PARTYINFO

 

LUNCHMEAT FESTIVAL WARMUP 2 - UNTOLD

Datum konání:
02.10.2015 - pátek
Místo konání:
Brno - Kabinet Múz
DJs:
Untold, HRTL, Ans, Unclean, Toomuch, Abu, dru
Live:
Elektrabel, VJs Aeldryn, OXOO, Jakub Pešek
Info:
http://www.facebook.com...
 
 
Untold v Brně již tento pátek jako warm-up na Lunchmeat Festival

Pozor! Druhý z warm-upů Lunchmeat Festivalu 2015 rozšíří pole působnosti poprvé mimo Prahu a v brněnském Kabinetu MÚZ představí ukázkový temně laděný line-up v čele s jedním z čelních představitelů UK undergroundu – Untoldem. Příhodný domácí support obstará pečlivě poskládaný line-up opět pracující s myšlenkou "techno přesahu" – Elektrabel presents Missing live, HRTL live, Ans, Unclean, Toomuch, Abu a dru.

 

Sight Effect vizualizace od Lunchmeat studia. 
Digitální scénografie, založená na práci se světlem a projekcemi, podpořená minimalistickým, až puristickým stage designem.
Na první pohled neviditelné projekční plochy umožňují maximální obrazovou gradaci a vytváří překvapivý holografický efekt.
Promítané vizuály budí dojem, že se rodí z prázdného prostoru.

Untold

UNTOLD

Untold je klíčová postava vývoje ostrovní klubové hudby poslední dekády, v době označované poněkud zavádějícím termínem "post-dubstepová". Untoldův label Hemlock stále patří mezi inovativní londýnské značky rytmických experimentů a sám Untold se svými releasy na spřízněných labelech Hessle Audio a Hotflush mezi vlivné stylotvorné producenty na scéně – a také mezi velmi schopné DJe, co se týče techniky i selekce. Vloni konečně vydal debutové album, na kterém se ještě více zabývá analogovými techno experimenty – techno coby škatulku však, stejně jako všechny další, svou tvorbou a záběrem vytrvale přesahuje. 

https://soundcloud.com/untold
http://www.residentadvisor.net/dj/untold
https://www.youtube.com/watch?v=cakFcRbnk_Q

Elektrabel


ELEKTRABEL presents "Missing" live!

Elektrabel je pravděpodobně nejvěhlasnější techno producent s visačkou CZ. Vysokou hru rozehrál v roce 2003, kdy jeho tracky zaujaly detroitského wizarda Jeff Millse natolik, že je vydal jako první materiál na sublabelu věhlasného Axis s označením 6277. Řízné minimalistické techno ale není tím, čím nás na warm-upu zvukově zasáhne. V roce 2012 začal prvním dílem konceptuální experiment, jehož druhou část dokončil o dva roky později. Výjimečnost tohoto alba nejlépe vystihuje právě název – "Missing". Na neotřelém zvuku skladem se totiž podílejí ruchy & šumy, synky & pazvuky a různé druhy bicích s jedinou výjimkou – na celém albu nenajdete ani jediný kopák aka kick drum! Rozhodně ale nepůjde jen o ambientní nálady a atmosféru, Elektrabel je pan producent a o rytmiku se dostatečně postaral například díky opravdu čitelné base. Celé album odehrané naživo bude skutečný zvukový unikát už jen díky ne nutně tanečním ambicím a přístupu - světovou premiéru liveactu "Missing" připravil Elektrabel přímo na přání festivalu Lunchmeat.

http://elektrabel.bandcamp.com/album/missing
https://elektrabel.bandcamp.com/album/missing-2
http://elektrabel.info/

HRTL


HRTL live! (Bükko Tapes, Brno)

