PARTYINFO

 

LATINO-KARIBSKÝ VÍKEND 

Datum konání:
08.08.2014 - pátek
Místo konání:
Hořice - Smetanovy Sady
DJs:
Liquid A, Babylon Rocker, HSK
Live:
Desperados de Lucía (flamenco)
Info:
http://www.facebook.com...
 
 
Latino-karibský víkend v Hořici

Hubební výtvarný i gastronomický open air proběhne v Hořicích ve Smetanových sadech. Celý víkend se ponese v karibském stylu. Za doprovodu latinsko- karibské hudby  se budou vařit mexická jídla a pít míchané drinky.  Těšit se můžete na kapelu Desperados de Lucia, Djs: Liquid A, Babylon Rocker, HSK.

 

Hudební, výtvarný i gastronomický víkend zahájíme v 18:00 vernisáží výstavy obrazů Petra Stýbla. Na vernisáži zahraje skupina Desperados de Lucía (flamenco), přípitek a občerstvení nabídneme v mexickém stylu. Dobrou mexickou večeři pak pořídíte za příznivé ceny po celý páteční večer i sobotu. Výstavu můžete shlédnout v průběhu Latino - Karibského víkendu v areálu Smetanovy sady - pod širým nebem ve stinném stromoví s přístřešky.

Do taneční nálady vás po vernisáži lapí legendární Dj Liquid A, v jeho setech najdete brazilskou hudbu, latino, vintage reggae, acid jazz, jazzy breaks, liquid funk.

Sobotní vyžití začne gastronomicky, již od 11:30 nabídneme mexické speciality od šéfkuchařů restaurace oceněné Maurer Tob Grand Restaurant, pokochat se v odpoledních hodinách bude možné i u stromů poezie od Emilie Maierové a Moritze Wintera. Hudba začne hrát kolem 16:00 odpolední z rukou rezidenta HSK, a to rocksteady a roots reggae selekcí. Sobotním hudebním večerem vás provede DJ Babylon Rocker, který tento rok již v Hořicích s velkým ohlasem vystupoval na festivalu Cultural Reggae Vibez. Tentokrát si připravil speciální latino set.

Těšit se můžete i na míchané nápoje v karibském stylu. Pro úplný odpočinek bude k dispozici chill-out promítací koutek, ale i hrací koutek pro děti.


Liquid A patří k nejzkušenějším djs. O djské hraní a svět kolem gramofonů se začal zajímat během svého amerického pobytu v San Franciscu počátkem devadesátých let. Zde se více seznámil s acid jazzem, world music, reggae a ranými tanečními styly. Prozřením pak byl zejména fakt, že existuje i nekomerční přístup k dingu, tedy nejenom obehrávání notorických hitů. S velkou sbírkou u nás nikdy neslyšené hudby pak začíná působit od roku 1993 v Praze. Patří k prvním djům hrajícím v legendárních klubech Roxy, Akropolis, XT3, Punto Azul a brzy vyráží se svými sety po celé republice. Po acid jazzových a etno začátcích patří k průkopníkům nových tanečních stylů jako drum´n´bass a breakbeat. V tomto období také spolupracuje s desítkami instrumentalistů a MCs na konceptu djského hraní s kapelou.

Vřelý vztah ke karibské a afro hudbě se projevil mícháním těchto ingrediencí do různých tanečních stylů. Karibskou a latino hudbu mapuje Liquid A komplexně, podle osobního vkusu a kvality. Nadčasové nahrávky samby, salsy, reggae, regaetonu a soky mají v jeho setech vždy přednost před sezónními módami.

Dj Liquid A je průkopníkem freestylového hraní. V jeho setech dnes najdete brazilskou hudbu, latino, vintage reggae, acid jazz, jazzy breaks, liquid funk – podle místa hraní a atmosféry.

 

Babylon Rocker  a.k.a Dj B.Rocka hraje asi od roku 1998. Na začátku ho zásadně ovlivnil legendární pražský dj A.L.I. a.k.a. 2REC (r.i.p.). B. Rocka mixuje hlavně reggae, ragga, hiphop, občas také r&b, soca, dub, pop a třeba i reggaeton. V poslední době navíc dubstep, tropical, bassline a uk funky, b-more nebo kuduro. V roce 2000 rozjel projekt BINGI DEM KRU-team, za který v různou doby hráli djs PapaPot, Lionhead, Scareface, Mr.Anděl a Supafly. Spolu propagovali reggae v ČR kde se dalo.  Časem se tahle crew odebrala na zasloužený odpočinek do síně slávy a koncem roku 2006 vstoupila na scénu nová parta: PRAGGATRONIK (B.Rocka, Papa Pot , Merjin a.k.a Chopsky Sound, Angry Mad Tongan a Professor Smoka), která se prezentuje především vlastní sérií mejdanů: dřive PRAGGA BASH a od roku 2008 PRAGGA! RAGGA! - dvakrát měsíčně v pražském klubu Chapeau Rouge - kam zvou djs a soundy z ČR i ze zahraničí.

Jeho další projekt se jmenoval SHOWSTAARZZZ –ultimátní párty kombo právě s dj A.L.I. -legendárním a ve své době asi nejdéle hrajícím hiphopovým dj-em u nás. V jejich setech jste mohli slyšet hodně stylů muziky v Rockerově non-stop mixu a k tomu Aliho scratche, cuty, juggling a další turtnablový fígle… Rocker hraje na gramofony i v etno-punkové kapele Nyabinghi Warriors a v electro-reggae bandu Dub-O-Net (CD Fly Away - 2009). Je také backing-dj dvojice kterou tvoří mladá a talentovaná zpěvačky Missy M a košický rapper, dj a producent, který žije v exilu v Praze a který je známý jako Major Pirate.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016