PARTYINFO

 

VOLNEJ PRŮBĚH CROSSEM 09

Datum konání:
21.03.2015 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
VP stage: Kid Drama (Exit Records UK, Heart Drive), Subject Lost, VP DJs (Stanzim, Rade, Touchwood, AhZ, Nitrous)

Shotgun stage: Interstellar Funk (NL) (Rush Hour, Tape DJs), Click Joe, Mooris
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
vstup: 70 Kč do 21:00, poté 120 Kč
 
 
V Crossu zahraje Kid Drama, polovina dua Instra:mental

Kid Drama, jeden ze základních pilířů autonomic soundu a polovina dua Instra:mental, vystoupí 21. března na devátém večírku Volnej Průběh Crossem. Jako druhý hlavní host se představí nizozemský eklektik Interstellar Funk z labelů Rush Hour a Tape Records. D´n´B / 170 BPM set odehraje český Subject Lost.

 

Projektu Instra:mental se dokonale podařilo převrátit pohled na žánr. Když kolem roku 2007 začali vydávat skladby jako "Pacific Heights", "Comanche" nebo "Sakura", působilo to jako zjevení. Zvlášť v době, kdy propuklo šílenství kolem nařvaného, agresivního D´n´B ovládajícího klubové i festivalové parkety. Hru kompletně změnila skladba "Photograph". Dosud by zřejmě nikdo neřekl, že takhle může znít D´n´B. Třeba Commix prohlásili, že jde o nejzásadnější věc poslední dekády.

Svoji futuristickou vizi žánru pak Instra:mental představili a společně s dBridgem rozšířili po celém světě ve dvanáctidílném, dnes již kultovním autonomic podcastu, který dal vzniknout stejnojmennému hudebnímu stylu. Po jeho ukončení se však k velkému zklamání trojice rozpadla.

Kid Drama

Kid Drama
však nedávno ohlásil návrat, společně s dBridgem loni navíc rozjel projekt Heart Drive. Kromě dvou skvělých singlů mají na kontě čtyři vydání podcastů volně navazující na kultovní autonomic. Letos Kid Drama slibuje velké věci, které v Praze jistě předvede.

Interstellar Funk

Hudební kořeny Interstellara Funka, vlastním jménem Olf Van Eldena, představují house a techno z Chicaga a Detroitu. Jimi však rozhodně nekončí. Eklekticky založený DJ trpí závislostí na těžkém basu, bezpodmínečnou láskou k analogovému synťáku a slabostí pro zaprášené bicí, denně objevuje nové a nové skvosty. Je však činný i ve studiu, vydává mimo jiné pro známou značku Rush Hour a její sublabely. V roce 2012 rozjel vlastní label Tape Records, na němž se mimo jiné objevil Mark Du Mosch.

Subject Lost

 

Petr Adamec, známý jako Subject Lost, je bezesporu jedním z nejvýraznějších umělců tuzemské klubové scény. Letos sklidil velký úspěch druhou autorskou deskou "Expo Nova", na níž zabrousil do zlámaných beatů a na 170 BPM. Na VPX 09 se proto místo klasického živého vystoupení Petr představí ve 170 BPM / D´n´B setu.

www.crossclub.cz

https://www.facebook.com/volnej.prubeh

http://www.club-autonomic.com

http://heartdrive.co.uk

https://soundcloud.com/tape-amsterdam

https://soundcloud.com/subject-lost

 

Videa:

 

 

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016