PARTYINFO

 

LIQUID FLIGHTS W/ RIYA LIVE (UK), LURCH (UK) & RUSHMORE (UK)

Datum konání:
16.10.2015 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Liquid Flights: Riya live (UK), Lurch (UK), Mernywerz (DE), Rudeboy, Kamcza, Ahz, Protagonists, Domina, True Bromance, Blofeld, Theya
Bass Stage: Rushmore (UK), Dreem Tran´s, Tuco, Sbstrd, Kewu, Wave, Theya
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 20:00, vstup: 120 Kč,- do 21:00, poté 180,- Kč
 
 
Rushmore: "Obecný termín pro tenhle zvuk je nejspíš club music..."

Pokud vymetáte kluby ve dne v noci v rytmu 7/24 a máte pocit, že přesně víte, co je to ta pravá, nefalšovaná "club music", pak si to v pátek rozhodně nasměrujte rovnýma nohama přímo do Holešovic. Tamní Cross v tento velký den přivítá ve svých členitých prostorách spoustu hvězd a konkrétně Rushmore pár metrů pod zemí vás vzdělá v problematice "club music" tak, že na to dlouho nezapomenete... Ledacos už odtajnil v našem rozhovoru a vy byste si určitě měli doplnit vědomosti!

 

Mohl bys lidem, co neznají tvoji tvorbu, přiblížit svůj label a to, co hraješ?

Vedu label jménem Trax Couture. Vydávám na něm hudbu, která obsáhne vše od house music přes techno po subžánry pokrývající prostor mezitím a velký vliv mají také americké žánry klubové hudby. Některé tracky čerpají inspiraci v tom, co se hraje a tvoří v Baltimoru, v Jersey, baví nás ballroom, footwork, grime, rap a vydáváme  tvorbu umělců z celého světa, ať už skládají ve Velké Británii, USA, Austrálii, Evropě nebo Jižní Americe. Rád tvořím všechny tyto žánry, které následně hraju i v setech, což pokrývá i celkový výstup labelu. Pokud bych to měl zjednodušit, jedná se o syrové, energické a zábavné skladby...

Rushmore

Při poslechu tvé tvorby je jasné, že spousta toho, co tvoříš, má kořeny spíše v lokálních amerických stylech. Jakou hudbu jsi poslouchal, když jsi vyrůstal?

To je pravda, ty styly byly a stále jsou velkou inspirací pro mou tvorbu. Vyrostl jsem na rapu a po něm jsem objevil britský rave, se kterým přišly ruku v ruce house a UK garage, zhruba v mých třinácti letech. Kolem patnácti jsem si pořídil svoje první gramofony a teprve tehdy to začalo. Hrál jsem převážně house a garage tak do dvaceti let, a většina věcí byla z bratrovy selekce. Pak jsem objevil techno, electro, ghetto-tech a legendární label Dance Mania skrz Dave Clarka. Od roku 2000 tedy sleduji hlavně tyto žánry...



Tady v Praze je "club music" scéna ještě poměrně mladá a věnuje se jí jen hrstka DJů a producentů.  Co si myslíš, že stojí za tím, že je pro evropské posluchače méně dostupná?

Myslím, že to má co do činění s rytmickou strukturou, jelikož z velké části nenásleduje vzor 4x4 (kopák na každou dobu) techna a house music - to vnímám jako největší výzvu pro nové posluchače. Přesto dokáže být stejně nabitá a působit stejné emoce jako klasický 4x4 set. Je tedy jen otázkou času, než se to změní a "club music" zahrnou do setů i house a techno DJs.



Existuje termín, jenž by zaštiťoval zvuk, který mnoho mladých producentů tvoří a který čerpá z muziky Baltimoru, Jersey, Chicaga, ballroomu, grimu a tak? Myslíš, že je pro posun té scény třeba, aby tomu zvuku média dala nálepku?

Obecný termín pro tenhle zvuk je nejspíš "club music", stejně jako se uchytil termín "bass music". V mém okruhu kamarádů a lidí kolem labelu používáme označení "trax", který se váže na historii chicagských DJs, jež tak nazývají hudbu od house music, přes ghetto-tech, až po juke a footwork - to vše jsou "trax". Mám pocit, že "club music" spíš inklinuje k Baltimoru a Jersey, nicméně se pro použití s těmito nově znějícími hybridy dá použít obojí. Bude jen trvat, než se vyvine pro tu hudbu dostatečné podhoubí a bude tak dostupnější pro více posluchačů.

Doporučil bys nám nějaké "fresh" umělce, kteří stojí za to?

Určitě jsou to Akito, Grovestreet, Evil Streets, Imaabs, Boska a další...

Ptal se Tuco v říjnu 2015.

foto: archiv

Britský DJ, producent a majitel labelu Trax Couture Rushmore se představí již v pátek 16. října v klubu Cross na párty Liquid Flights!

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016