PARTYINFO

 

TECHNO.CZ & CROSS CLUB PRESENT DRUMSTATION

Datum konání:
17.04.2015 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Techno.cz stage: Ancient Methods (DE), Elektrabel Live, Daho, Reznyk, Dialect
Drumstation stage: Heist (UK), Dope Ammo (UK), Rich, Aka, Dreadlocker, N.e.d & Bio & Mazzon & Azawakk, Micro & MC Ufo, MC Vaant, Cinic, Clarius Symphony
 
 
Známe páteční line-up Techno.cz pódia v klubu Cross Domácí techno elita zahraje příští pátek s Ancient Methods
Industriální techno nálož Ancient Methods poprvé v ČR

Něco na tom strašidelně nakřáplém Ancient Methods zvuku je - technicky velmi syrový, přesto však špičkový. Ostré industriální zvuky, kopák ála "old-school industrial" a hlavně funk, který tvoří tu nejdůležitější část v jejich produkci. Nejde tedy o žádné jednoduché mlácení hlavou do zdi...

 

 

Trias a Baeks se znají od poloviny 90. let. V tuto dobu dostali rezidenci v klubu Tresor v Berlíně. Rezidence v Tresoru trvala až do roku 2006. Baeks se současně podílel na realizaci večírků určených pro mladé a začínající DJs, kteří tak dostali možnost si v Tresoru zahrát. Trias se zas naopak více zajímal o novou hudbu, což si pak mohl dosyta užít jako zaměstnanec prestižního record shopu Hardwax. Společně vystupují jako DJ team od konce 90. let. Převážně v Tresoru nebo jiných berlínských prostorech / klubech, ale výjimkou samozřejmě nejsou jiná místa v Německu nebo zahraničí.

 


Nezávisle na sobě pak začali produkovat vlastní muziku a postupem času začali na produkci i navzájem kooperovat. V roce 2005 se spojili, dali dohromady své technické vybavení a založili Ancient Methods. Toto vedlo k releasu první společné desky na stejnojmenném labelu. Jejich zvuk je čisté techno, na hony daleko od berlínských minimal "bullshitů", ovlivněné technem z raných 90-tek. Další releasy následovaly a v roce 2008 se setkali s Karlem O´Connorem (Regis) a došli k závěru, že by na některé produkci mohli vzájemně spolupracovat. Prvním takovým výsledkem byla deska "Ugandan Methods", která vyšla na britském labelu Downwards, plus samostatný UM track na labelu AM.

 



V roce 2009 se svým livePA objeli celou Evropu a všude sklidili velký úspěch. Jako DJ team kombinují tvrdé techno společně s temnými "drone" zvuky, experimentálními úryvky a hlučnými industriálními zvuky, ze tří gramofonů + EFX.



Projekt Ancient Methods se poprvé představí v ČR a to v klubu Cross 17.4. 2015 na Techno.cz pódiu.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016