PARTYINFO

 

SZIGET 2016

Datum konání:
10.08.2016 - 17.08.2016
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Datsik, David Guetta, Dyro, Nicky Romero, Hardwell, Afrojack, Sliink, Jay Hardway, Volt&State, Fedde Le Grand, D-Wayne, Tujamo, Laidback Luke
Live:
Aurora, Bastille, Bloc Party, Boys Noize, Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine, Carnage, CHVRCHES, Crystal Castles, Die Antwoord, Dillon Francis, DVBBS, Excision, FIDLAR, JAIN, Jake Bugg, Jess Glynne, John Newman, K.I.Z., Kaiser Chiefs, Kodaline, Kovacs, M83, Manu Chao La Ventura, Marky Ramone's Blitzkrieg, MØ , Molotov, Movits!, Muse, Naughty Boy, Noel Gallagher, Oscar and the Wolf, Parkway Drive, Parov Stelar, Rico & Sticks, Rihanna, Róisín Murphy, SIA, Sigur Rós, Skunk Anansie, Sum 41, The Last Shadow Puppets, The Lumineers, The Neighbourhood, Tourist, Travis Scott, TroyBoi, Unkle, Vinai, Wilkinson, Years & Years, Zedd, Tinie Tempah, The Chemical Brothers, Editors, BOY, BØRNS, Wiwek, Snails, Maduk ft. MC Mota, Noisia, Outer Edges, Kasra, Apster, StadiumX, Breathe Carolina, Nick Talos, Blinders, 2empress, Ravitez, Las Salinas, Yves V
Info:
http://www.szigetfestival.cz
Popis:
vstup: www.szigetfestival.cz/tickets
 
 
Sziget přivítal rekodních 496.000 návštěvníků Sziget zdražuje poslední dostupné vstupenky Do programu festivalu Sziget přibylo přes dalších 20 jmen Známe osm důvodů, proč vyrazit na festival Sziget Nejlepší čas koupit vstupenky na Sziget, nebo je vyhrát
V programu Szigetu nově Die Antwoord, Skunk Anansie a Afrojack

Program Szigetu se obohacuje o jména jako Afrojack, Die Antwoord, Skunk Anansie, Troyboi a mnoho dalších. K tomu přidává kompletní program scény, která se věnuje hudbě ze všech koutů světa. Tu otvírá koncert hvězdné zpěvačky Buika, nasledovaný jmény jako Goran Bregovič Wedding and Funeral Band, Leningrad, Rachid Taha a další umělci z celého světa... Festival totiž nabízí obrovské množství hudebních žánrů od světový hvězd, přes EDM, rock, jazz až po world music a další nehudební aktivity, jako je nový cirkus, pouliční divadlo a další. Sziget se koná v Budapešti 10. - 17. srpna 2016. Cenově zvýhodněné vstupenky jsou k dispozici jen do 5. května.

 

Mínus první den aneb 10. srpna

Mnoho zajímavých míst na Szigetu můžete už předem objevovat na naší festivalové mapě. Areál Szigetu je rozlehlý ostrov, na kterém v každém zákoutí na vás čeká něco zajímavého a zábavného. Srdcem ostrova je samozřejmě hlavní pódium. To bude patřit první večer (-1 den aneb 10. srpna) jihoafrické rap rave skupině Die AntwoordSkunk Anansie, kteří se na festival vrácí už poněkolikáté se svojí velkolepou rockovou show.

Die Antwoord
Afrojack a další hvězdy v programu

Holandský DJ a producent Afrojack, který již získal i cenu Grammy, se určitě postará o skvělou párty, stejně jako duo DVBBS sebou přinese vysokoenergickou show, kterou si na Szigetu musíte zažít. Szigeťani mohou taky oslavit výročí zrození punku, a to s Marky Ramonem a jeho Blitzkrieg, zatímco Troyboi, jedno z nejvíce střežených tajemství jihovýchodního Londýna, se vynořil ze stínu a teď ovládne nejen hudební průmysl, ale i Sziget 2016. Fanoušky EDM by mělo zajímat, že dorazí i rusko-německý nositel Grammy ZEDD a přes oceán přiletí roztančit fanoušky Carnage.

Afrojack
Doposud ohlášený program Szigetu po dnech zde.

World music stage

Z programu na World Music Stage si nenechte ujít koncert mallorské zpěvačky vystupující pod jménem Buika. Četná ocenění jen dosvědčují její výjimečnost a World Music stage nemohl začínat lepším koncertem. Velmi očekávaní jsou taky Leningrad, kteří ještě víc rozpálí horké srpnové dny. U nás velmi populární Goran Bregovič Wedding and Funeral Band opět přinesou skvělou energii s originálními  tóny cikánské dechovky a tradiční bulharskou polyfonií, což zajišťuje výbornou atmosféru i tanec. Stejně tak známá v ČR je i fantastické finská formace Värttinä nebo alžírský zpěvák z Francie Rachid Taha. Jeho hudbu ovlivňují různé styly jako rock, elektronika, punk a rai. Za pozornost stojí i další jména, jako jsou Pannonia Allstars Ska Orchestra, Baro Drom Orkestar, Django Lassi, The Džambo Aguševi Orchestra, Enzo Avitable, Fanfare Ciocarlia, Systema Solar.

Skunk Anansie
Soutěž Jednou ranou na Sziget:

Blíží se finále soutěže českých a slovenských kapel o účinkování na festivalu Sziget 2016. Finalisty jsou Piano za ČR a Fúzy Múzy za Slovensko. Na ty čekají koncerty ve 3 městech – 28.4. v Bratislavě - KC DUNAJ – speciální host: Wattican Punk Ballet (HU), 5.5. v Brně v klubu Fléda – speciální host: Lesní zvěř a 6.5. v Praze – Rock Café - speciální host: En.Dru, kde bude vyhlášen i celkový vítěz soutěže. Vítěze vyberou návštěvníci koncertu. Navíc na každém z těchto koncertů bude jeden z návštěvníků odměněn sedmidenní permanentkou na letošní Sziget.

Co je Sziget:

Sziget, největší hudební festival ve střední Evropě, probíhá v maďarské metropoli Budapešť každý rok v srpnu více než dvacet let. Jako zatím jediný festival v historii je Sziget dvojnásobným držitelem evropského ocenění EFA "Best Major Festival" a to za ročníky 2011 a 2014 a za rok 2015 získal ocenění "Best Line-up". Sziget pravidelně přiláká na krásný ostrov v srdci Budapešti více než 400.000 fanoušků z nejméně 80 zemí. Obří akce poskytuje kompletní úžasný prázdninový týden se skvělými živými koncerty světových hvězd, mezinárodní komunitou a všemi turistickými atrakcemi, které město Budapešť nabízí. Program Szigetu tvoří zvučná jména těch největších umělců napříč žánry, doplněná o fantastické nehudební zážitky mnoha divadelních představení, vizuální tvorby a instalací. Tato jedinečně namíchaná směs přitahuje stále větší počet návštěvníků, a tak v roce 2015 bylo i přes navýšenou kapacitu hned třikrát vyprodáno.

Chcete-li pocítit skutečnou atmosféru Szigetu, podívejte se na oficiální aftermovie shrnující sedm neuvěřitelných dní ročníku 2015: 



Vstupenky

 
Závěrečné show festivalu Sziget se ujme Hardwell Na festivalu Sziget vystoupí Rihanna a spousta dalších hvězd Dalších 14 jmen pro letošní Sziget Čtrnáct nových hvězd v programu festivalu Sziget 2016

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016