PARTYINFO

 

SETY.CZ 8. ANNIVERSARY

Datum konání:
13.06.2015 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Nickbee, Parallel Activity feat. MC Kryptomedic, Jullian Haffner, Fatty M, Halbax, Kan-Jacca, Ozone, Zwooky, Ljuk-M, Neighbour, Chuck, Sewwa & Emzac, Skáčko
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
Start: 20:00 Vstup: 100 Kč
 
 
Julian Haffner: "Přijde mi, že se poslední pomyslné žánrové hranice bourají..."

Rovná stage na osmých narozeninách Sety.cz bude hostit norimberského Juliana Haffnera, který reprezentuje aktuální německý tech-house. Julian se narodil v severobavorském Fürthu, ležícím nedaleko Norimberku. Již od útlého věku pěti let hrál na bicí. V šestnácti naprosto propadl DJingu a produkci. V roce 2009 spatřuje světlo světa Julianův první track "Die Welt Ist So Schön". Oficiálním debutem Juliana je však o rok později vycházející track "Kling Klong" na digitálním labelu Zaubermilch Records. Prvního svého dvanáctipalce se Julian dočkal na značce Mensa Edition v roce 2012. Aktuálně je rezidentem v norimberském klubu Die Rakete a zahrál si po boku věhlasných DJs, jako jsou: Fritz Kalkbrenner, Karotte, Kollektiv Turmstrasse, Jake The Rapper, Dirty Doering a mnoho dalších. My pro vás máme rozhovor, který vám Juliana blíže představí...

 

Juliane, vezmeme to z hezky postupně... Jaké byly tvoje začátky? Byla první produkce, nebo DJing?

Koncem roku 2008 jsem poznal Maxe Tauera, mého dobrého kamaráda, se kterým jsem hrál b2b v norimberském klubu Zoom až do konce roku 2010. S ním jsem tenkrát trávil hodně času nejenom v klubu, ale také produkcí vlastní hudby, která přišla druhá v řadě. 

Poměrně rychle ses chytl a vybojoval své místo na německé tech-house scéně. Kdy přišel zlom v tvé hudební kariéře? Co byl ten moment, kdy sis byl jistý, že jdeš správnou cestou?

Dlouho jsem hrál na bicí, vždy jsem v sobě měl kus muzikanta... Vše se změnilo, když jsem byl v roce 2007 poprvé v klubu. Bylo mi rychle jasné, že jsem našel žánr, který jsem dlouho hledal. Éra bicích tenkrát sice skončila, ale po hudební stránce jsem toho v elektronické muzice našel tolik, že toho rozhodně nelituji. Poté, co musel klub Zoom v roce 2011 zavřít, jsem našel nový domov v Die Rakete jako rezident party "Why So Serious". Během roku jsem vyprodukoval spoustu tracků, které se často přes kamarády a párty v zahraničí staly známými.



Jak vnímáš současnou německou hudební scénu?

Docela barevně! Přijde mi, že se poslední pomyslné žánrové hranice bourají a že jde čím dál tím hůř hudbu zaškatulkovat a říct: "tohle je tech-house". Tam, kde byly dříve jasně charakteristické žánry, dnes vznikají zcela nové - mnohdy ne jasně identifikovatelné. Myslím, že současná německá tech-house a techno scéna má světu co nabídnout. Rozhodně se nejedná o nudný rachot, jak někteří konzervativci tvrdí.

Jakou hudbu posloucháš, když doma odpočíváš?

Jelikož se hodně ztotožňuji s elektronickou hudbou, tak i doma poslouchám hodně tech-house a techno. Občas ale promluví "Eins Zwo" nebo podobný německý rap.

Julian Haffner
Určitě máš nějaká hraní, na která nikdy nezapomeneš... Kdy, kde a s kým to bylo?

Na začátku mého hraní v norimberské Die Rakete jsem hrál s již bohužel zesnulým kamarádem Edbertem Lioslem b2b po Fritzovi Kalkbrennerovi. Tu noc se ještě posouval čas, takže jsme hráli o hodinu déle. Klub byl úplně narvaný a na tu atmosféru nikdy nezapomenu.

Pověz nám o svých plánech pro rok 2015. Připravuješ něco velkého?

Nadále budu hrát v Die Rakete a po zbytku Německa. Začínám makat na remixech pro pár kámošů, ale ještě to nechci křičet do světa, pro koho konkrétně. Musím říct, že na Cross se hodně těším. Párkrát jsem tam byl na párty, ale ještě jsem tam nehrál.




Na co se od tebe můžeme těšit? Jakou pecku stoprocentně zahraješ?

Dostanu trochu Bavorska do Prahy! Těšte se pořádný tech-house a rozhodně zahraji "Albertino" od dvojky Guido Schneider & Andre Galluzzi. Takový zvuk mě baví!

Ptala se sety.cz crew v květnu 2015.

foto: archiv

Německý DJ a producent Julian Haffner se představí 13. června na akci Sety.cz 8. Anniversary v klubu Cross.

 
Sety.cz - Jsme zase o rok starší. Už je nám 8 let!

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016