes v MeetFactory

Norské disco se valí na Prahu! Po loňské návštěvě Lindstrøma a Bjørna Torskeho přijede do MeetFactory letos premiérově také největší hvězda severského disco-soundu, Todd Terje. V první dekádě tohoto tisíciletí se proslavil remixováním tak různých jmen jako Bee Gees, José González, Brian Ferry, Nina Kraviz nebo Hot Chip. Až v roce 2012 vydal EP plné vlastního materiálu "It’s the Arps", kterou následoval o dva roky později dlouho očekávaný dlouhohrající debut "It’s Album Time" se songy jako "Inspector Norse" nebo "Delorean Dynamite". Ty představí v živém sólovém setu pražskému publiku poprvé na začátku léta, v pátek 17. června v MeetFactory.

 

Král letních pařeb (Mixmag) a jedna z nejprominentnějších postav současné skandinávské taneční scény (Allmusic) se narodil v nenápadné vesničce na jihozápadě Norska jako Terje Olsen. Jako teenager se bavil mícháním house a jungle setů, dokud v roce 1999 ospalý zapadákov na hlavní silnici z Drammen do Hokksundu nezasáhl meteorit v podobě skladby "Sexy Disco" od tehdy už zářící hvězdy norské scény Bjørna Torskeho. Krátce na to balí čerstvě přijatý student astrofyziky kufry a vyráží do Osla, Mekky space-disca, kterou v té době ovládají svou obnovenou verzí sedmdesátkového soundu producenti Prins Thomas a Lindstrøm. Svatá Trojice norské psychedelické taneční hudby je kompletní. Celkovou diskografii Todda Terjeho už dnes asi nikdo nesestaví. Hromada jeho remixů a editací starých vykopávek proudila zpočátku k posluchačům neoficiálními cestami a první regulérní maloformát s názvem "Eurodans" vyšel na labelu Soul Jazz Records v roce 2004. Renomé neúnavného producenta ale rostlo s každým dalším singlem nebo EPčkem a svého vrcholu dosáhlo v roce 2012, kdy vychází čtyřpísňové EP "It´s The Arps" (Smalltown Supersound) s hitovkou "Inspector Norse" (2. nejlepší track roku 2012 podle RA). V tomtéž roce už jako nezpochybnitelná špička tanečního undergroundu dává společně s Robbiem Williamsem dohromady jeho comebackový hit Candy a o rok později pak produkuje dvě skladby na albu "Right Thoughts, Right Words, Right Action" skotských indie-rockerů Franz Ferdinand.



S dlouhohrajícím debutem si letos pětatřicetiletá hvězda severského disco-soundu dala načas, podle nadšených recenzí i reakcí fanoušků se ale čekání vyplatilo. Deska s vtipným názvem "It´s Album Time" vyšla na labelu Olsen v roce 2014 a mezi 11ti našlápnutými disco songy na ní nechyběly ani superhity "Inspector Norse", "Delorean Dynamite", "Alfonso Muskedunder" nebo coververze hitu Roberta Palmera "Johnny and Mary" s Bryanem Ferrym. Album, které velké hudební servery svorně označily za jeden z největších vydavatelských počinů roku v oblasti taneční a elektronické hudby, tak definitivně potvrdilo Terjeho místo mezi elitou psychedelické taneční hudby. Svoji poctu osmdesátkovému soundu vysekne současný král taneční elektroniky v pražské premiéře ve smíchovské MeetFactory v pátek 17. června.

www.toddterje.com
www.soundcloud.com/toddterje

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z akce Todd Terje @ MeetFactory od ahZ
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016