PARTYINFO

 

KRAFTWERK - 3D-KONCERT

Datum konání:
03.12.2015 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Forum
Popis:
vstup: 1290 Kč
 
 
Ikoničtí Kraftwerk se koncem roku vrátí do Prahy

Kraftwerk, patřící bezpochyby mezi nejosobitější kapely, které se kdy pohybovaly na poli elektronické hudby, se vracejí do České republiky. Pokud má taneční a elektronická scéna nějaké duchovní otce, pak to mohou být jedině Kraftwerk!

 

Multimediální projekt jménem Kraftwerk byl založen v roce 1970 a byli u toho pánové Ralf Hütter a Florian Schneider. Ti také založili své elektronické Kling Klang Studio v německém Düsseldorfu, kde byla nahrána a vyprodukována všechna alba Kraftwerk.

Kraftwerk

V polovině sedmdesátých let dosáhli Kraftwerk mezinárodního uznání za své revoluční elektronické a zvukové postupy a své hudební experimentování s robotikou a dalšími technickými inovacemi. Kraftwerk se svými vizemi budoucnosti vytvořili soundtrack k digitálnímu věku 21. století. Jejich skladby s využitím inovativních technických postupů, syntetických hlasů a computerizovaných rytmů měly a mají velký mezinárodní vliv napříč celou škálou hudebních žánrů: od elektronické hudby a hip hopu až po techno nebo synthpop.

Kraftwerk

Ve svých koncertních představeních Kraftwerk - Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert a Falk Grieffenhagen – předvádějí svou víru ve společný přínos lidí a strojů. Počínaje retrospektivou svého Katalogu v Muzeu moderního umění v New Yorku v roce 2012 Kraftwerk v posledních letech opsali kruh a vrátili se zpět ke svým kořenům v rámci düsseldorfské umělecké scény z konce šedesátých let. Spojují hudbu s uměleckými performancemi, jejich 3-D koncerty jsou opravdu "Gesamtkunstwerk - naprostým uměleckým dílem."

Kraftwerk

Cyklus koncertů v newyorském MoMA byl mimo jiné následován dalšími prezentacemi v londýnské Tate Modern v Turbine Hall, v Akasaka Blitz v Tokiu, Opera House v Sydney, Walt Disney Concert Hall v Los Angeles a v berlínské Neue Nationalgalerie. V roce 2014 obdrželi Ralf Hütter a jeho bývalý partner cenu Grammy Lifetime za svůj celoživotní přínos.

Do Prahy se Kraftwerk vracejí po jedenácti letech od svého vyprodaného vystoupení v Lucerně.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016