PARTYINFO

 

CITADELA WARM-UP

Datum konání:
11.09.2015 - pátek
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
Dema (IT), Kaisersoze, Subgate, Michael J, Rob Smile, Schwing
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
vstup: za přeprodejní cenu 100,- Kč v limitovaném počtu můžete zakoupit na serveru GOOUT.cz - https://goout.cz/cs/listky/creative-dema+kaisersoze+subgate+dalsi/gxf/
Line-up:
22:00 - 23:30 Rob Smile
23:30 - 00:30 Schwing
00:30 - 01:30 Subgate
01:30 - 03:15 DEMA
03:15 - 04:30 Kaisersoze
04:30 - ??:?? Michael J
 
 
Warm-up k halovce Citadela s italským producentem Demou již dnes
Dema: "Praha je skvělé město!"

Mezi zástupci italské techno scény jednoznačně vyniká mladý talentovaný producent Dema z Milána. Jeho unikátní zvuk zní po celé Evropě, nevyjímaje přední kluby ve Švýcarsku, Německu nebo Velké Británii. České publikum zažije jeho energický set už v pátek 11. září na párty Creative v třípatrovém pražském klubu Chapeau Rouge...

 

Letní sezona je v plném proudu... Jak ji trávíš a kde už jsi hrál, nebo budeš hrát?

Toto léto se věnuji převážně stěhování mého studia s veškerými mašinkami na nové místo, takže zabere poměrně dost času dát vše dohromady a znovu začít makat na muzice. Ale i tak jsem si zahrál například v Německu, Španělsku nebo Itálii. 

Spousta party people nejen z České republiky tě zná jako producenta současného techno soundu s osobitým zvukem. Kdy ses rozhodl vydat se na dráhu producenta a DJe?

Elektronickou muziku poslouchám od svých 14ti let, kdy mě hodně ovlivnila jména jako Giorgio Moroder, Sven Vath, Miss Kittin, Steve Bug nebo Timo Maas, kteří vystupovali v jednom ze zásadních klubů v mém městě Miláně – Magazzini Generali. Samotný klub mě samozřejmě ovlivnil také. Byl jsem fascinován kompozicí zvuků a tvorbou něčeho nového, co není obvyklé. Na počátku jsem začal na svém počítači pracovat na mashupech a takových rádoby remixech, ale to spíše jen pro zábavu a až po čase jsem si pořídil DJ konzoli a následně začal hrát z vinylů a cédéček. Před sedmi lety jsem začal dělat na vlastní tvorbě. V té době to bylo hodně minimalistické a inspiroval jsem se převážně skladbami, které vycházely na Minusu. Pak jsem si prošel určitou změnou a trochu jsem přitvrdil více do techna. V současnosti mě hrozně baví produkovat perkusivnější a vokálovější prvky do techno groovy věcí.

Dema


Co tvá rodina? Je nějakým způsobem spjata s hudbou a věnuje se jí profesionálně, nebo tě alespoň nějakým způsobem inspirovala ve spojení s muzikou?


Jako dítě jsem poslouchal různou hudbu právě díky mojí rodině. Ta se jí sice profesionálně nevěnuje, ale hodně mi pomohla se v tomto druhu umění vzdělat.

Prozradíš nám, jak vypadá tvoje studio, kde tvoříš, a zda v rámci vystoupení používáš současné digitální technologie?

Při hraní nejsem moc velkým příznivcem digitálu, takže při svých setech využívám vinyly, CDčka a analogový delay pedál. V rámci produkce používám FL Studio a občas Logic. Před deseti lety jsem začal s FL Studiem pracovat a jsem s ním naprosto spokojen. Naučil jsem se, jak pracují interní pluginy a efekty a moje práce v něm je den ode dne lepší a lepší. 

Dema

Kolik času ve studiu trávíš během týdne?

To záleží hodně na tom, jak moc jsem inspirován. Někdy šest až sedm hodin denně a jindy zase dvě až tři týdně. Samozřejmě někdy musíš ve studiu zůstat spoustu času, když máš dané termíny odevzdání důležitých tracků nebo remixů, i když bys nejradši byl úplně někde jinde. (smích)

V dnešní době, kdy je producentů jako máku, a to i těch dobrých, vydává spousta z nich na menších labelech. Tam čekají na svoji šanci, kdy je osloví větší vydavatelství, a díky jejich tvorbě jim pomůže nastartovat kariéru. Co si o tom myslíš? Jak jsi se dopracoval do fáze, kdy se tvé skladby objevily na renomovaném labelu Sci+Tec, za kterým stojí respektovaný Dubfire?

Před několika lety jsem viděl na YouTube video, kde vystupoval právě Ali Dubfire a zrovna hrál můj track "Indiana", který jsem vyprodukoval se svými přáteli Paride Saracenim a Axelem. To bylo pro mne opravdu velké překvapení a následně jsem Aliho kontaktoval s tím, že bych mu rád zasílal svá proma. On souhlasil a o dva roky později jsem se rozhodl udělat pro Sci+Tec EP a povedlo se. Měl jsem tu čest vystoupit i na Sci+Tec showcase parties a musím říct, že to pro mne bylo nejlepší hraní, které jsem v životě zažil!

