PARTYINFO

 

INTERNATIONAL DUB CONVENTION

Datum konání:
06.06.2014 - pátek
Místo konání:
Praha - Terminal B
DJs:
MUNGO'S HIFI, EL FATA, FIRESON, RIDDIM TUFFA, UNITED FORCES OF DUB, FYAH SOUND, FORWARD MARCH POSSE SOUND SYSTEM, BASHMENT BASS FOUNDATION SOUND SYSTEM, RAGGAULTRAS CREW SOUND SYSTEM, R2D2 SOUND SYSTEM
Popis:
Vstup: do 22:30 / 130,- po 22:30 / 180,- Start: 21:30 Konec: 6:00
 
 
International Dub Convention

Co je to “dub conference”? Pokud dorazíte na akci s takovýmto označením, pravděopodobně na místě najdete hned několik zvukových stěn, rozmístěných po celém prostoru. Přítomné aparatury se postupně střídají v hraní a tento tradiční koncept se díky své jedinečnosti stal světovým fenoménem. V současné době se těší velké oblibě a nezadržitelně se šíří po celé Evropě. Zároveň ho můžete znát například z legendární pravidelné londýnské noci University Of Dub, kde se představují nejzásadnější sound systémy nejen britské dubové scény jako jsou Jah Shaka, Aba Shanti I, Iration Steppas nebo King Shiloh. Dub conference je zážitek, jaký si z klasického koncertu nebo běžné party neodnesete, protože interakce, která mezi jednotlivými soundy v průběhu celého večera probíhá, je vskutku unikátní a neopakovatelná.

 

 

Jelikož půjde o první událost svého druhu na území Prahy, přizvali jsme hosty, kteří takovýto formát důvěrně znají. Dorazí nejznámější skotští velvyslanci basové kultury - Mungo’s HiFi. Jedná se o kolektiv, který od svého vzniku neúnavně propaguje nejen reggae a dub, ale i moderní styly jako dubstep nebo trap. Vedle toho se už nějakou dobu věnují i své hudební produkci pod hlavičkou vlastních labelů Scotch Bonnet nebo Scrub A Dub. U nás je můžete dobře znát z řady vystoupení v klubech, ale i z festivalu Real Beat, kam přivezli vlastní sound system. Jejich význam je opravdu mezinárodní. Celoročně vystupují po celém světě včetně populárních festivalů jako je slovenský Uprising nebo Outlook v Chorvatsku, kde mají každoročně na starost jednu z hlavních scén. Do Prahy s nimi přijede El Fata, vyhledávaný zpěvák nigerijského původu žijící v Londýně, který se u nás dostal do širšího povědomí po svém úspěšném turné po ČR. Z jeho početných spoluprací jmenujme producenty jako Mungo's HiFi, digitální fanatiky Jahtari nebo v Praze usazeného Riddim Tuffa. Právě ten je jedním z několika lokálních účinkujících, společně s domácími matadory United Forces Of Dub s vokalistou Firesonem Bantu z africké Keni, zlínským live actem Intuitive Lab nebo česko-francouzskými Fyah Sound. Svou selekcí večer doplní R2D2, Bashment Bass Foundation, Raggaultras a FMP, kteří také celou akci ozvučí vlastními sound systemy. Hutný zvuk podpoří vizuální show VJského seskupení Moire.

K takovéto jedinečné akci patří i jedinečné místo. Tím jsou rozhodně industriální prostory Nákladového nádraží Žižkov. Zapište si tedy do svých kalendářů pátek 6.června 2014 a připravme se na něco, co se v Praze ještě dosud nevidělo.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016