PARTYINFO

 

TECHNO.CZ NIGHT

Datum konání:
13.12.2014 - sobota
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
Ladida, Reznyk, Subgate, Aitcher Clark, Synaptik
Info:
http://www.chapeaurouge.cz
 
 
Sobotní Techno.cz Night se blíží
Ladida hlavním hostem prosincové Techno.cz night

Takaaki Itoh ze zdravotních důvodu zrušil všechny svá vystoupení v Evropě. Velmi nás to mrzí a doufáme, že po novém roce najdeme náhradní termín a budeme moci tuto legendu v naší metropoli opět hostit. Tímto se omlouváme všem, kteří se na jeho vystoupení chystali. Náhrada za Takaaki Itoha se velmi těžko hledá a vlastně to ani nejde. Proto jsme se vydali zcela jinou cestou a hledali jsme Dje, který stál u zrodu české taneční scény a současně nehraje na každé druhé akci. Tím je jednoznačně Djane Ladida, která pečlivě zvažuje každé své vystoupení, a my jsme moc rádi, že zahraje na večírku Techno.cz night.

 

Když se řekne Ladida, každému se vybaví první dáma českého DJingu. Je pro ni typický přesně mixující styl a dynamický elektronický zvuk s perkusivními elementy a organickými plochami. Na začátku své djské kariéry se věnovala především melodickému groovy technu, kdežto v současnosti brázdí vody především minimal techna. Ladida však nepůsobí jen jako DJka, ale je uznávána jako producentka, přičemž její úspěch tkví hlavně v jejím rozsáhlém hudebním spektru a dlouholetých zkušenostech.

 

 

Když se v roce 1995 otvíral první techno klub v Praze, byla ve správný čas na správném místě a Linda se postavila za gramofony na parties po boku slavných DJs, jako např. Jeff Mills, Carl Cox, Westbam, Laurent Garnier, DJ Hell a další. Již v roce 1996 o sobě dala poprvé vědět i za českými hranicemi – a to na Mayday Germany. O tom, že ji tamní publikum přijalo víc než dobře, svědčí také ohodnocení magazínu Frontpage v roce 1997 jako jednoho z nejlepších mezinárodních objevů mezi DJs. V tomtéž roce byla zvolena jako DJ roku v anketě českého časopisu Tripmag. Od tohoto roku se začala pravidelně vystupovat na proslulé berlínské Love Parade.

 

 

V roce 1997 nastoupila na producentskou dráhu, a to hned se 2 EP a albem na své dřívější značce „Lasergirl“. Od téhož roku je také členem Jackfruit international artiste republic. Po kratší pauze vydává v roce 2001 „Mundo EP“ u Mueller Records, kterým na sebe opět přitáhla pozornost djské techno elity. Skladba „Lifemaster“ se stala součástí mnoha prestižních mixovaných kompilací, jmenujme např. „Esential Underground“, „Marusha – Non Stop“, „Dance Valley # 8“, „John Acquaviva Mix CD“ a „Amnesia – Get Into Summer 2002“. Záhy poté se objevuje též na „Bullet EP“ na labelu Bena Longa Potential.

 

 

Rok 2003 je pro Lindu v mnoha ohledech důležitým milníkem. Přichází její vrcholné vystoupení na Love Parade, a to na Big Final Event v Siegessaule, odkud byl její set přenášen do celého světa. Po tomto vystoupení odehrála ještě strhující set ve vyprodané Factory of Love – párty v berlínské Cigarettenfabrik. Jako DJka již v tomto roce může prohlásit, že vystupovala téměř po celém světě: poté, co v roce 2002 zavítala do Japonska (Tokyo, Nagoya), o rok později vystoupila v Singapuru. V tomtéž roce se stává českou DJkou roku v anketě prezentované časopisem Report.

 

 

Kromě zahraničních vystoupení cestuje po tuzemských klubech a festivalech, pravidelně hraje v klubu Roxy v Praze – parties Elektra (hosté Miss Kittin, DJ Hell, Frank Muller, Electric Indigo), a v dalším pražském klubu Karlovy Lázně (noc Paradise). V letech 2005 – 2007 vystoupila v pořadu Talkshow Tomáše Hanáka na televizi Prima a absolvovala hraní v Brazílii, Číně a Austrálii.


13.12. zavítá do klubu Chapeau Rouge a je zřejmé, že se máme na co těšit.

 
Takaaki Itoh rozduní mejdan Techno.cz Night

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016