Co pro tebe hudba znamená?

Je to pro mě něco speciálního a velmi důležitého. Nabíjí mne energií, je něčím uvnitř mě. Možná bych měl říci, že hudba jsem vlastně já. V poslední době se hodně soustředím na zajímavé vokály, funky vlivy a snažím se do svých skladeb dát atmosféru párty a co nejvíce energie.



Vím, že občas spolupracuješ s Paride Saracenim, kterého jsi již zmínil. Jak vaše spolupráce probíhá?

Paride je můj velmi dobrý přítel a jsem rád, že s ním mohu kooperovat. Poznal jsem opravdu spoustu DJs jak starší generace, tak těch mladých a musím říct, že on je jedním z mála talentovaných umělců této doby. Má ten správný umělecký nadhled a přístup, což je ohromné!

Máš nějaký svůj nejoblíbenější track, který jsi zkomponoval, nebo je to těžké nějaký vybrat?

Je to velmi těžké. (smích) Možná "Framing" na Sci+Tec. To je track, který je pro mě velmi důležitý. Byl bestsellerem na Beatportu, ale na druhou stranu mám spoustu věcí, které hraji i po letech, ale jak jsem již řekl, je opravdu těžké vybrat jen jeden... 

Co tvůj osobní život? Máš čas na rodinu a přítelkyni?

Rodina, přítelkyně a přátelé jsou vždy na prvním místě a mám na ně vždycky více času, než na muziku, protože opravdoví lidé jsou ti nejdůležitější.



Jak už jsi zmínil, pocházíš z Milána. Jaká je v tomto městě vlastně scéna?

V Miláně je situace opravdu špatná. Asi stejně jako v celé Itálii. Problém mého rodného města je, že kluby si zvou stále ta samá jména, velké hvězdy jako je Loco Dice, Marco Carola a další. Jsou to sice dobří přátelé a velcí umělci, ale myslím si, že je důležité dát prostor novým talentům. Bohužel se to neděje a to je vlastně i důvod, proč vystupuji převážně mimo Itálii. 

Když chceš relaxovat a vypnout, co nejraději děláš?

Jsem s rodinou, přítelkyní nebo přáteli. Kromě toho nepohrdnu dobrým jídlem, filmem a občas se zajdu jen tak projít.

Jsi majitelem známého labelu Redrum. Co je na tomto vydavatelství nového a jaké jsou plány do budoucna?

Uplynulý rok byl pro Redrum úspěšný. Pracovali jsme velmi tvrdě a dostalo se nám pozitivních ohlasů od DJs a clubberů. V tuto chvíli pracuji na vydání vinylu. To je pro mne tak trochu exkluzivní. Noví umělci a releasy jsou na cestě a plánujeme také showcase napříč Evropou. Takže je určitě na co se těšit!



Vzpomínáš si na tvoje nejlepší vystoupení v kariéře, ze kterého máš nejsilnější zážitek?

Těžká otázka... Napadá mě spousta zážitků a vystoupení. Nejspíše asi hraní v Egg London před třemi lety. Bylo to první vystoupení v Egg a premiéra v Londýně. Plný parket, lidé byli plní energie a tančili s rukama nad hlavou. Ale například i hraní v Amnesii nebo Sankeys bylo skvělé a jen tak na ně nezapomenu!

11. září vystoupíš na známém pražském eventu Creative, který bude oficiálním warm-upem k halovce Citadela, kde se představí tvůj dobrý známý Dubfire. Pamatuješ si na vaše první setkání?

S Alim jsme opravdu dobří přátelé. Známe se pět let. Poprvé jsme se potkali na jednom festivalu v Zurichu, kdy se mne zeptal, jestli se se mnou může vyfotit, a hned to postnul na svůj Instagram. To byl začátek skvělého přátelství se skvělým člověkem.

Dema

Jak vypadá Tvá aktuální TOP 5?

Sidney Charles – "Impermanence"
Steve Lawler – "Generation Acid" (Argy Remix)
Alan Fitzpatrick - "for_an_endless_night" (jel ford remix)
Anna - Abre los Ojos (original mix)
Pig and Dan and Mark Reeve - "Accidental Paradise"

Je něco, co bys chtěl českým party people sdělit?

Jsem moc rád, že mohu na tomto eventu vystoupit. Praha je skvělé město a o párty Creative jsem slyšel samá pozitiva!


Ptal se subgate v srpnu 2015.

foto: archiv

Italský DJ a producent Dema se představí v klubu Chapeau Rouge na párty Citadela warm-up 11. září 2015.

 
Ital Dema na warm-upu k halovce Citadela v Chapeau Rouge

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016