PARTYINFO

 

COM TRUISE

Datum konání:
26.01.2016 - úterý
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
Com Truise
Info:
http://www.meetfactory.cz
Popis:
start: 20:30, vstup: 350,- Kč na www.meetfactory.cz, 350,- Kč (+ případné poplatky) v ostatních předprodejích (Ticketportal, Ticketpro, GoOut.cz), 450,- Kč na místě
 
 
Com Truise předvede v MeetFactory retrojízdu jedničkami a nulami

Ani ne šeptem, zatím pouze v náznacích se mluví o nové, třetí desce chillwave solitéra Setha Haleye a.k.a. Com Truise - poslední album "In Decay" vyšlo v létě 2012 a čekání zkrátilo pouze EP "Wave 1". Zkraje nového roku se ale Seth vrací do Evropy a po čtyřech letech také do MeetFactory. Estetiku osmdesátkových videoherních arkád mezitím poladil k dokonalosti, takže se bude na co těšit.

 

Airliner, Sarin Sunday, SYSTM nebo právě Com Truise – newyorský rodák Seth Haley se nerad nudí, o čemž svědčí kromě prostého výčtu jeho hudebních alter eg také fakt, že všem projektům, pod kterými je podepsaný, vtiskl tento původní profesí grafický designér také osobitou vizuální podobu. V případě Coma Truise, jehož hudebním trademarkem je roboticky znějící syntetizátor, jde o nezaměnitelný design postavený na retroestetice osmdesátkových videoher.

Com Truise

Hudební naturel, pro který bývá Haley přirovnáván třeba k dvojce Ford&Lopatin, se naplno projevil už v půlhodinovém EP "Cyanide Sisters", které vyšlo v roce 2010 u labelu AMDisc. Synth-robotického astronauta si záhy pod svá křídla stáhlo vydavatelství Ghostly International (HTKR, Tycho), kde Comu Truisovi vyšel o rok později dlouhohrající debut s názvem Galactic Melt a v roce 2012 pak také druhá studiovka "In Decay". Robotický sound plný analogových textur, sci-fi zvuků a jednoduchých disco beatů, který Haley popisuje jako "slow-motion funk", udělal z dosud nepříliš známého producenta jednoznačnou hvězdu osmdesátkového hudebního vesmíru.

Com Truise
Loni vydané EP "Wave 1" tuto pozici jenom potvrdilo. Jako vesmírná loď hyperprostorem z něj do sluchátek klouže chytře komponovaná porce syntetizátorových ploch, videoherních podkladů a záměrně zpomalových beatů, která dokonalým způsobem navazuje a rozvíjí retroodkaz nedávné hudební minulosti. Na intergalaktickou cestu časoprostorem se můžete s Comem Truisem vydat už v úterý 26. ledna od 20:30 ve smíchovské MeetFactory.

Více informací:

www.comtruise.com
www.soundcloud.com/com-truise

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z akce Com Truise @ MeetFactory od AhZ
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016