PARTYINFO

 

DESPERADOS HIGH JUMP

Datum konání:
05.08.2016 - 06.08.2016
Místo konání:
Hřiměždice - lom Hřiměždice
DJs:
Nzym, Robot, Nobodylisten
Live:
Loo and Placido (FR), Skyline, Prague Conspiracy, Ukradený ovoce
Info:
http://www.highjump.cz
Popis:
vstup: předprodej Ticketstream: 500,- Kč do 14. června / poté 700,- Kč
 
 
Sedmnáctý Desperados High Jump ovládl Američan Kyle Mitrione

V pátek 5. a v sobotu 6. srpna 2016 se v lomu v Hřiměždicích uskutečnil další ročník cliffdivingových závodů Desperados High Jump. Do lomu neváhaly dorazit tisícovky návštěvníků, kteří viděli světovou elitu ve skocích do vody z extrémních výšek. Po skončení závodů nechyběl doprovodný program společně s koncerty známých hudebních kapel. Zlatým hřebem akce se stala show letce Red Bull Air Race Martina Šonky.

 

Královskou disciplínu ve skoku do vody z 16ti metrů ovládl letos v Hřiměždicích americký skokan Kyle Mitrione. Ten má za sebou několik startů v závodech světové serie a o svých kvalitách přesvědčil také před českým publikem. V závodě z platformy 12 metrů nad vodní hladinou kraloval Švýcar Andreas Hulliger, který je vítězem předchozích dvou ročníků High Jumpu. Nejlepším Čechem a vítězem českého mistrovství se stal mladý junior Denis Vantuch, kterého bude dobré do budoucna sledovat. Mezi juniorskou kategorií vyhrál Brit Aidan Heslop (14), jenž je podle odborníků jedním z největších talentů světové skokanské scény. Aidan se svým kolegou a také juniorem Owenem Weymouthem (17) na High Jumpu dokonce předvedli exhibiční skok z 27 metrů, což je jejich dosavadní výškové maximum. Ženskou kategorii na High Jumpu opanovala americká skokanka Genevieve Bradley. Ozdobobu celé akce byly exhibiční skoky z vysokozdvižné plošiny, která stoupala až k 30ti metrové výšce.

High Jump

Večer a noc tradičně na High Jumpu patřila hudebním koncertům a divoké párty. Na několika hudebních podiích vystoupily kapely Skyline, Prague Conspiracy, Ukradený ovoce, James Cole, Vladimir 518, Ting, Atavists a další.

High Jump

I přes počáteční páteční nepřízeň počasí do žulového lomu v Hřiměždicích dorazilo několik tísícovek návštěvníků. Okolo páté hodiny odpolední v pátek déšť ustal a po zbytek konání akce již panovalo příjemné slunečné počasí. Veškerý avizovaný program tak proběhl beze změn a v plném rozsahu. Pro fanoušky skoků do vody a zábavy, kterou High Jump nabízí, je zde dobrá zpráva. V termínu od 2. do 4. září se v lomu Trhové Kamenice u Pardubic uskuteční první ročník závodů High Jump Cup za účasti elitních tuzemských i zahraničních skokanů. Akci zakončí hudební program, například kapely Pio Squad, Volant nebo vystoupení DJs. Oficiální událost akce je zde.

foto: Jiří Kottas

 
Desperados High Jump již o nadcházejícím víkendu Známe kompletní doprovodný program akce Desperados High Jump Desperados High Jump představuje hudební program Desperados High Jump letos po sedmnácté v lomu v Hřiměždicích

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016