PARTYINFO

 

RED BULL MUSIC ACADEMY

Datum konání:
13.02.2015 - pátek
Místo konání:
Praha - Jatka 78
DJs:
Thundercat, Dorian Concept, Mathew Jonson, Tiger&Woods
Info:
http://www.redbull.cz...
 
 
Uzávěrka přihlášky na Red Bull Music Academy v Paříži se blíží Mladí muzikanti si užili Red Bull Music Academy Bass Camp Co se děje na Red Bull Music Academy Bass Camp Prague
Red Bull Music Academy Bass Camp startuje tento pátek

Inspirativní hudební workshop pro vybrané talenty z celého světa Red Bull Music Academy 2015 zavítá do okouzlující a umělecky pulsující Paříže. Ve francouzské metropoli se koná poprvé v šestnáctileté historii. Českým a slovenským hudebníkům ovšem může začít cesta na hudbou nabitých 14 dní ve Francii už v Praze. Zde se totiž v polovině února poprvé uskuteční pokračování úspěšného projektu Red Bull Music Academy Bass Camp, který se loni konal v Bratislavě.

 

 

Loni v únoru se této „lokální akademie” zúčastnila hudebnice Sára Vondrášková aka Never Sol a prodloužený víkend v bratislavskej Cvernovke ve společnosti 15 účastníků z Česka i ze Slovenska, přednášky a workshopy zkušenějších zahraničních i domácích kolegů ji motivovaly k vyplnění přihlášky na „velkou” Red Bull Music Academy do Tokia, kde na podzim strávila nezapomenutelných 14 dní. „Myslím, že tyhle dva týdny mě posunuly hodně v myšlení a uvažování nad hudbou. I když musím říct, že v některých mých názorech mě ještě víc utvrdily a daly mi sílu v to, co dělám. Také mi ukázaly, že otevřenost je to nejdůležitější a ego to nejnebezpečnější,” uvedla Never Sol po návratu z Tokia.

Letos, jak už bylo řečeno, se Red Bull Music Academy Bass Camp Prague poprvé uskuteční v českém hlavním městě. Od 12. - 15. unora se sjede vybraná 16 muzikantů z bývalé federace do prostoru Elektra v Holešovicích. Čtyři dny zde budou mít k dispozici špičkově zařízená studia, zúčastní se přednášek a workshopů a v pátek a sobotu večer si zahrají s pozvanými zahraničními hvězdami na Jatkách78 a v MeetFactory.

A na koho se můžou těšit? Zahrát a předat zkušenosti přijede zástupce londýnského labelu Ninja Tune Thundercat, dvorní baskytarista famózní zpěvačky Erykah Badu a hudebního vizionáře Flying Lotuse, ze sousedního Rakouska přijede další reprezentant značky Ninja Tune Dorian Concept, kterého do Prahy doprovodí parťáci Cid Rim a the cloniOUs.

 

 

Dalšími hosty Red Bull Music Academy Bass Camp Prague budou Mathew Jonson z labelu !K7, duo Tiger&Woods a novinářka Lauren Martin spolupracující s britským deníkem The Guardian a hudebním magazínem FACT. Speciálním hostem bude pan Zdeněk Pelc, majitel společnosti GZ Media, který, jak všichni muzikanti dobře vědí, je předním evropským výrobcem datových nosičů a vinylových desek.

Přednášky, workshopy a studia Red Bull Music Academy Bass Camp Prague budou přístupné jen pozvaným hudebníkům, večerní koncerty a party v Jatkách78 a v MeetFactory budou také pro veřejnost.

Unikátní hudební workshop se dotkne také Bratislavy, kde se ve stejném termínu uskuteční Red Bull Music Academy Nights. V klubech KC Dunaj a Nu Spirit vystoupí headlineři Mathew Jonson, Dorian Concept a Thundercat, kteří přicestují z Prahy nebo naopak druhý den pojedou do Prahy. Kromě party se skvělou aktuální muzikou budou v klubech také všechny informace o „akademii“ a možnostech, jak se na ni přihlásit.

 

Více informací, fotek a videí z Red Bull Music Academy Bass Camp 2014 v Bratislavě najdete na www.redbull.sk/basscamp.

 

Red Bull Music Academy je unikátní workshop pro muzikanty, producenty, lovce vinylů, zpěváky, MCs, orchestrální skladatele či třeba digitální beatmakery. Bez omezení žánru a profesionality. Mladí lidé se účastní přednášek světových legend, nezapomenutelných nočních jamů, živých vystoupení s tou nejlepší atmosférou a  (spolu)pracují ve studiích pod vedením zkušených mistrů. Akademie je o ojedinělých zážitcích se stejně naladěnými lidmi z různých koutů světa. Hudba může být smysluplnou celoživotní náplní i v Česku. Kreativita je zde jediná měna, hudba, kterou žijeme a za kterou si stojíme.

 

Na 16. ročník Red Bull Music Academy v Paříži se můžete přihlásit od 14. ledna do 3. března, přihlášku najdete na www.redbullmusicacademy.com.

Další detaily hledejte na www.redbull.cz/basscamp.

 
Red Bull Music Academy Bass Camp rozvibruje Jatka78 a MeetFactory Red Bull Music Academy Bass Camp v únoru v Praze

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016