PARTYINFO

 

SPECTACULARE WARM UP: ULRICH SCHNAUSS

Datum konání:
26.11.2015 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Akropolis
DJs:
Emika
Live:
Ulrich Schnauss, Aiden Baker
Popis:
start: 19:30, vstup: 333,- Kč
 
 
Ulrich Schnauss již tento čtvrtek v Praze

Zimní festival Spectaculare je snad už stálicí na pražské klubové scéně. Dočkáme se ho letos a jako návnadu promotéři nahazují veterána Ulricha Schnausse a to už tento čtvrtek.

 

Třetí ročník festivalu Spectaculare startujeme warm up koncertem, který se ponese v duchu hypnotických tónů. Představí se vám německý elektro-shoegaze producent Ulrich Schnauss a kanadský odborník na kytarové drony Aidan Baker. O vizální stránku se postará Ruska Nat Urazmetova.

Po desáté vás nenecháme jenom tak odejít. Diva elektonické scény Emika zahraje po koncertě speciální DJ set. Talentovaná producentka s českými kořeny je objevem labelu Ninja Tune.

Ulrich Schnauss

https://soundcloud.com/ulrich-schnauss

Berlínský hudebník, který stojí za vznikem škatulky nu-gaze, vás přesvědčí, že elektronická taneční hudba a kytarová psychedelie můžou najít společnou řeč. V jeho skladbách se potkávají melancholické plochy rockového žánru se slastnou euforií raveové horečky. Schnaussovu tvorbu ovlivnily kapely jako My Bloody Valentine, Slowdive nebo Cocteau Twins. Měl zásadní vliv na současnou dreampopovou generaci. Mezi své žáky může počítat třeba Caribou či M83.

Ulrich Schnauss

Aidan Baker

https://aidanbaker.bandcamp.com/

Torontský kytarista působící v Berlíně objevuje možnosti hypnotických tónů elektrické kytary a nabízí široké žánrové spektrum od něžného písničkářství a ambientu, přes post-rock a shoegaze až k drone metalu. Známý je také experimentálním metalovým projektem Nadja. Má za sebou spolupráci třeba s Timem Heckerem, kapelou Z'EV nebo Matem Sweetem z Boduf Songs.

Vstupenky najdete zde.

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z akce Spectaculare warm up: Ulrich Schnauss od AhZ
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016