PARTYINFO

 

KOSHEEN & BOHEMIAN SYMPHONY ORCHESTRA PRAGUE

Datum konání:
02.06.2015 - úterý
Místo konání:
Praha - Forum
Live:
KOSHEEN & Bohemian Symphony Orchestra Prague
Info:
http://www.facebook.com...
 
 
Britská kapela Kosheen ve světové premiéře se symfonickým orchestrem

První červnové úterý v pražském Karlíně představí hvězdy britské taneční scény Kosheen ve světové premiéře své hity v úplně novém kabátě. Speciálně pro pražský koncert se už připravují symfonické verze skladeb, v jejichž rytmu si napříč kontinenty zatančily milióny lidí (skupina prodala v kamenných obchodech více než 2 milionu alb a další statisíce skladeb přes internet). Koncem února se ve studiu sešel Markee Ledge z Kosheen s Martinem Šandou, šéfdirigentem Bohemian Symphony Orchestra Prague, a začaly novému programu dávat konkrétní podobu.

 

Zatímco vstupenky na červnovou show mizí rychleji, než se předpokládalo, práce na symfonických předělávkách písní Kosheen jsou v plném proudu. Organizátoři koncertu měli možnost nahlédnout pod pokličku tohoto kreativního procesu a své zážitky shrnuli do malé reportáže (v příloze). Markee Ledge a Martin Šanda si příliš pauz na odpočinek nedávali, ale v jedné si našli čas a odpověděli na pár otázek:

Proč vůbec dělat symfonickou podobu tanečních skladeb, které všichni milují, jak je znají?

Markee Ledge: „Každý muzikant bojuje občas s pocitem, že by býval něco udělal jinak, lépe, ale písně už si žijí vlastním životem. Spolupráce s Bohemian Symphony Orchestra Prague nám dává možnost tak trošku vstoupit podruhé do stejné řeky. Když děláte novou věc, vždycky pro ni máte větší nadšení, než pro to, co už jste dělal tisíckrát. Stejně je to i se mnou, užívám si práce ve studiu a nemůžu se dočkat, až tohle ukážeme fanouškům“.

Markee pokračuje: „Elektronická hudba hraje v mém životě velkou roli, ale chovám velkou lásku i respekt k hudbě klasické. Konečně jde vždy hlavně o emoce, které skladba vyzařuje, než o nástroje. Elektronický svět mi dává svobodu mít svůj vlastní symfonický orchestr v počítači. Možnost zaměnit virtuální hráče za živé je ale přeci jen lákavá.“

Martin Šanda: „Zanedlouho mne s orchestrem čeká další německé turné, kde společně s rockovými muzikanty z Deep Purple nebo Status Quo hrajeme staré fláky pro deset i patnáct

tisíc lidí. Ze zkušenosti tak vím, že skladby, které všichni dobře znají, se k přebásnění do naší symfonické řeči hodí nejlépe. Navíc možnost dělat na skladbách vlastně od znova přímo s jejími autory je do značné míry unikátní. Když přišla nabídka, dlouho jsem se nerozmýšlel.“

Na co mají diváci připravit?

Markee Ledge: „Na plné nasazení! (smích). Přistoupili jsme k tomu s Martinem velmi zodpovědně. Děláme vlastně takovou hodinářskou práci. Skladbu rozložíme jako hodinový strojek a když ji složíme zpět, musí začít tikat, jakoby se nic nestalo. Samozřejmě, že lidé poznají rozdíl, minimálně protože na scéně bude mnohem více muzikantů (smích), ale uvidíte, že ty melodie tím jen získají na síle. Bude to pecka.“

Uslyšíme v Karlíně i něco nového?

Markee Ledge: „Nechci na tohle téma nic slibovat, ale je pravda, že jsme si s Martinem padli do noty, a tak je možné, že si mimo našich starších věcí, a největších pecek, najdeme chvilku na něco úplně nového. Bude to naše „the best of „....“ (uzavírá téma s potutelným úsměvem na rtech).

Martin Šanda: „Já nesmím ani naznačovat.“ (uzavírá téma se stejně potutelným úsměvem)

Světová premiéra vystoupení formace Kosheen se členy symfonického orchestru pod taktovkou šéfdirigenta a ředitele orchestru Martina Šandy se chystá na úterý 2. června v Praze v prostorách Forum Karlín. Vstupné na koncert až do 1. června stojí 699 Kč a VIP místo u podia za 1 250 Kč. Cena vstupenky na místě v den konání koncertu bude 799 Kč.

Hlavním mediálním partnerem koncertu je Radio City, mediálními partnery jsou TV Prima a hudební TV Óčko.

Více informací:

www.facebook.com/kosheenmusic https://www.facebook.com/events/1433384890286402/ www.kosheen.cz
www.bsop.eu

Předprodej vstupenek:

www.ticketportal.cz www.ticketpro.cz

Něco o Kosheen a BSOP:

Kosheen se prosadili svým atraktivním mixem trip-hopu, breakbeatu, alternativního rocku a drum'n'bassu. Skupina se po celou dobu své existence drží na výsluní evropské taneční scény a každým svým vydaným albem utvrzují o tom, že si právem zaslouží pozici jedné z nejoblíbenějších elektronických skupin současnosti.

Bohemian Symphony Orchestra Prague také slaví úspěchy prakticky téměř po celém světě. Vysoká profesionální úroveň všech jejich hráčů je zárukou vynikající zvukové kvality, dokonalé plasticity a interpretování skladeb na nejvyšší stylové úrovni. Díky této skutečnosti má orchestr velmi široký repertoár. Kromě koncertování ve Vídni, Holandsku, Švýcarsku a Japonsku, vystupovali na exkluzivních turné se zpěvákemAlice Cooperem nebo s leaderem Deep Purple Ianem Gilanem, zpěvačkou Bonnie Tyler nebo s Paulem Rodgersem z Queen (jakýmsi prvním oficiálním nástupcem Fredieho Mercuryho v této legendární kapele).

Světová premiéra vystoupení formace Kosheen se členy symfonického orchestru pod taktovkou šéfdirigenta a ředitele orchestru Martina Šandy se chystá na úterý 2. června v Praze v prostorách Forum Karlín.

Vstupné na koncert až do 1. června stojí 699 Kč a VIP místo u podia za 1 250 Kč. Cena vstupenky na místě v den konání koncertu bude 799 Kč.

Hlavním mediálním partnerem koncertu je Radio City a dalšími partnery jsou TV Prima a hudební TV Óčko.

Více informací:

www.facebook.com/kosheenmusic www.kosheen.cz
www.bsop.eu

Předprodej vstupenek:

www.ticketportal.cz www.ticketpro.cz

 
Electronics sound meets Symphony – Premiérové živé vystoupení se symfonickým orchestrem v Praze

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016