PARTYINFO

 

KONEC POLOLETÍ

Datum konání:
29.01.2015 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
FRANCHISE
JOSKA A KIKI
PILOT (POP-ROCK )
KOPEC ŠIŠEK (DEATH FOLK)
RACKETROACH
DJ ZUPPA D (HOUSE)
MØTH, DEAD SAILOR (MANDRAGE)
Info:
http://www.chapeaurouge.cz...
 
 
Pololetí končí! Studentské oslavy začínají

S koncem prvního pololetí školního roku a rozdáváním pololetních vysvědčení se opět blíží jedinečná hudební a kulturní akce Konec Pololetí, kterou připravují sami studenti. Vznikla z touhy mladých lidí společně oslavit své dosažené studijní výsledky, ať už jsou jakékoliv. Dnes již kultovní studentská akce se uskuteční 29. ledna na třech pódiích v klubu Chapeau Rouge a vystoupí zde celá řada mladých nadějných kapel a djs.

 

Konec Pololetí, tradiční akce studentů, kterou loni navštívilo téměř 700 lidí, představí školní kapely a djs, stejně jako profesionální mladé umělce, kteří se na hudební scéně již prosadili. Organizátoři letos sestavili program, jenž čítá téměř dvacet umělců od akustických vystoupení přes rock, ska, reggae až po elektronickou hudbu. Další ročník návštěvníkům slibuje výjimečný hudební zážitek!  Studenty, kteří se pochlubí svým čerstvým vysvědčením, navíc čeká snížené vstupné jen za 80Kč.

Letos se na akci představí mimo jiné zavedená plzeňská ska-reggae kapela V3SKA, která koncem roku vydala nové CD s názvem Moderní Děs, či reggae MC Messenjah, kterého jeho debutové album zařadilo mezi nejvýraznější osobnosti české reggae scény. Mezi djs lze zmínit Dead Salora, mimo jiné bubeníka z Mandrage, nebo legendárního hip-hopového dje BA2S, který stál u zrodu kapely Chaozz.

Mezi mladými umělci si zaslouží pozornost velmi nadějná indie-rocková kapela I Love You Honey Bunny, jež se ve svém žánru postupně usazuje mezi nejúspěšnější umělce. Za zmínku stojí též obnovená skupina The Colorblinds, která po odchodu Adama Mišíka na sólovou kariéru, a jehož je nyní plná televize i rádio, vydáním parádního nového singlu jenom dokazuje, že její kvality nejsou výměnou zpěváka nijak dotčeny a pokračuje na své cestě za úspěchem. Velmi slibnou kariéru si rýsuje i kapela Pilot či mladý producent a dj Jáchym Kovář, který vystupuje pod pseudonymy Zany Lord a Dubstract.

Akci Konec Pololetí poprvé zorganizovali studenti gymnázií už v roce 2008 a od té doby se do ní zapojuje stále víc a víc škol, resp. mladých studentů středních škol a gymnázií, kteří buď hrají v jednom ze školních uskupení či se o tvorbu svých spolužáků a kamarádů zajímají. Organizaci akce mají na starost sami studenti, které v jejich snažení vede organizace Nerudný fest.cz, o.s., jejíž členové před lety akci zakládali. Mladí organizátoři tak získávají cenné zkušenosti pro svou budoucí kariéru. Na stejném principu je založena i mateřská akce Konce Pololetí – festival Student Fest, který je bezpochyby jedním z nejvýraznějších projektů prezentující mladé umělce v Praze.

Další informace lze najít na adrese www.konecpololeti.cz

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016