PARTYINFO

 

SZIGET 2016

Datum konání:
10.08.2016 - 17.08.2016
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Datsik, David Guetta, Dyro, Nicky Romero, Hardwell, Afrojack, Sliink, Jay Hardway, Volt&State, Fedde Le Grand, D-Wayne, Tujamo, Laidback Luke
Live:
Aurora, Bastille, Bloc Party, Boys Noize, Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine, Carnage, CHVRCHES, Crystal Castles, Die Antwoord, Dillon Francis, DVBBS, Excision, FIDLAR, JAIN, Jake Bugg, Jess Glynne, John Newman, K.I.Z., Kaiser Chiefs, Kodaline, Kovacs, M83, Manu Chao La Ventura, Marky Ramone's Blitzkrieg, MØ , Molotov, Movits!, Muse, Naughty Boy, Noel Gallagher, Oscar and the Wolf, Parkway Drive, Parov Stelar, Rico & Sticks, Rihanna, Róisín Murphy, SIA, Sigur Rós, Skunk Anansie, Sum 41, The Last Shadow Puppets, The Lumineers, The Neighbourhood, Tourist, Travis Scott, TroyBoi, Unkle, Vinai, Wilkinson, Years & Years, Zedd, Tinie Tempah, The Chemical Brothers, Editors, BOY, BØRNS, Wiwek, Snails, Maduk ft. MC Mota, Noisia, Outer Edges, Kasra, Apster, StadiumX, Breathe Carolina, Nick Talos, Blinders, 2empress, Ravitez, Las Salinas, Yves V
Info:
http://www.szigetfestival.cz
Popis:
vstup: www.szigetfestival.cz/tickets
 
 
Sziget přivítal rekodních 496.000 návštěvníků Sziget zdražuje poslední dostupné vstupenky Do programu festivalu Sziget přibylo přes dalších 20 jmen Známe osm důvodů, proč vyrazit na festival Sziget Nejlepší čas koupit vstupenky na Sziget, nebo je vyhrát V programu Szigetu nově Die Antwoord, Skunk Anansie a Afrojack Závěrečné show festivalu Sziget se ujme Hardwell Na festivalu Sziget vystoupí Rihanna a spousta dalších hvězd
Dalších 14 jmen pro letošní Sziget

Sziget pokračuje v oznamování nových kapel a seznam vystupujících rozšířil o dalších 14 zvučných jmen. Na festivalu tak zahrají Sia, Noel Gallagher's High Flying Birds, Travis Scott, Jake Bugg a další. Týdenní dovolená uprostřed Budapešti ve společnosti hvězd se koná 10.-17. srpna 2016.

 

Kromě již oznámených interpretů, jako jsou Muse, David Guetta, The Last Shadow Puppets, Bastille a další se letošní programu Szigetu může pyšnit dalšími světovými hvězdami, jako jsou Sia či Noel Gallagher's High Flying Birds. V programu nepochybně nezapadnou ani Jake Bugg, který přinese autentický indie folk, rockoví Molotov či Travis Scott, který přiváží na Sziget skutečné hiphopové beaty. Z Kanady navštíví festival Crystal Castles se svou experimentální elektronickou hudbou a Excision předvede současnou podobu dubstepu. Žánrovou různorodost festivalu potvrzují také UNKLE a Wilkinson se svými live sety, Francouzka JAIN, norská zpěvačka Aurora, nejlepší holandský DJ Dyro, belgická electropop kapela Oscar and the Wolf a britští elektroničtí umělci Tourist.

Sziget
Hudební line-up tohoto ročníku nabývá výraznějších obrysů, ale návštěvníci festivalu mohou ještě očekávat další velkou vlnu překvapení, jak to umí jen Sziget, včetně nehudebního programu konajícího se na ostrově. Sziget totiž není jen hudební festival, ale místo, kde menšinové žánry, subkultury, aktivisté či představení současného tance a divadla mají stejnou váhu jako jakékoliv jiné hudební vystoupení. 

Sziget
Tento fenomenální sedmidenní nonstop festival otevírá své brány v srpnu, a to lidem z více než 90ti zemí světa. Ti, kteří mají zájem, by si měli pospíšit s koupí vstupenky, protože se prodávají velmi rychle a nadstandardní kempy ještě rychleji (VIP Camping je již vyprodán). Naštěstí je stále dost možností, kde se ubytovat.

Již potvrzení interpreti (v abecedním pořadí): Aurora, Bastille, Bloc Party, Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine, Crystal Castles, CVRCHES, Datsik, David Guetta, Dyro, Excision, JAIN, Jake Bugg, Jess Glynne, John Newman, K.I.Z., Kodaline, Kovacs, M83, MØ, Molotov, Muse, Naughty Boy, Nicky Romero, Noel Gallagher's High Flying Birds, Oscar and the Wolf, Parkway Drive, Parov Stelar, Queer Jane, Quimby, Rico & Sticks, Róisín Murphy, SIA, Sigúr Ros, Sum 41, The Last Shadow Puppets, The Lumineers, The Neighborhood, Tourist, Travis Scott, Unkle (live), Wilkinson (live), Years & Years

Sziget

Soutěž Jednou ranou na Sziget:

Soutěž českých a slovenských kapel o účinkování na festivalu Sziget 2016. V pondělí 14.3. oznámíme finalisty soutěže. Na ty čekají koncerty ve 3 městech - 28.4. v Bratislavě - KC DUNAJ, 5.5. v Budapešti v klubu A38 a 6.5. v Praze – Rock Café, kde bude vyhlášen i celkový vítěz soutěže. Vítěze vyberou návštěvníci koncertu. Každý návštěvník koncertu s platnou zakoupenou vstupenkou může na daném koncertě hlasovat pro svého favorita. Hlasy jednotlivých kapel se sčítají, vítězí kapela s největším celkovým počtem hlasů ze všech odehraných koncertů. Vyhlášení vítěze soutěže proběhne v Praze v Rock Café po finálovém koncertě 6.5. 2016.

Sziget
Co je Sziget:

Sziget je největší hudební festival ve střední Evropě, probíhá v maďarské metropoli Budapešť každý rok v srpnu více než dvacet let. Jako zatím jediný festival v historii je Sziget dvojnásobným držitelem evropského ocenění EFA "Best Major Festival" a to za ročníky 2011 a 2014 a za rok 2015 získal ocenění "Best Line-up". Sziget pravidelně přiláká na krásný ostrov v srdci Budapešti více než 400.000 fanoušků z nejméně 80ti zemí. Obří akce poskytuje kompletní úžasný prázdninový týden se skvělými živými koncerty světových hvězd, mezinárodní komunitou a všemi turistickými atrakcemi, které město Budapešť nabízí. Program Szigetu tvoří zvučná jména těch největších umělců napříč žánry, doplněná o fantastické nehudební zážitky mnoha divadelních představení, vizuální tvorby a instalací. Tato jedinečně namíchaná směs přitahuje stále větší počet návštěvníků, a tak v roce 2015 bylo i přes navýšenou kapacitu hned třikrát vyprodáno.

Chcete-li pocítit skutečnou atmosféru Szigetu, podívejte se na oficiální aftermovie shrnující sedm neuvěřitelných dní ročníku 2015:



Vstupenky

 
Čtrnáct nových hvězd v programu festivalu Sziget 2016

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016