PARTYINFO

 

DEEP BEAT AVANTGARDE W/ TESSELA (UK)

Datum konání:
30.01.2016 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Main stage: Tessela (UK / R&S Records), Bört (A / Mutter), dMIT.RY (Neo Violence), Sta + Prokta (Deep Beat Avantgarde)
2nd Moove it! stage: Jan Berdych (Sunshine People), M&gors sound system
Info:
http://www.facebook.com...
 
 
Britský mistr zlomené rytmiky Tessela v sobotu v Crossu

Deep Beat Avantgarde v Crossu rozšiřuje rostr progresivních umělců o další těžký pojem ze světa minimální elektroniky. Sobotní avantgardní noc rozvibruje UK host Ed Russel, mistr zlomené acid rytmiky do 130 BPM, zástupce britské progresivní hudební školy Tessela.

 

"Nikdy jsem nebyl na složitosti," říká o své producentské práci Ed. "Když nad něčím strávíte moc času, ztratí to šťávu. Radši zkouším zakonzervovat trochu té energie, která v hudebním studiu vzniká během procesu." Tesselova produkce je zdánlivě jednoduchá, ale její určitá složitost, zlámanost a zaměřenost na "dropy", volné aranže v kombinaci s "minimal vibes" dosahuje maximálního efektu na posluchače.



Jeho hudební cesta začala u hardcore music a volně plynula přes jungle, drum and bass až k současné, žánrově těžko přesně zařaditelné formě balancující někde mezi housem a technem, v tempu do 130 BPM, s dominujícími perkusemi zabalenými do old school acid kabátu. Mezi jeho nejvýraznější příspěvky patří tracky jako "Hackney Parrot", "Getaway" nebo Nancy´s Pantry. Nedávno na sebe upozornil tracky "Luv Mix" a "Tenner" nebo remixem "Loud Places" od Jamie XX.



Tessela, UK badboy reprezentující R&S Records, rozvibruje pražský Cross Club už tuto sobotu 30. ledna. Na pódiu mu budou sekundovat vídeňák Bört, pražský dMIT.RY a DBA dvojka Sta + Prokta, kteří tímto připisují další progresivní zářez do svého Avantgarde seznamu, kde již visí jména jako Paleman, French Fries, Alex Coulton, Trevino nebo Goldffinch.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016