PARTYINFO

 

VENDETA

Datum konání:
11.09.2015 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Main Stage (drum´n´bass): TR TACTICS (Addictive Behaviour, Mainframe, Citrus, Disturbed rec. / AT), Modetech (Blast Furnace rec., Hoofbeats), Mania, Dekor, Birg, DJ Aka, Dizztrickt, Afterlife, Spool (Pohon crew)
BreakMatch stage: (electro, breakbeat) The Tchendos DJs (Wokurka & Voita), EAC DJs (V.I.M., Bassrock rec.), El Waca, Parabot, Kotlyk, Yak (Pohon crew)
B*day stage: (house, funky): iGORE, The Tchendos DJs (Special B*funk set), Musicant (Pohon crew)
Live:
visualization: VJ Spool & Zae
Info:
www.facebook.com/events/728090940650309/
Popis:
start: 20:30, vstup: 50,- Kč
 
 
Sraz producentů na zářijové Vendetě

Zdá se, že léto a čas festivalů se již definitivně stávají minulostí a je potřeba se připravit na klubovou sezónu. První velkou D´n´B párty v Brně bude 11. září Vendeta na Flédě a letos začneme pěkně od podlahy. Připraveny jsou 3 stage s celou řadou DJs, mezi nimiž naleznete 10 producentů (přísun nové hudby je tedy zaručen), kteří zahrají ten nejtvrdší neuro drum'n'bass, ale i řízný breakbeat nebo vyklidněný house a  funky. Hlavně však zde budou DJs Dekor a Kotlyk z pořádající Pohon Crew slavit svoje narozeniny, takže pořádný večírek je opět zaručen. Nejvíc vás ale asi bude zajímat, jaké hosty jsme na Vendetu pozvali...

 

Na Main stage se s tím tentokrát nebudeme nijak mazlit, protože našim hlavním hostem jsou TR Tactics z Rakouska. Na světové scéně se sice nepohybují dlouho, ale pozornost na sebe strhli hned od začátku. To se jim podařilo díky výhře v remixové soutěži serveru DNB Arena, v níž předělali track "Ignition" od Optiv & BTK ft. MC Ryme Tyme, a mezi stovkami poslaných příspěvků vybojovali rovnou 1. místo. Netušíme, jestli za jejich prvotřídní produkcí stojí vrozený talent, stovky hodin ve studiu, čerstvý vzduch a malebná krajina Aterského jezera, odkud pochází, nebo všechno dohromady. Nicméně každým svým počinem se posouvají o kousek dál a není divu, že již teď zásobují svou produkcí labely Addictive Behaviour, Mainframe, Citrus a Disturbed.

Jako pomyslnou třešničku na dortu vnímáme fakt, že před nedávnem byly jejich tracky "Morbidity" a "Thought Train" uploadovány na YouTube kanál Blackout, což nám potvrzuje jediné - o jejich kvalitách nejsme přesvědčeni jen my, ale i samotní Black Sun Empire a to už je myslím pro nejednoho producenta veliká pocta. Dvojice Thomas a René se na své premiérové vystoupení v ČR těší a přijedou nás rozsekat v plné sestavě. Takže doufáme, že ukážete jaký kotel dokáží vytvořit domácí "D´n´B fans".

Neméně kvalitním jménem je náš druhý host Modetech, některým známý též jako Gasmask71. Taneční parkety začal likvidovat svými mixy v roce 1999 pod aliasem DJ Shade, v roce 2006 vlítl na vlastní produkci a od té doby zvládl upsat svoje tracky na labelech Mindsaw, Zardonic, Order In Kaos, Nightmare, Tinnitus a Blackhoe. V roce 2013 s kolegou Dry-Rotem a přáteli zakládá digitální label Blast Furnace. Tam mimo jiné v dubnu vyšlo i "Ghost City EP" od Razcals, ve kterém má prsty náš člen Afterlife, který na Vendetě taky zahraje. Tuto sestavu bude supportovat temnější strana Pohonu, konkrétně očekávejte dva b2b sety ve složení Birg vs. Dizztrickt, Afterlife vs. Dekor, sólo sety si pak dají DJ AKA, Spool a Mania.

Jak už název napovídá, na BreakMatch stage se tempo trochu zvolní. Nicméně to však neznamená, že to tady z beden nebude taky pořádně rubat. Klasici českého breakbeatu The Tchendos v poslední době sice hrají spíš ghetto funk, nicméně pro tento večer si DJs Wokurka a Voita nachystají rychlejší set, v němž se dostanou ke slovu hlavně psy break a tech funk. Podobné to bude u domácích EAC DJs, kteří ve své produkci nešetří tvrdými beaty a hutnou basou. Nastavenou laťku pak určitě dodrží rezidenti Kotlyk, El Waca, Parabot a Yak.

Na obou hlavních stagích se bude tedy dost nakládat, abyste si ale měli kde oddechnout a nabrat síly, bude pro vás opět připravena třetí stage, v prostorách nově zrekonstruovaného Bárečku. The Tchendos DJs si tady střihnou druhý set a zahrají veselejší funky breakové hitovky. Podobné to bude i u dalšího vystupujícího, jímž bude iGore se svou speciální selekcí old school housu. Za Pohon se zde ukáže DJ Musicant, který se tentokrát bude také držet rovného beatu. Navíc se zde bude odehrávat narozeninová oslava dvou zmiňovaných DJs, takže lze předpokládat, že se tu vytvoří velmi přátelská atmosféra. :)

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016