PARTYINFO

 

DANGER (FR)

Datum konání:
05.12.2015 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Danger (FR), Aid Kid, Tom Holič, Golden Cat, Felix!
Popis:
start: 22:00, vstup: do 14.11. 2015 (včetně): 390,- Kč, do 4.12. 2015: 440,- Kč, na místě 490,- Kč
 
 
Víme, kdo doprovodí Dangera 5. prosince v Roxy

Francouzského hudebníka a producenta Dangera doprovodí 5. prosince v Roxy přední osobnosti české elektronické scény: mladý talentovaný producent Aid Kid, nu disco, deep house, electronica DJ Felix!, tříčlenný projekt Golden Cat, který míchá živé hraní s taneční elektronikou, a live projekt z Brna Kabinet Toma Holiče. Danger, který ve své charakteristické svítící masce vytváří omamné taneční plochy z electra, house i zvuku ovlivněného videoherní a filmovou estetikou osmdesátých let, přijíždí do Prahy po úspěšném vystoupení na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava. Vstupenky jsou k dostání v sítích Goout.cz a Eventim a v eshopu Colours of Ostrava. Cena: 440 Kč,- do 4. 12. a 490,- Kč na místě. Začátek večera je od 22:00. Více informací na www.colours.cz a www.roxy.cz.

 

Aid Kid se šířeji do povědomí posluchačů dostal v roce 2014, kdy vystoupil se SOHN, SOPHIE MSMSMSM, Arms & Sleepers či Wax Tailorem. Jeho aranžérsky bohaté "pozitivní techno" odkazuje k původním hudebním kořenům Aid Kida - post-rock & shoegaze. Aid Kid v současné době patří mezi nejtalentovanější a nejskloňovanější jména mezi mladými českými producenty.

Aid Kid


Aid Kid


Felix! je český DJ a producent nu disco, deep house, house, electronica i techno. Na hudební scéně působí již od roku 2001. Jeho vlastní produkce se pohybuje od pomalých slow-mo rytmů, přes house až po klubové techno. V roce 2009 byl nominován do kategorie DJ roku v anketě Dance Music Awards 2008.

Felix!

Felix!

Golden Cat je hudební projekt z Prahy, který vznikl na začátku roku 2014. Tříčlenný projekt míchá živé hraní s taneční elektronikou, a kombinuje žánry jako electronic, minimal, deep house a techno. Koncerty jsou doplněny o vizuální efekty. V listopadu vydali Golden Cat EP s názvem "Tac Nedlog", začátkem roku 2016 pak chystají nové album.

Golden Cat

Golden Cat

Kabinet Toma Holiče je dvojčlenný live projekt z Brna založený na improvizované elektronické hudbě. Jejich koncerty jsou velmi energické.

Tom Holič

Kabinet Toma Holiče

Franck Rivoire aka Danger je nejen předním francouzským hudebním producentem, ale i vystudovaným výtvarníkem a grafickým designérem. Vizuální stránka koncertů tvoří vedle hudby důležitou součást jeho uměleckého vyjádření. Využívá generační symboly a ikony i obrazy z filmů a videoher. Danger se od mládí zajímal o počítače, hudbu, syntezátory a ke skládání používal například počítače Amiga a Atari. Přestože vydal zatím pouze 4 EP desky, přitáhl k sobě řadu příznivců. Hrál po celém světě a také remixoval skladby známých hudebníků a kapel jako La Roux, Estelle ft Kanye West, Empire of the Sun, Sébastien Tellier nebo One Republic. Založil vlastní label - 1789 a věnuje se také svému bočnímu projektu SUNSET.

Danger

Zajímavostí je, že jména skladeb na vydaných EP odpovídají času, kdy danou skladbu dokončil. Např. "11h30" odkazuje k půl dvanácté, výjimkou je skladba "88:88", která odkazuje k digitálním hodinám, které nejsou zapojeny. "Moje hudba je pro ty, kdo jako já vyrostli mezi ruinami filmových blockbusterů. Pro ně zní mé basy a syntezátory. Vím ale, že za tímto digitálním chladem leží další horizonty, další možnosti," tvrdí.

Danger - "1:30"
Danger - "4h30 (Live at Nouveau Casino)"

http://www.2emedanger.com/
https://soundcloud.com/2emedanger

Festival Colours of Ostrava 2016 proběhne od 14. do 17. července opět v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. V prodeji jsou v tuto chvíli čtyřdenní vstupenky za 1.990,- Kč, k dispozici za tuto cenu je limitovaná edice 5.000 kusů a jsou k dostání na eshopu Colours of Ostrava. Oficiální aftermovie z letošního ročníku najdete zde:

 
Francouzský elektronický mág Danger vystoupí v klubu Roxy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016