PARTYINFO

 

ŽIVÁ ULICE

Datum konání:
17.07.2014 - 07.09.2014
Místo konání:
Plzeň - historické centrum
Live:
Lenka Dusilová, Lenny, Debbi, Xavier Baumaxa, Plastic People of The Universe, Jiří Schmitzer, Vložte Kočku, Houpací Koně, Doctor Victor
 
 
Festival Živá ulice v Plzni nabídne 15 dní programu

V létě odstartuje v Plzni už třetí ročník Multižánrového festivalu Živá ulice - Plzeňská setkání. Přinese celkem 16 dní programu - pouliční divadlo, sedm open-air hudebních scén v historické kulise západočeské metropole i první český Festival Polévky.

 

Multižánrový festival Živá ulice se poprvé objevil v Plzni v roce 2012, kdy navázal na jeden z nejstarších českých festivalů - Na ulici - který se konal tradičně posledních 20 let. Živá ulice je tzv. “father friendly” festival - nabízí kvalitní hudbu, divadlo, výstavy ale i mnoho doprovodného a dětského programu. “Není tak problém si užít koncert například Xaviera Baumaxy a o dvacet metrů dále mít hlídané dítko na pískovišti,” vysvětluje organizátor festivalu Jakub Vedral.

 

 

Živá ulice se dělí celkem na tři bloky - první je věnován pouličnímu divadlu z celé Evropy a koná se od 17. do 20. července 2014. Každý den nabídne špičková představení, odpoledne dokonce pro děti. Pokračuje dále hlavním programem Živá ulice během sedmi dní na sedmi open-air scénách v krásné historické kulise centra Plzně (11.- 17. 8.). Programu dominují česká jména - v rámci “Roku české hudby” vyhlášeného Ministerstvem kultury ČR se dramaturg Honza Vedral rozhodl přijmout výzvu a postavit sedmidenní program jenom z české kvality: “Jak dokázal Budějovický Majáles, tak jde postavit kvalitní a návštěvnicky atraktivní program z kapel, které neuvidíte na každém druhém festivalu.” Návštěvníci Živé ulice tak můžou v srpnu potkat na sedmi scénách hned trojici výrazných hudebnic - Lenku Dusilovou, Lenny a Debbi nebo celou gardu “bardů”: Xaviera Baumaxu, Plastic People of The Universe či Jiřího Schmitzera. Doplňují je čeští držitelé ocenění: držitelé Anděla a Vinyly Vložte Kočku, Vinylou ocenění Houpací Koně nebo kapela Doctor Victor, která nedávno obsadila druhé místo v celosvětové soutěži Global Battle of Bands.

 

Výrazný je letos i doprovodný program - krom několika dětských představení každý den proběhne i projekt “Babylon na plotně”, který bude v průběhu festivalu představovat jednotlivé menšiny žijící v Plzni a republice především skrze jejich gastronomii. Doplňovat jej budou workshopy, animační dílny, prodejní veletrh Plzeň Fashion Days a celá řada aktivit.

 

 

7. září se pak na Náměstí Republiky v Plzni uskuteční Festival Polévky. Právě v Plzni vznikl poprvé v Česku a okamžitě se stal tamější senzací. Ve čtyřicetilitrových kotlích, speciálně dovezených z Maďarska, jelikož pouze tam se vyrábějí na guláš, uvaří přes dvacet restaurací, organizací i jednotlivců na otevřeném kotli polévky všech druhů a vůní.

 

Kompletní informace o programu se dozví čtenáři na webu www.zivaulice.eu, a to včetně možností dopravy z různých regionů či ubytování v Plzni. Organizátoři srdečně zvou - jsme festival, který si můžete užít i bez holinek!

 

Za dveřmi je Plzeň

17.-20.7.2014

Pouliční divadlo z celé Evropy v Proluce!

 

Plzeňská namlouváníčka

8.-11.8.2014

Přijďte se rozcvičit před festivalem!

 

ŽIVÁ ULICE 2014

11.-17.8.2014

Sedm dní na sedmi scénách v kouzelných kulisách historické Plzně! Festival si můžete užít i bez holinek.

 

Festival Polévky

7.9.2014

Plné kotle na Náměstí Republiky!



 

 

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016