PARTYINFO

 

MARKUS SCHULZ – OPEN TO CLOSE

Datum konání:
21.05.2016 - sobota
Místo konání:
Praha - SaSaZu
DJs:
Markus Schulz
Popis:
start: 22:00, vstup: Early-bird vstupenky: Ticketportal.cz za 499,- Kč. VIP vstupenky: 999,- Kč. Vstup povolen osobám starším 18 let.
 
 
Markus Schulz: "Připadá mi, jako by ve mně opět vzplál plamen..."
Markus Schulz: "Do DJ bagu vezmu oříšky a ovoce..."

Pokud jste si doteď lámali hlavu, jak může během večera jeden DJ zastat zodpovědnou práci hned tří hráčů, pak tu pro vás máme návod od člověka nejpovolanějšího... U nás tolik oblíbený Markus Schulz zahraje 21. května v klubu SaSaZu úplně sám od začátku do konce, což vyžaduje kromě maximální soustředěnosti také výbornou kondici. Jak se tedy tento sympaťák udržuje ve formě a jak náročný je jeho rider?

 

Na tvé nadcházející vystoupení v pražském klubu SaSaZu přijedeš se speciálním setem, který české publikum ve tvém podání ještě nezažilo. Jak se připravuješ na set typu OPEN TO CLOSE, který hraješ od začátku až do konce akce?

Nejprve musím podotknout, že je to fyzicky náročné, takže držet zdravou dietu je základ. Pár týdnů před plánovanými sólo sety přestanu pít alkohol a ve fitku dávám důraz na kardio. Po cvičení, když se nás sejde víc, hrajeme basketbal, který taky pomáhá. V den akcí moc nejím a než vyrazím do klubu, tak si dávám jen lehká jídla. S sebou do DJ bagu vezmu oříšky a ovoce pro případ, že moje energie začne ke konci noci stagnovat. A zlatý pravidlo je - žádný alkohol během vystoupení! Hudebně je můj přístup k open to close setu o tom, že se jedná o normální klubovou noc se třemi DJs, kde se dám do role všech tří dohromady a smíchám tři styly krásně k sobě. Začínám jako warm-up DJ, kdy ponechám náladu poklidnou s minimálními vizualizacemi, pomalejším tempem s důrazem na progressive a groove, kde jsou basy a perkuse klíčovými prvky. Dávám důraz na to, že jde o marathón, takže nechci vyčerpat energii publika s tracky plnými energie. Postupně to začínám rozjíždět s představou v hlavě, že po chvíli předám mix headlinerovi. Ta hlavní část vystoupení je totožná s tím, co můžete očekávat v normálním setu Markuse Schulze, dvě až tři hodiny okouzlující produkce a osvětlení, velké trance hity a melodie, známé vokály; v podstatě všechny tracky, se kterými se lidi ztotožní při poslechu mých alb nebo mé týdenní radio show Global DJ Broadcast. To je přesně moment, kdy povolím ruční brzdu a vypukne chaos. Po několika hodinách, kdy je celá místnost jako jeden celek a praská ve švech, dochází čas na přechod k poslednímu DJovi; přesněji řečeno afterhours DJovi. Chci, aby mě lidi přestali vnímat jako hlavního DJe na pódiu, a aby začali vnímat tu párty jako takovou; mnohokrát zmiňovanou jako "králičí nora". To už je část večera, kdy jde o přežití těch, co jsou nejvíc fit; světla se stáhnou a hudba začíná být trochu mizivá a podivnější s důrazem na tracky se základem v technu a s mými melodiemi položenými nad nimi. A ve chvíli, kdy vylezeme z králičí nory, je čas na sebereflexi, kdy rozjedu klasickými tracky konec naší cesty. Není nic krásnějšího než umění DJingu.

Markus Schulz

Máš nějaké speciální požadavky na celonoční akce, jako je ta naše?

Nic neobyčejného, jen chci mít u DJ pultu jeden, nebo dva větráky navíc, abych se chladil a také navíc nějaké ručníky. Sbalím si s sebou náhradní tričko, abych se mohl naklonit za pult a převléct se v případě, že se moje první tričko propotí. A abych nebyl dehydrovaný, je dobré mít poblíž láhve s vodou. V případě delších setů s dobou 10-12 hodin piju v průběhu večera pomerančový nebo brusinkový džus. Abych byl upřímný, ani můj normální rider není moc náročný...

Markus Schulz přiveze svůj OPEN TO CLOSE set do pražského klubu SaSaZu již 21. května.

Vstupenky na toto mistrovské umění v podání jediného umělce jsou zatím ještě v prodeji u Ticketportal.cz.

Akci Vám přináší United Music.

 
Markus Schulz: "Jsem nervózní, když jde o tvorbu nového alba..." Markus Schulz zahraje v květnu v SaSaZu sedmihodinový set

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016