PARTYINFO

 

DUNA WITH NINA PIXEL & UNCLEAN

Datum konání:
29.05.2015 - pátek
Místo konání:
Praha - Cafe Neustadt
DJs:
Synaptik, Unclean (Strangelet), Nina Pixel (Hertz, female:pressure), Anna Myschkin
Live:
Intenzivní vizuální projekce: Primal Ritual, Aeldryn [Lunchmeat]
Popis:
start: 22:00, vstup: 100 Kč
 
 
Druhá Duna koncem května v Café Neustadt

V pořadí 2. akce, kterou organizátoři nazvali Duna, se uskuteční 29.5. 2015 v prostoru Café Neustadt. Pro tuto příležitost oslovili hudebně si navzájem velmi blízkého Uncleana z Brna a Ninu Pixel z Berlína. Ty jste mohli v rámci jednoho večera vidět a slyšet poměrně nedávno v Neone na Mosaik. Tyto dva hudební "soulmate" doplní rezidenti Duna Anna Myschkin a Synaptik. O vizuální koncept se postarají dva na sebe již delší dobu napojení světlonoši Primal Ritual a Aeldryn. Tohle nebude zřejmě jen párty, tohle bude koncert...

 

Nina Pixel [Hertz, female:pressure]

Hudebně se vždy více separovala směrem k méně poslouchatelným zvukovým zákoutím. Od začátku bylo její hraní spíše "przněním", rozkladem tracků jejich dekonstrukcí. Cílené rozstříhání na malé kousky a následné slepení do potřebného pořadí a tvaru. Nikdy se ke skladbám nechovala slušně jako ostatní kolegové DJové. Nininy zvuky se většinou pohybují za hranicemi očekávaného. Nekonečné sonické příběhy se navzájem zamotávají do souhry rytmů, prolínají se v čase, a v nikde nezačínajících smyčkách iluzorního se noří do tmavých hlubin zvuku. Dekonstrukce existujicího, destilovaná přes kýbl špíny, to je hudba Niny Pixel.

https://soundcloud.com/nina-pixel

Nina Pixel

Unclean

Jak říká Mike Corner z Radia Wave: "Unclean je pán". Už jsme dokonce slyšeli, že je i Bůh. Jeho výběry se pohybují na hranicích techna s ambientem, noisem a industrialem. Odkojený tvrdým zvukem české techno scény konce 90. let, v novém miléniu začal hledat čerstvou inspiraci ve vlastní tvorbě. V roce 2007 založil laptopový projekt Strangelet a vlastní netlabel Cryoworks. Postupně vydal vlastní EP a několik remixů, mimo jiné i pro nizozemského producenta Machienfabriek. Dnes se jako Unclean opět věnuje především DJingu a razí cestu nového pulsujícího techna.

https://www.mixcloud.com/spaceboss/unclean-spacedust-40/

Unclean

Synaptik

Hudební eklektik a nadšený sběratel vinylů, který se pohybuje od ambientu a filmových atmosfér, přes veselejší deep house až k hutnému technu. Stojí za dramaturgiií úterních nocí SPIN v pražském klubu Chapeau Rouge a na severu od Prahy v Kytlicích u rybníka pro kamarády organizuje letní mikrofesťák Cesta z města. V jeho setech můžete počítat s pečlivým výběrem tracků i citem pro aktuální atmosféru. Speciálně pro Dunu nahrál naprosto nový set, který si můžete poslechnout na jeho SoundCloudu.

https://soundcloud.com/synaptik80

Synaptik

Anna Myschkin

Na české scéně relativně nová, ale rychle se rozvíjející DJka s hudebními kořeny ve zpěvu, skladbě a působení v několika kapelách a projektech. Spojujícími prvky jejích setů je koncepčnost a velký důraz na výběr skladeb. Poslední dobou do setů zařazuje i skladby s více elektronickým až acidovým zvukem, chytlavými vokály a lehce výstřední rytmikou. I ona již překročila hranice České republiky směrem do Německa.

https://soundcloud.com/anna-myschkin

Anna Myschkin + Aeldryn

Primal Ritual

aka Grey Goo aka Ondřej Ševčík. Český progresivní video umělec a motion picture profesionál. Podílel se např. na projekcích pro kapelu Tata Bojs, dále pro Berg Orchestra, Radio Wave, pro výstavu Petra Nikla nebo pro Cinema Royal. Dlouhodobě spolupracuje s vizuálním studiem Lunchmeat. Již déle než 10 let se věnuje zkoumání neuvěřitelného přírodního fenoménu optické zpětné vazby a jeho působení na lidské vnímání - VIS, který hojně používá ve svých videoprojekcích.

www.primalritual.com

Primal Ritual

Aeldryn [Lunchmeat]

Aeldryn se pohybuje na hranici mezi analogovou a digitální technologií. Analogový materiál, a především reálný pohyb v něm obsažený, v sobě skrývají neopakovatelný moment přítomnosti, zatímco digitální nástroje pomáhají tento vjem umocnit a rozšiřovat do dalších tvarů, obrazů a kompozic.

http://www.lunchmeat.cz/cs/label/aeldryn-104/index.html

 

Kontakt pro média:

concept.duna@gmail.com

Karolína Vašíčková +420 731 168 453

Anna Ribanská +420 777 321 907

 

Facebook Duna:

https://www.facebook.com/DUNA.concept?fref=ts

YouTube Duna:

https://www.youtube.com/watch?v=Z8y9p5DkLTI

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016