PARTYINFO

 

INTERNATIONAL DUB CONVENTION / LIVE DUB EDITION

Datum konání:
31.10.2014 - pátek
Místo konání:
Praha - Nákladové nádraží Žižkov
DJs:
Riddim Tuffa, United Forces Of Dub, Jakub Johánek, Petr Míkovec & Teamatique, R2D2 (dub selection)
Live:
Alpha Steppa (UK) feat. Cian Finn (IRE), Boanerges, Shakk-Attack
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 21:00
 
 
International Dub Convention přichází podruhé

Rewind! International Dub Convention přichází podruhé do industriálních prostor žižkovského Nákladového nádraží! Po úspěšné červnové soundsystémové konferenci se skvělou atmosférou a mimořádnou hudební selekcí přichází další velká kulturní událost, tentokráte s konceptem zaměřeným na dubové live acty. Na dvou sound systémech Roots´n´Future a R2D2 se představí zahraniční hosté a několik místních projektů v dubovém mixu s živými muzikanty...

 

IDC navazuje na nepřetržitou tradici soundsystémové subkultury a dubových akcí, které u nás mají pevné kořeny již od konce devadesátých let. Staví na komunitním přístupu a DIY étosu soběstačnosti, hudební i stylové otevřenosti, s důrazem na obsah i formu, pronikající skrze basové linky tělem i lidskou myslí. Důležitost je rovněž kladena na symbolický výběr prostředí, práce s prostorem i jeho vizualizaci.

V rámci tohoto večera Dub Convention uvítá domácí umělce i vzácné hosty z britské ostrovní scény. Se svou výjimečnou kombinací tradičního dubu a současné basové muziky vystoupí Alpha Steppa, pokrevně i spirituálně spřízněný s legendami žánru - kultovním britským projektem Alpha & Omega, zároveň posouvající hranice tohoto stylu aktuálním a vlastním inovativním zvukem. Na mikrofonu jej podpoří další výrazná osobnost současné reggae a dubové scény, irský vokalista Cian Finn, známý jak ze spoluprací s veterány jako jsou Mad Professor nebo Zion Train, tak i ze současné generace dubových a dubstepových producentů jako Radikal Guru, Prince Fatty, Dubkasm nebo například, Mungos Hi-Fi, jejichž vystoupení uvedla IDC na Nákladovém nádraží ve své premiéře.

Domácí live aktovou scénu zastoupí svým aktuálním programem uskupení Boanerges, jež se skládá ze zkušených pražských hudebníků z již nevystupujících kapel Urban Bushman a Nebiba a také nově vzniklý projekt Shakk-Attack, jehož jádro tvoří členové Roots’n’Future Soundsystému. Celým večerem budou provázet v Praze působící Riddim Tuffa, selektoři a rovněž zástupci R´n´F a labelu United Forces of Dub, ale také Jakub Johánek, Petr Míkovec a Teamatique ve svém speciálním live setu a vše odstartuje dubová sekce R2D2 Soundsystému.

I nyní bude prostor doplněn vizualizacemi, tentokráte od Deep Norm, Screensaver, za podpory Altershapes a zároveň i vylepšenými bary od Prostoru Husitská 23.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016