PARTYINFO

 

CHECKPOINT CHARLIE

Datum konání:
13.11.2014 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Podnik
DJs:
Dr. Motte, (DE) Steve Morell (Pale Music) (DE), Electromajk (Bohemian Recordings)
Info:
http://www.prag.diplo.de
Popis:
start: 20:30, vstup 89 Kč
 
 
Duchovní otec Love Parade ve čtvrtek v Praze

Je to až k nevíře, že už celá jedna generace... 25 let nás dělí od událostí, které zásadně změnily naše životy od pádu Berlínské zdi. Málokdo z nové generace, která již vyrostla ve svobodném světě, si dokáže představit, že na základě rozhodnutí mocností se vystavěla zeď, která rozdělila nejen město, ale i rodiny a přátele na dlouhé roky... V rámci oslav 25. výročí pádu Berlínské zdi vám Německé velvyslanectví v Praze ve spolupráci s Podnikem přináší tři exkluzivní DJ sety...

 

Dr.MOTTE - duchovní otec LOVE PARADE, PRAXXIZ

Dr.Motte - snílek, vizionář, DJ, šéf labelu a bookingové agentury PRAXXIZ. Člověk, který formoval světovou techno scénu. Zlomovým a zásadním okamžikem nejen pro taneční scénu, ale také pro samotné vnímání Německa, potažmo Berlína, na které bylo celosvětovým drobnohledem nahlíženo optikou 2. světové války, bylo datum 1.7. 1989, kdy pod mottem "Peace, Happiness and Pancakes" vyšlo 150 hudebníků a tanečníků na Kürfurstendamm a změnili tak po svém tok dějin.

Elektronická hudba se stala nejdůležitějším hnutím mládeže 90. let a LOVE PARADE jeho hlavním symbolem. Dr.Motte v současnosti obráží svět se svým Dr.Motte on Acid club tour 2014, které je založené na úspěšném návratu zvuku TB-303, jeho record case je nabitý jak novým sofistikovaným a energetickým zvukem, tak i jeho "very special all time favority". 

STEVE MORELL

Steve Morrel je producent, hudebník, remixér, DJ, zakladatel labelu PALE MUSIC Int. a undergroundového festivalu BERLINE INSANE. Jako zakládající člen dua THE SCANDALS je podepsán pod prací pro Miss Yetti, Bruder & Kronsädta feat. Nina Hagen nebo Erica D. Clarka. Remixoval například IAMX, Mona Mur & En Esch, Gods of Blitz, The Prostitutes & Warren Suicide nebo Kill The Dandies! 

ELECTROMAJK (Michael Burian)

Vzpomínáš na mixované kompilace Nextera CD, Evolution Beat a CD Trancing? Tyto komplace jsou neodmyslitelně spjaty se začátky taneční scény v ČR a jenom pohled na obaly těchto CD vzbuzuje příjemné napětí a vzpomínky vyvolávají spiklenecký úsměv na rtu.

Povedlo se nám Michaela Buriana přesvědčit, aby ještě jednou oprášil nick Electromajk a zahrál vzpomínkový set z desek. Naposledy pod tímto DJským jménem vystupoval v roce 2001, právě v roce, kdy byl vyhlášen v rámci Czech Dance Music Awards jako DJ roku.

Vstupné 89 Kč

Ve spolupráci s Německým velvyslanectvím v rámci týdne akci "Jiskra naději z '89". Více na www.prag.diplo.de

http://www.techno.cz/clanek/26791/xmag-100-pripomina-trancovy-puding-uvareny-electromajkem

VIZUAL: Lunchmeat

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016