Hudební producent, zvukový experimentátor, šéf labelu Bükko Tapes a člen Bastl Instruments. HRTLův HW setup bývá dílem náhody a improvizace je tedy základním stavebním kamenem jeho vystoupení. V těch se spojují odkazy minulosti a současnosti rave kultury, záliba v modulární syntéze a konceptuální přístup. Jeho pojetí live setu odráží lásku k analogovému zvuku a neustálé hledání nových nálad, atmosfér a způsobů vyjádření. Živé vystoupení je totiž také dílem náhody, protože své sety rozhodně nepřipravuje předem. Svůj hudební příběh tak skládá přímo na místě podle momentálního rozpoložení a atmosféry v klubu.

http://hrtl.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/hrtl

Ans

ANS (Krmelec, Liberec)

Ans je producent a DJ z Liberce. Rychtářské mládí zformovalo jeho lásku k beatu, dubstepová éra vohulila basy a čas ukázal, že když se to trochu zamíchá, může to být zábava i na stará kolena. Guláš techna, bass music, synťáků a haluzí všeho druhu vám skoro pravidelně servíruje jeho label Krmelec Recordings.

https://krmelec.bandcamp.com
https://www.facebook.com/ansmusic

Unclean


UNCLEAN (Strangelet, Brno)

Unclean je brněnský patriot, elektronický producent a milovník minimalistické elektronické hudby. Jednou z jeho hudebních tváří je vynikající untempo project Strangelet, ve kterém se plně oddává experimentování se zvukovými plochami a drony s nebývalým citem pro budování atmosféry. Stejným způsobem pak přistupuje i ke svému současnému alteregu Unclean, kdy všechny tyto prvky akcentuje v pulsujících techno setech, stojících ostře na hraně zvukového designu a tvrdého techna.

http://www.residentadvisor.net/dj/unclean

Toomuch


TOOMUCH (aka 7OM45, Krmelec, Brno)

Toomuch se z původní pozice ostrého kritika beze strachu, která mu vysloužila zvučné jméno, plynule přesunul do role producenta a performera. Hraje živáky, pouští tracky a produkuje hudbu s přívlastky minimalistická, ambientní, IDMkovatá nebo deep tech. Jako malý začínal na synth music a v tuhle chvíli si najde to své snad v každém žánru jako poctivý chameleon. Živí se inspirací a postupně se vyvíjí. Někdy ho potkáte zamyšleného, jindy zase pro změnu zamračeného, ale stačí šťouchnout a vyrazíte s něj i víc...

https://soundcloud.com/7om45

Abu

Abu (Radio 1, Lunchmeat, Katlov)

Abu je hudební, nebo možná jen zvukový, nadšenec se zvláštním rozsahem. Akustika, DJing, promotérské aktivity, moderování na Radiu 1, živé HW jamování i produkce. To vše nejlépe na "rodinné" bázi se sociálním přesahem a touhou po dokonalosti ve zvuku i lidské vzájemnosti. Nemá rád hlavní proud stylových trendů, ani se do nich nemusí nořit jako první. Radši chvíli pozoruje a vyzobává z nich práci inovátorů a producentů s osobitým pojetím té či oné hudební škatulky s vírou, že láska ke zvuku a chuť dealovat emoce raší prakticky v každém živém a nezatuchlém hudebním stylu. Aktuálně je za mixem až po uši ve vlnách synthwave a užívá si melodie a vrtění tancujících zadků.

http://www.radio1.cz/basstrap
https://soundcloud.com/abu-tech

dru


dru (Lunchmeat, Praha)

dru vyrostl a svou lásku k hudbě formoval v rámci soundsystémové kultury. Když budeme hledat kořeny, tak budou dubové, když půjde o současnost & budoucnost, bude se určitě skrývat v konzervě chuťově vyzrálé Lunchmeat platformy. Z dubových kořenů aktuálně raší pružné výhonky na pomezí stylů jungle a juke a co se týče chutných Lunchmeat pokrmů, tak ty pomáhá servírovat nejen v pražských klubech za mixem, ale hlavně při organizaci, plánování a výrobě. A je jedno, jestli jde o mocný audiovizuál v Muzeu hudby nebo o skákací mejdan v Klubovně.

www: ne!
www: a ne!

 
Lunchmeat Festival 2015 přichystal tři warm-up akce

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016